Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

20-09-2021

Nieuwsflits 10 september 2021


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Na deze eerste schoolweek weer een nieuwe nieuwsflits. 

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

  • Wat was het fijn om na de vakantie weer alle kinderen op school te mogen ontvangen. We hebben deze week weer veel enthousiaste gezichten gezien. Wat is er weer al hard gewerkt. Het zal weer even spannend zijn in de nieuwe groep bij een andere juf/meester maar na een aantal weken zijn we het weer helemaal gewend. 
  • De organisatie van de zonnebloemwedstrijd wil gaan jureren. Er hebben nog maar een aantal kinderen hun foto's doorgestuurd. Wil iedereen die meedoet een foto van de de hoogte doorgeven per mail of via de site zodat de jury weet waar ze mogen komen jureren. Dit kan per mail: octave@zeelandnet.nl  of via de site www.kloosterzandeactief.nl 
  • In de bijlage treft u nogmaals de flyer voor de wetenschapsdag op 2 oktober voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Zowel vanuit huis als in verschillende bibliotheken kunt u deelnemen aan verschillende workshops. Inschrijven voor deze workshops kan tot 15 september. 
  • Ook aankomende week is er voor alle kinderen schoolfruit op maandag en dinsdag. Volgende week zullen de kinderen appel en een mandarijn ontvangen. De brief om in te schrijven voor het schoolfruit is vandaag meegegeven. We hopen dat veel kinderen deelnemen!
  • In de bijlage treft u de flyer voor sportbuurtwerk. Hierop staan de activiteiten tot aan de herfstvakantie. 
  • Denkt u aan het inleveren van het briefje voor de ouder-kind-vertelgesprekken!!!

 

 

Deze week zijn er 3 nieuwe leerkrachten gestart op 't Getij. Hieronder stellen zij zich aan u voor. 

Meester Roy

 

  • Mijn naam is Roy Cremers, ben 27 jaar en zal werkzaam zijn als docent lichamelijke opvoeding op 't Getij op de vrijdag.  Verder werk ik iedere dag op een andere basisschool in de regio Terneuzen/Hulst. Voorheen heb ik 4 jaar gewerkt als docent op het Reynaertcollege te Hulst. Zelf ben ik een fanatieke voetballer en doe ik graag aan wielrennen, tennis en padel. Mijn doel is om leerlingen enthousiast te maken om levenslang te bewegen op hun eigen niveau. Middels een breed scala aan sporten aan te bieden kan ieder kind zijn of haar favoriete sport vinden en bewegen op eigen niveau. 


 

Juf Kim


 

 

Hoi Allemaal,

Mijn naam is Kim Bertram. Ik ben 23 jaar en kom uit Walsoorden.

Afgelopen schooljaar ben ik afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs. Dit schooljaar ben ik op ’t Getij te vinden in groep 1/2a en groep 4. Een leuke, nieuwe uitdaging! Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan, zich veilig voelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik kijk er naar uit om er samen met de kinderen een gezellig en leerzaam schooljaar van te maken!

 

 

Juf Simone


 

Hoi allemaal! Ik ben Simone van Kerckhoven en ben 24 jaar. Afgelopen 3 jaar heb ik op de Wereldboom in Hulst lesgegeven. Zelf heb ik als kind op basisschool Ter Duinen gezeten. Dat maakt het extra leuk dat ik nu deel mag uitmaken van het team ’t Getij. De kinderen kunnen mij wellicht kennen van de Kindervakantieweek. Hier help ik al vele jaren als vrijwilliger. Verder zijn mijn hobby’s zwemmen en fitness. In de winter ga ik graag naar Oostenrijk om te skiën
 

?

Nieuws vanuit 't Poppeke

Hopelijk hebben jullie een fijne vakantie gehad en kunnen we weer opgeladen aan het nieuwe schooljaar beginnen. Deze week zijn wij op de groepen begonnen aan het nieuwe thema 'Welkom Puk'. We verven Puk met waterverf en we laten hem zien hoe we tanden poetsen. Ook bekijken wij onszelf eens in de spiegel. Waar zitten onze oren? En onze neus? Puk gaat dit thema ook bij de peuters logeren zodat hij de peuters ook leert kennen en hij mee kan op al hun avonturen.  Ook laten we aan Puk zien waar wij onze boodschappen halen. Dat is gezellig! Verder hebben we deze week van het mooie weer genoten, gingen we een paar keer naar de eendjes toe en speelden we nog met de watermuur.

 

Nieuws vanuit Foxkidz

Wat was het fijn om na de vakantie alle kinderen van de peuterspeelzaal weer terug te zien. We zijn op het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal gestart met het thema: 'Welkom Puk'. Puk hangt op het kinderdagverblijf op het raam en bij de peuterspeelzaal op de deur om alle kinderen weer te verwelkomen na de vakantie; daarbij hebben de kinderen een eigen ballon gemaakt. Op de peuterspeelzaal hebben de kinderen daar zelfs met de letterstempels op mogen stempelen. Op het kinderdagverblijf hebben ze de ballonnen versierd met kleurtjes, stiften en sommige kinderen zelfs met verf. Op de peuterspeelzaal hebben we veel gespeeld met de zandtafel en op het kinderdagverblijf hebben we in de middagen veel pret gemaakt met de watertafels. Ook hebben we alweer wat verjaardagsfeestjes gevierd en willen we jullie er graag nogmaals aan herinneren om alleen voorverpakte (uit de winkel) traktaties mee te geven.
Op de buitenschoolse opvang zijn de kinderen naar de speeltuin geweest en wordt er weer heerlijk geknutseld. Tijdens de voorschoolse opvang speelden de kinderen graag een spelletje in het gymzaaltje. A.s. donderdagmiddag (16-9) zal juf Elke afscheid nemen van de kinderen en juffen van Foxkidz; zij gaat bij een andere kinderopvang werken.


 
Wij wensen iedereen een prettig weekend toe. 

 

Team Kindcentrum 't Getij

 


< Nieuwsflits 3 september 2021