Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

17-06-2019

nieuwsflits 17 mei 2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier ………… Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees, Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:
  • We kijken terug op een leerzaam en  geslaagd verkeersfeest en “dode-hoek-lessen”. Er is weer heel wat kennis opgedaan. Dank voor ieders medewerking hieraan!

  • Alle medewerkers van het Kindcentrum hebben donderdagavond een interessante scholing gevolgd omtrent feedback geven. Na de zomervakantie volgen hierover nog een tweetal trainingsavonden.

  • Ook het overblijfteam heeft donderdag training gevolgd. Deze was al toegespitst op het continurooster dat volgend schooljaar van start zal gaan.

     

  • Hieronder  de groepsopzet  met bijbehorende leerkrachten  voor volgend schooljaar:

    Groep 1/2a: juf Charlotte en juf Daisy

    Groep 1/2b: juf Marian en juf Simone

    Groep 1/2c:  juf Brigitte en juf Esther

    In de tweede helft van het schooljaar zal juf Marian 1 dag per week ondersteuning gaan geven in groep ½

     

    Groep 3: juf Karlien en juf Nancy

    Groep 4: Juf Wendy en juf Stephanie (juf Stephanie heeft al eerder op ’t Getij gewerkt)

    Juf Nancy zal 1 dag per week ondersteuning gaan geven in groep 3 en 4

     

    Groep 5: juf Samantha en juf Mirjam

    Groep 5/6: Meester Michael

    Groep 6: juf Lyanke en juf Eva (juf Lesley)

    In de groepen 5, 5/6 en 6 zal juf Stephanie 1 dag in de week ondersteuning geven

     

    Groep 7: juf Ilse en juf Ingrid

    Groep 7/8: juf Irma (juf Lesley)

    Groep 8: meester Joost

    Juf Daisy zal 1 dag per week ondersteuning geven in groep 7, 7/8 en 8.

     

    Onderwijsassistente: juf Els

    Interne begeleiding: juf Alma

    Plaatsverv. dir. : juf Mirjam

    Directeur: meester Godfried

    Meester Bas zal in groep 1 /2  gaan werken op basisschool “De Twijn” in Terneuzen.

    Juf Sonja zal aan het werk gaan op “De Brug” te Hulst

     

  • Denkt iedereen er aan dat de kinderen voor de schoolreis allemaal in het bezit dienen te zijn van een geldig ID-bewijs. Het schoolreisgeld dient voor 1 juni betaald te zijn. Zou u, indien u dit nog niet in orde heeft gemaakt, hier zorg voor willen dragen?

  • Op donderdag 6 juni a.s.  kunnen kinderen van groep 5 t/m 8 die interesse hebben in toneellessen een gratis les meedraaien. Na de zomervakantie zal er bij voldoende animo een nieuwe groep worden opgestart. De open les zal plaatsvinden in de gymzaal op school van 15.30u-17.00u. De flyer zit als bijlage bij deze mail toegevoegd.

  • Aankomende dinsdag (21 mei) staat de sportdag op de planning voor de groepen 6, 7 en 8.  We hopen uiteraard op mooi weer!

  • Volgende week donderdag en vrijdag zal de schoolfotograaf onze school bezoeken. Het schema hiervoor is als volgt:

    Donderdag zullen de peuters/KDV, de kleutergroepen en groep 3 en 4 op de foto gaan.

    Vrijdag zullen de groepen 4/5 t/m 8 op de foto gaan.

    De achtergrond van de foto zal neutraal zijn.

  • Hulst voor Elkaar organiseert een Hockeyclinic en een toernooi. De clinic zal gehouden worden op 29 mei. Tijdens deze clinic kunnen kinderen van groep 3 t/m 8 oefenen voor het toernooi en hockey ervaring opdoen. Het toernooi zal gehouden worden op 5 juni. De flyer hiervoor treft u in de bijlage.

  • Reminder: 30 en 31 mei a.s.  zijn alle kinderen vrij i.v.m Hemelvaartsdag.

  • We zijn op zoek naar iemand die voor ons een paar zaken op A1 of A0 formaat  kan afdrukken? Heeft iemand (uiteraard tegen vergoeding)  op zijn/haar werk hier misschien mogelijkheden voor ?

  • We hebben helaas nog geen aanmelding voor een tuinopa/oma die ons wil komen helpen met onze voortuin. Indien er een opa/oma interesse heeft dan graag een mailtje naar mirjamgoense@ogperspecto.nl

  • Hieronder treft u een aanbod vanuit de harmonie:

     

    Beste ouders/verzorgers,

     

    Als aansluiting op de lessenreeks die de harmonie verzorgd heeft in groep 5, bieden we als harmonie weer de mogelijkheid om proeflessen te volgen voor het leren spelen van een muziekinstrument.

    Vanaf de week van 27 mei is het mogelijk om 5 proeflessen op een instrument naar keuze te volgen. Deze lessen zullen gegeven worden op een nader te bepalen middag op ’t Getij. Deelname aan proeflessen kost €35,-. Er kan gekozen worden uit: Klarinet, trombone, trompet, slagwerk, dwarsfluit of saxofoon. Deze lessen kunnen gevolgd worden door leerlingen vanaf groep 4.

     

    Aanmelden voor de proeflessen kan via: secretariaat@koninklijkeharmoniestcecilia.nl

     

     

    Hierbij weer een “gezond  traktatie idee”: Piratenbootjes

     

    Nieuws vanuit Foxkidz:

    De peuterspeelzaal kreeg deze week weer bezoek van yoga-juf Lydia;  ze nam ons mee op reis naar robot-land en daarbij werden we zelf allemaal een robot.

    Afgelopen woensdag deden we mee met de verkeersochtend op school samen met onze vriendjes van 't Poppeke, we leerden lopen over de stoep en hoe we moesten oversteken. Voor ons thema verkeer mochten de kinderen deze week verven met auto's en dat was wel heel gek, want nu mochten we met onze speelgoed auto's door de verf rijden op een groot vel papier.

    We sloten de week af met een brandoefening, dat was wel weer even spannend, maar alle kinderen deden het super goed en verdienden allemaal een sticker toen we terug naar binnen mochten.

     

    Nieuws vanuit ’t Poppeke:

    Wat hadden wij een feestelijke week! We vierden heel wat verjaardagen van kinderen en leidsters. Van harte gefeliciteerd!

    Ook kwamen de eerste aardbeien boven in ons moestuintje, wat leuk! Ze zien er nu nog niet echt smakelijk uit, nog helemaal groen. Onze peuters hebben er een hard hoofd in; dit zijn niet de aardbeien die we gewend zijn. Dus we bekijken ze elke dag en hopen dat ze mooi rood worden.

    Woensdag hadden we een spannende dag, we gingen namelijk naar ´t Getij voor het verkeersfeest. De weg er naar toe was al heel spannend, we zagen eendjes met kleintjes, vissen, we moesten opletten voor fietsers, oversteken en tot slot zagen we de fontein in de vijver.
    Op het schoolplein was een weg getekend met een voetpad, verkeersborden en een afzetting. We moesten hier veilig lopen en na afloop kregen we een certificaat. Wat een leuke en leerzame ochtend!

    Oeps! Op donderdag was onze fietsband lek ………………………………………..en onze peuters weten nu precies hoe ze het gat moeten vinden. Je legt de kapotte binnenband in een teiltje met water en gaat pompen, wanneer er luchtbellen ontstaan weet je dat daar het gaatje zit. Van al dat pompen kregen onze peuters echte spierballen.

    Bij de BSO hebben we nu een kap-pop en zijn we druk aan het oefenen om echte kappers en kapsters te worden. Na het haar kun je ook een make up behandeling nemen, met echte make up!

    Achter de schermen hebben wij de hoeken weer wat aangepast. Onze huishoek is nu aangekleed met een echte klok, schilderijen, kussens om op te liggen en echt materiaal zoals thuis. We willen alle ouders en betrokkenen bedanken voor het meebrengen van de spullen. Maar mocht je nog wat thuis hebben liggen, is dit nog steeds welkom. Denk aan lege verpakkingen, flesjes, tasjes, oude kralenkettingen, hakken, werkschoenen enzovoorts.
    We plaatsten ook een oproep op facebook voor de yoghurt emmers, maar daarin zijn we inmiddels voorzien! Bedankt voor alle emmers!

     

    Namens alle medewerkers wens ik u een heel fijn en zonnig weekend toe.

     

    Met vriendelijke groet,

    Godfried Blaeke

    (dir.)

     

     

     


< nieuwsflits 10 mei 2019