Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

04-10-2021

Nieuwsflits 24 september 2021


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer de laatste nieuwtjes vanuit 't Getij met deze week een groot aantal bijlagen: 

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Zaterdag 25 september is er tijdens circus Vliet onder andere een show met Tijl Damen. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Zie hiervoor de flyer in de bijlage. 

-Zaterdag 2 oktober organiseert muziekschool Zeeland opendagen van 11.00-15.00u op de locaties Middelburg, Goes, Zierikzee, Tholen en Hulst. Zie ook hiervoor de flyer in de bijlage. 

-Het schoolfruit voor komende week is: bananen en paprika. 

Het is de laatste week dat alle kinderen schoolfruit ontvangen. Vanaf volgende week zal dit alleen zijn voor de kinderen die zich hiervoor hebben ingeschreven. Inschrijven is tot woensdag a.s. mogelijk. Als school vinden wij deelname erg belangrijk en hopen dan ook dat veel kinderen deelnemen. 

-Mocht u de kledingkasten weer gaan opruimen; 2 november a.s. zal er weer een bag2school actie plaatsvinden. Meer informatie volgt later. 

-Turnvereniging Olympus uit Vogelwaarde organiseert vriendinnetjes dagen. De flyer hiervoor treft u in de bijlage. 

-Tevens treft u in de bijlage de flyer voor de dikke banden race. Hulst voor Elkaar organiseert deze race op zaterdag 2 oktober om 12.00u. 

-De laatste flyer is van de judoka's van 2B-fit. Zij trainen iedere woensdag in de sporthal in Kloosterzande. Wie heeft er zin om mee te doen?

-Let op: 6 oktober zijn alle kinderen vrij i.v.m. de Elevantiodag. 

 

-Vanaf morgen zal de 1,5 meter maatregel komen te vervallen. Hierdoor zullen ook op school een aantal maatregelen komen te vervallen/wijzigen:

Groepen 1-2:

De kinderen van groep 1-2 mogen weer door een ouder/verzorger worden binnengebracht tot aan de klas. Dit tussen 8.20-8.30u. Hierbij willen we u wel vragen om elkaar de ruimte te geven en gelijk na het wegbrengen het schoolgebouw te verlaten.

Indien uw kind zelf naar binnen kan/wil lopen vanaf het hek is dit uiteraard ook prima. 

Ophalen:

De ouder(s)/verzorger(s) mogen, nadat de buiten spelende kinderen van groep 1-2 naar binnen zijn, het plein op en gaan staan bij de fietsenhokken/voor het schuurtje. Wij willen u vragen voor het figuur van de klas van uw zoon/dochter te gaan staan. 

De kinderen van de groepen 1-2 komen met de leerkracht naar buiten. Zij gaan met de klas op de volgende figuur staan:

Groep 1-2A: groene vierkant

Groep 1-2B: blauwe driehoek

Groep 1-2C: rode cirkel

Indien de leerkracht ouder(s)/verzorger(s) zien laten zij uw zoon/dochter naar u toe lopen. 

 

groep 4-8: 

Kinderen mogen tussen 8.20-8.30u naar de klas lopen. (dit blijft gelijk) Kinderen van groep 5-8 mogen gewoon via de bovenbouwingang het plein betreden en verlaten na schooltijd. Groep 3 en 4 blijft komen en weggaan via de bibliotheek ingang. 

 

 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke 

We begonnen deze week met de dreumesen om de sensomotoriek extra te stimuleren. De gelamineerde Puk tekeningen mochten worden ingewreven met scheerschuim. Sommigen vonden dit een beetje spannend maar er waren ook fanatiekelingen waarbij het scheerschuim overal zat! De BSO-ers vermaakten zich in de zandbak en schepten zo’n diepe put dat ze er helemaal in konden staan! Wisten jullie trouwens dat wij zeer fanatiek babygebaren gebruiken? Zowel op de baby/dreumesgroep als op de peutergroep. Met gebarentaal kun je vanaf zes maanden communiceren met je baby. En als je kind al wel kan praten stimuleert het de taalontwikkeling. Het zorgt voor een rijkere communicatie en vermindert ergernis!
Weer een drukke week achter de rug! Op naar volgende week. 

 

Nieuws vanuit Foxkidz

Deze week hadden we op de peuterspeelzaal echte kunstenaars; de kinderen hebben allemaal hun eigen schilderij gemaakt door te verven met hun vingers en handen. En wat is het dan leuk om te ontdekken, dat als je twee kleuren mengt er een nieuwe kleur ontstaat. We maakten mooie tekeningen van Puk, speelden lekker veel buiten en hadden het over de herfst en wat daarbij allemaal kan gebeuren.

Op het kinderdagverblijf werkten we ook aan de herfst en maakten de kinderen een paddenstoel. Ze gingen vaak naar buiten. Het naar buiten gaan doen ze tegenwoordig op een nieuwe manier want alle kinderen proberen dan op hun tenen te gaan lopen en dat is soms best nog lastig.

De kinderen bij de buitenschoolse opvang voetbalden in het gymzaaltje, waren weer druk met tekenen en knutselen en gingen veel naar buiten en de speeltuin.

 

Wij wensen iedereen een prettig weekend toe. 

 

Team Kindcentrum 't Getij


< Nieuwsflits 17 september 2021