Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

17-06-2019

nieuwsflits 14 juni 2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier ………… Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees, Na een korte schoolweek hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:
  • Ter herinnering: de schoolfoto’s kunnen op de volgende momenten worden afgehaald:

    Woensdag 19 juni: tussen 08.30-09.00u en tussen 12.00-12.30u

    Donderdag 20 juni: tussen 08.30-09.00u en tussen 14.45-15.15u

    Vrijdag 21 juni: tussen 08.30-09.00u en tussen 14.15-14.45u

  • Denkt u allen aan het tijdig inleveren van de ID-bewijzen bij de groepsleerkrachten. Deze dienen uiterlijk maandag 17 juni a.s. bij de groepsleerkracht ingeleverd te zijn.

  • Inmiddels hebben er zich al een groot aantal vrijwilligers aangemeld voor de vrijwilligersattentie. Echter weten wij zeker dat er nog veel meer vrijwilligers actief zijn op ’t Getij. Aanmelden hiervoor kan nog steeds bij juf Charlotte: charlottepiessens@ogperspecto.nl

  • Vandaag heeft de brandweer “met de nodige toeters en bellen”  onze school bezocht. Zij vieren 29 juni het 200 jarig bestaan van brandweer Kloosterzande met allerlei feestelijkheden. Alle kinderen krijgen maandag a.s. nog een kleurplaat uitgereikt.

  • Groep 8 heeft vandaag een bezoek gebracht aan het industrieel museum en aan DOW.

  • Woensdag 26 juni a.s. zullen we de groepsindeling bekend maken voor volgend schooljaar. Momenteel zijn we  de laatste hand  aan het  leggen aan de indeling. Dit is altijd een hele complexe maar  zorgvuldige  klus omdat we allerlei  aspecten willen laten meewegen om tot een beslissing te komen.   We realiseren ons ook dat er ieder jaar wel bij sommige kinderen (ouders)  teleurstelling hierover is  maar die is (meestal) niet te voorkomen

  • In de bijlage treft u een uitnodiging rondom doorlezen in de zomervakantie en een ouderavond rondom hoogbegaafdheid

  • Een oplettende ouder heeft er ons op gewezen dat er in het vakantierooster per abuis een foute datum staat. Hieronder nogmaals het vakantierooster voor volgend schooljaar:

     

    Perspecto-dag:          2 oktober 2019

     

    Herfstvakantie:         14 t/m 18 oktober 2019

     

    Kerstvakantie:           20 december 2019 t/m 3 januari 2020

     

    Carnavalsvakantie:   24 t/m 28 februari 2020

     

    Paasvakantie:             10 t/m 13 april 2020

     

    Meivakantie:              20  april t/m 5 mei 2020

     

    Hemelvaart:                21-22 mei 2020

     

    Pinksteren:                 29 mei t/m 2 juni 2020

     

    Zomervakantie:         10 juli 2020 t/m  21 aug. 2020

     

    Studiedagen:             3 februari, donderdagmiddag 9 april 2020

     

     

    Hierbij weer een “gezond  traktatie idee”: een piratenboot gemaakt van een zomerse watermeloen.

     

     

    Nieuws vanuit ’t Poppeke:

    Maandag waren we lekker een extra dagje vrij want het was Pinksteren. Petra had deze week een clowntje meegenomen met daaraan een knoop, rits en veters. Dus hup aan de slag en oefenen maar. Ook hebben we de aller laatste vaderdag cadeautjes afgewerkt en meegegeven. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!? Op de babygroep verfden we echte leeuwen; we voelden aan de verf, aan het papier en het zat tot achter onze oren...!  Maar het was wel heel leuk om te doen. Voor de rest blijven we alles herhalen en blijft clowntje piet de grote favoriet!

     

    Nieuws vanuit Foxkidz:

    De BSO kinderen hebben de kikkervisjes te water gelaten in de vijver. Tijdens de vrije dag van dinsdag hebben we lekkere koekjes gebakken en heerlijk geknutseld.

    Op het kinderdagverblijf maakten de kinderen prachtige bumba-jongleurs voor ons thema circus.

    Op de peuterspeelzaal hadden we een drukke week; de kinderen maakten mooie circustenten, kwam juf Lydia langs voor de yoga les, ze nam ons mee naar 'hazenland'. Op vrijdag sloten we af met een peuter-bootcamp, de kinderen legden een parcours af, deden rek -en strek oefeningen, deden we aan gewichtheffen en we lieten zien hoe hard wij kunnen rennen.

    De brandweer kwam langs om kleurplaten te brengen en natuurlijk mochten de kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal ook even in de brandweerauto zitten. De kleurplaten mogen de kinderen inleveren tijdens de open dag van de brandweer op 29 juni a.s.

    Volgende week gaan de kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal op schoolreis met de zonnetrein. Tevens nemen we afscheid van onze stagiaire Eva. Daarnaast verwelkomen we onze nieuwe collega Sanne Boonman op de groep.

     

     

    Namens alle medewerkers wens ik u wederom een fijn weekend toe!

     

    Met vriendelijke groet,

    Godfried Blaeke

    (dir.)

     

     

     

    Met vriendelijke groeten,

     

    Godfried Blaeke

     

    Directeur 

     

    Basisschool de Oostvogel te Lamswaarde   0114 690492

    Basisschool ’t Getij te  Kloosterzande     0114 684878

     

                   

     


< nieuwsflits 6 juni 2019