Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

14-05-2014

Extra nieuwsflits


 Beste ouder(s)/verzorger(s),
 Op een andere moment dan dat u gewend bent, willen we met u  omtrent het openingsfeest nog een aantal zaken delen:
-in de ochtendpauze krijgen de kinderen een traktatie (een ijsje)  van school. Vanzelfsprekend is er nog ruimte om eventueel meegenomen fruit of drankje ’s ochtends te nuttigen.
-’s middags eten we met z’n allen pannenkoeken  (en drinken  limonade) op het schoolplein; er worden maar liefst 1500 pannenkoeken gebakken.
-we starten de dag gewoon om 08.45 uur……..
-in de ochtend hebben alle groepen een eigen programma volgens een rooster.
-De jongste groepen  kunnen springen op de springkussens, gaan iets maken voor de tijdscapsule en gaan vlaggetjes maken.
-de oudere kinderen  gaan aan de slag met het maken van een kunstwerk voor de ingang, gaan schilderen in het fietsenhok, gaan iets maken voor de tijdscapsule  en eventueel nog aan de slag met vlaggen. Vanaf groep 5 mogen de kinderen in het kader  van een landelijk bibliotheekproject een boek “kopen” in de bibliotheek. Ze krijgen hiervoor een waardebon die ze kunnen verzilveren in de bibliotheek.
-de kinderen vanaf groep 4 gaan aan de slag met verfwerk in de fietsenstallingen; we gebruiken hiervoor echte verf. Natuurlijk zullen we voorzorgsmaatregelen nemen maar wilt u  uw kind/kinderen a.u.b. niet “de nieuwste” kleding aan laten doen want een “verfongelukje zit in een klein hoekje”….
-omdat we onze fietsenhokken  met kinderkunst gaan aankleden zouden we het fijn vinden dat er die dag zo weinig mogelijk fietsen op school aanwezig zijn. Dus kunnen de kinderen te voet dan graag voor deze keer met de “benenwagen”.
-omstreeks 12.00 uur gaan we samen met de kinderen de openingsact  doen. We gaan dan  de tijdscapsule laten zakken in de grond en afdekken met cement en een prachtige tegel; dit doen we op het kleuterplein.
-vanaf 12.30 uur gaan we pannenkoeken eten (de peuters gaan vanaf 11.30 uur heerlijke pannenkoeken eten)
-vanaf 13.30 uur kunt u uw kind/kinderen  komen ophalen op school  in de klas en samen met kind/kinderen de brede school verkennen.  Indien u zelf verhinderd bent dan mag ook de oppasoma, oppasopa, de oppasmoeder etc. deze “ophaalrol” komen vervullen. Als dit niet lukt, wilt u dan iets regelen met een andere ouder en even doorgeven aan de leerkracht?
- alle kinderen krijgen  nog een klein aandenken om mee naar huis te nemen.  Natuurlijk staat de koffie en de thee klaar.
-vanaf 13.30 uur zullen er optredens zijn op het grote podium van kinderen van onze school; tevens heeft de ouderraad nog gezorgd voor een aantal spelletjes op het grote plein.
-omstreeks 14.30 uur stopt het ouder-kind onderdeel.
-omstreeks 15.00 uur  is de officiële opening voor genodigden en zullen er een paar toespraken worden gehouden.
-vanaf  15.30 tot 17.30 uur staan de deuren wagenwijd open voor het dorp en wijde omgeving.  Op dat moment zullen een aantal oud-leerlingen optredens verzorgen en is er natuurlijk gezorgd voor een hapje en een drankje. Natuurlijk zijn onze ouders en kinderen dan ook weer van harte welkom!
We gaan met zijn allen zorgen voor een geslaagde, historische  en onvergetelijke dag !
Met vriendelijke groeten,
Team ’t Getij te Kloosterzande
 
?~ ~ ~ ~  Nieuwsflits   …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits     ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?

< Nieuwsflits 33