Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

20-09-2021

Nieuwsflits 17 september 2021


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer de laatste nieuwtjes vanuit 't Getij: 

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-5 Oktober organiseert 1NUL1 weer een online ouderavond met als thema 'SOCIAL MEDIA /kwetsbaar online'. De online ouderavond is bedoeld voor ouders en/of verzorgers van groep 8 van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. De flyer hiervoor treft u in de bijlage.

-Volgende week zullen de ouder-kind-vertelgesprekken plaatsvinden. De briefjes hiervoor heeft u deze week ontvangen. 

-In de bijlage treft u de oudernieuwsbrieven voor de onderbouw en bovenbouw van thema 1 van het KiVa programma. 

-De groepen 7 en 8 zullen maandag a.s. aan een activiteit uit het cultuurmenu deelnemen; "kippenvel op papier"; werken met kindvriendelijke inkt. 

-In de bijlage treft u een flyer omtrent de danslessen die worden gegeven bij vereniging 't Kloortje. Kinderen kunnen vrijblijvend een proefles meedoen om te kijken of ze het leuk vinden. 

-Tevens treft u hier de flyer voor de toneellessen. Deze gaan volgende week donderdag weer van start van 14.45-16.15u in de speelzaal op 't Getij. 

-Als laatste treft u in de bijlage de flyer vanuit Pureblue. Zij organiseren op 25 september een leuke spelletjesmiddag waarin je van alles kunt leren over ons klimaat! 

-Op de website treft u de rekendoelen behorende bij de blokken van rekenen. Op deze manier kunt u als ouder/verzorger zien waaraan uw zoon/dochter het nieuwe rekenblok werkt. Hierbij de link: https://tgetij.ogperspecto.nl/ouders/rekendoelen-in-de-klas

 

 

 

-Na de herfstvakantie willen wij graag starten met het werken met Parro. Parro is een app waarmee school en ouders makkelijk kunnen communiceren over zaken op school. De leerkrachten kunnen gemakkelijk in contact komen met ouder(s)/verzorger(s) en omgekeerd.  Deze app kunt u makkelijk op uw telefoon installeren. Over de installatie en werkwijze volgt later meer informatie! Wilt u al meer lezen/weten over Parro dan kan dat op www.parro.com/ouders 

 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke 

Met ons thema ‘welkom Puk’ is Puk al bij verschillende peuters gaan logeren. Puk en zijn tas met pyjama en tandenborstel gaan mee naar huis en de papa’s en mama’s mogen in puk zijn dagboek schrijven wat ze hebben gedaan. Puk heeft al heel wat leuke avonturen beleefd! Hij is al mee naar de speeltuin geweest, boerderij en heeft al lekkere dingen gegeten! Op de babygroep hebben de dreumesen zich kunnen uitleven in onze ‘beautysalon’. Ze bekeken zichzelf in de spiegel en kamden hun haren en smeerden zich in met bodylotion. Hmmmmmm ze roken heerlijk! Ook de grote puk kwam op bezoek. De leidster verkleedde zich ter plekke op de groep om tot grote puk, en zodra de neus op ging werd het wel heel spannend! Maar wat knap dat alle kinderen puk een handje durfden te geven! De BSO ging weer aan het koken en bakken en bakten ei/prei/ham muffins. Van playmobile werd er een hele dierentuin gemaakt en genoten we buiten van het zonnige weer deze week. Gisteren zijn wij weer verwend voor de jaarlijkse ‘Dag van de Leidster’. Dank je wel voor alle leuke cadeautjes! Ook is er weer babynieuws want onze guppy’s in de aquariums op de babygroep en BSO hebben baby’s gekregen! Heel wat nieuwsgierige oogjes hebben al gezocht naar deze piepkleine babyvisjes.

 

Nieuws vanuit Foxkidz

De kinderen van het kinderdagverblijf zijn deze week er op uitgetrokken met de bolderkar om de eendjes brood te gaan geven. Daar zagen we in de vijver de fontein en de waterlelies. Ook op de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal werd er veel buiten gespeeld. De kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal kleurden en plakten mooie rugzakken net als die van Puk. Op de peuterspeelzaal hebben de kinderen geholpen om de zandtafel met zand leeg te scheppen in de zandbak, deze willen we nu gaan vullen met herfstspullen, hiervoor mogen de peuters zelf spullen zoals, kastanjes, eikels, blaadjes e.d. meenemen. 

Helaas namen we afgelopen donderdag afscheid van onze collega Elke. Ze heeft samen met de kinderen van de buitenschoolse opvang frietjes gebakken. Van de kinderen kreeg ze zelfgemaakte knutselwerken, een superjuffie-tas gevuld met bakmixen en een cadeaubon om haarzelf eens te laten verwennen, want dat had ze wel verdiend na alle goede zorgen voor de kinderen. Ook de oudercommissie van Foxkidz kwam haar verrassen met een verwenpakket. We gaan haar enorm missen, maar wensen haar veel succes en veel plezier bij haar nieuwe uitdaging op de Tivoli.   

 

Wij wensen iedereen een prettig weekend toe. 

 

Team Kindcentrum 't Getij

 


< Nieuwsflits 10 september 2021