Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

16-08-2019

Nieuwsflits 16 augustus 2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier ………… Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees, Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie! Omdat maandag a.s. het schooljaar weer van start gaat willen wij u voorzien van de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij. Ook dit schooljaar zijn we weer voornemens om u wekelijks (op vrijdagmiddag/avond) op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes via een flits. -      Maandag a.s. zal het nieuwe schooljaar van start gaan. Uiteraard bent u welkom om maandag even met uw kind(eren) mee te lopen naar de betreffende klas. -      Ook het continurooster zal van start gaan. De lessen zullen dus om 08.30u aanvangen. De kinderen van groep 1-2 mogen vanaf 08.20u binnen gebracht worden. Voor groep 3 t/m 8 is er vanaf 08.20u pleinwacht aanwezig op het plein. -      Alle kinderen blijven tussen de middag op school eten. Zou u uw kind(eren) een gezonde lunch mee willen geven. School zal voorzien in thee en melk. Indien uw kind(eren) water willen drinken, gelieve dan zelf een beker meegeven. -      Dit jaar willen wij werken aan het verkleinen van de afvalberg. Wij hopen dat veel kinderen hun drankjes meenemen in bekers in plaats van pakjes. Het eigen afval van tussen de middag zullen de kinderen mee terug nemen in de eigen trommel. -      De traditionele kalender is komen te vervallen. In de eerste week zullen we de kinderen nu een kaart met belangrijke informatie uitreiken. -      KiVa zal weer een belangrijke plaats gaan innemen in het weekrooster. Dit schooljaar gaan we u als ouder(s)/verzorger(s) ook meer meenemen in het KiVa traject door bij aanvang van een nieuw thema u te voorzien van ouderinformatie. -      Hieronder treft u de gymtijden. Zou u er voor willen zorgen dat uw kind(eren) goed passende gymkleding en gymschoenen bij zich hebben. Maandag middag           13.00-14.30        Groep 7 Dinsdag middag             13.00-14.30        Groep 3 en 4 Woensdagochtend         11.00-12.30        Groep 8       Donderdag ochtend       10.15-11.45        Groep 5 Donderdag middag        13.00-14.30        Groep 5/6 Vrijdag ochtend              10.15-11.45        Groep 6 -      Zou u tassen/brooddozen/bekers/gymkleding enz. willen voorzien van een naam. Watervaste stift houdt goed op heel veel materiaal. Deze week een tip voor een gezonde lunch:
4-8 jaar
9-13 jaar
BB-King: boterham banaan. Rol met de deegroller een volkoren boterham plat, besmeer de boterham met halvarine of margarine en leg er een hele banaan in. Rol het geheel op en doe hem in de lunchtrommel. Ook lekker met notenpasta of pindakaas zonder toegevoegd suiker of zout.
Egg & carrot: dubbele volkoren boterham met halvarine of margarine en een omelet van 1 ei ertussen met geraspte worteltjes.

Broodlolly
: besmeer 2 volkoren boterhammen met halvarine of margarine en snijd de boterhammen ieder in 6 stukjes. Neem 2 houten stokjes en prik de stukjes boterham erop om en om met sla, een halve appel met schil in plakjes en een plak 30+ kaas (ook in 6 stukjes gesneden).

Tonijnfestijn met een ‘aardbeientaartje’ toe
: dubbele volkoren boterham met halvarine of margarine, plakken komkommer en stukjes tonijn uit blik (naturel, op water) en een sneetje volkoren notenbrood met halvarine of margarine en plakjes aardbei.
Uiteraard hebben we weer veel plannen voor dit schooljaar en we gaan er met zijn allen trachten een zo fijn, leerzaam en uitdagend  mogelijk leerjaar van te maken. Wij hebben er weer enorm veel zin in! Deze week zullen ook de ouder(s)/verzorger(s) van de schoolverlaters van afgelopen schooljaar de flits nog ontvangen. Namens alle medewerkers wens ik u een prettig weekend toe! Met vriendelijke groet, Godfried Blaeke (dir.)
< nieuwsflits 5 juli 2019