Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

12-11-2019

Nieuwsflits 25 oktober


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier ………… Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,            Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij, -       In de bijlage treft u de allereerste flyer omtrent ons naschools aanbod! Een van de actiepunten voor het verder ontwikkelen van het Kindcentrum is het aanbieden van een gevarieerd laagdrempelig naschools aanbod.  Hiermee willen we begin november starten en dan gedurende het schooljaar in een aantal blokken allerlei activiteiten aanbieden. Op donderdagochtend 31 oktober en vrijdagochtend 1 november kunnen kinderen zich inschrijven (voor dit blok).  We willen dit in de loop van de tijd verder uit laten groeien. -       De dorpsraad is voornemens om in de toekomst een jeugdsoos te realiseren. Dit kan alleen opgezet worden met hulp van vrijwilligers. Indien u interesse heeft om dit initiatief te ondersteunen dan graag een mailtje naar de dorpsraad: reasselman@zeelandnet.nl -       Ter herinnering: 6 november zal er een landelijke stakingsdag in het onderwijs plaatsvinden. Ook ’t Getij zal deze dag gesloten zijn. Er zijn een aantal kinderen die een oproep voor de GGD hebben gekregen voor 6 november. Deze onderzoeken gaan gewoon door. -       We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond voor ouder(s)/verzorger(s) rondom mediawijsheid.  Er waren 33 mensen aanwezig en Jan de Vlieger (van Emergis) heeft samen het onderwerp ouder + kind en sociale media behandeld.  Deze avond is zeker voor herhaling vatbaar! -       De kinderen van groep 1/2 hebben afgelopen donderdag een interessante paddenstoelenwandeling gemaakt onder begeleiding van iemand van natuur&zo. -       Groep 7, 7/8 en 8 hebben afgelopen donderdag een remwegdemonstratie gehad. Een filmpje hiervan is te zien op onze facebookpagina. -       op onze website kunt  u goed zien (vanaf groep 3)   met welke rekendoelen uw kind op dit moment bezig is. Op dit moment zijn de meeste groepen het tweede blok aan het afronden.  Ook de rekendoelen van het (volgende) derde blok zijn al  zichtbaar.  Dit kunt u terugvinden onder het kopje “ouders”. Deze week een gezonde traktatie tip in het thema “herfst”:Nieuws vanuit ’t Poppeke Na een weekje vakantie konden we er gelijk weer tegenaan. Het thema herfst/ regen zat al op ons te wachten!
We versierden  onze thematafels en kleedden de ruimte nog meer aan zodat het echt tot leven komt voor de kindjes. Op de babygroep waren we begonnen met kriebelspinnetjes te knutselen... Ook de allerkleinsten konden eraan meedoen. We stempelden hun handjes op een kartonnen bordje en deden er wat spinnenwebben overheen. Een echte Karel Kruis midden in zijn spinnenweb! Gelukkig zien ze er schattig uit en hoeven we er niet bang voor te zijn. Ook de peuters waren begonnen met zingen van een liedje over een spin. Door de herhaling zie je dat de kindjes het liedje snel oppikten en ook al best goed mee kunnen zingen! 

Natuurlijk mogen we ook de Halloweentocht niet vergeten. We hebben vandaag alles al versierd zodat we in de avond klaar staan om jullie te ontvangen bij de griezelronde! Hopelijk durven jullie voorbij ons te lopen en......griezel ze,  namens ons!! Nieuws vanuit Foxkidz Na de herfstvakantie zijn we aan de slag gegaan met het thema 'Regen'. Bij de peuters hebben we mooie regenwolken gestempeld. Er zijn leuke boekjes voorgelezen over de regen en we hebben gekeken naar de paraplu. Op het kinderdagverblijf hebben de kinderen zelf hun eigen regendruppels gemaakt. Ze hebben ook onder een paraplu gestaan. Er was een grote bak met water en materialen en de kinderen hebben kunnen ontdekken wat er allemaal in zat. Namens alle medewerkers wens ik u een fijn weekend toe! Met vriendelijke groet, Godfried Blaeke (dir.)
< Nieuwsflits 11 oktober