Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

04-10-2021

Nieuwsflits 1 oktober 2021


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer de laatste nieuwtjes vanuit 't Getij: 

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Vanavond is er weer een jeugdsoos in dorpshuis de binnendeur. Zie hiervoor de flyer in de bijlage.

-Ook treft u de flyer voor de tweedehands kledingbeurs op zaterdag 9 oktober van 09.30-12.30u in de binnendeur georganiseerd door de ouderraad van 't Poppeke. 

-Dinsdag a.s. vieren we de opening van de Kinderboekenweek met een leuke activiteit voor de kinderen. Het thema dit jaar is 'worden wat je wil'. Ook de bibliotheek houdt een openingsfeest ter ere van de Kinderboekenweek. De flyer is toegevoegd. 

 

-Let op: aanstaande woensdag (6 oktober) zijn de kinderen vrij vanwege de Elevantiodag. Alle medewerkers van Elevantio zullen aan de slag gaan met de kernwaarden van de nieuwe organisatie. 

-Dinsdagavond organiseert de OR een herfstactiviteit op school. De activiteit is deze keer alleen voor de kinderen. De flyer hiervoor hebben de kinderen dinsdag meegekregen. Deze treft u ook nogmaals in de bijlage. We hopen veel kinderen te ontmoeten deze avond. 

-De werkgroep hoofdluis zal binnenkort weer van start gaan. Zij zijn echter nog op zoek naar ouder(s)/verzorger(s) die willen ondersteunen tijdens de luizencontroles. Indien u hiervoor interesse heeft dan graag een mailtje richting juf Mirjam: mirjamgoense@ogperspecto.nl

-De tekenlessen van juf Linda zullen weer van start gaan. Dit vanaf woensdag 13 oktober voor groep 3 t/m 8. De lessen vinden om de week op woensdagmiddag plaats van 13.30-15.00u. Indien uw zoon/dochter zou willen deelnemen dan graag een mailtje naar juf Linda: lin.suikerspin@live.nl 

-C.V. de Snotkokers organiseert morgen (2 oktober) Kloosters kindercarnaval op het Marijkeplein. Dit van 11.00-15.00u. De toegang is gratis. Zie voor meer informatie de flyer in de bijlage. 

-Vanaf november zullen we weer deelnemen aan het EU schoolfruitprogramma. Er zal dan 20 weken lang, 3 dagen per week voor alle kinderen fruit op school zijn. Deze subsidie zal van start gaan in november. De werkgroep fruit is hiervoor nog op zoek naar ouder(s)/verzorger(s) die 's ochtends willen ondersteunen in het klaarmaken van het fruit op dinsdag en vrijdag. (dit vanaf half november) Indien u graag zou willen ondersteunen dan gelieve een mailtje te sturen aan saskiavangoethem@hotmail.com

-Deze week zijn we gestart met thema 2 van het KiVa programma. In de bijlage treft u de oudernieuwsbrieven voor de onderbouw en bovenbouw behorende bij dit thema. 

-Het schoolfruit is vanaf aankomende week alleen voor de kinderen die zich hiervoor hebben ingeschreven. Indien u de betaling hiervoor nog niet in orde heeft gemaakt zou u dit dan in orde willen maken. Het schoolfruit voor komende week: druiven en sinaasappel. 

 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke 

Op maandag stonden er rek- en strekoefeningen in de gymzaal van ‘t Getij op de planning. Deze lessen worden georganiseerd door Hulst in Beweging. Moe maar voldaan kwamen de peuters terug van een super leuk gym-halfuurtje. Dinsdag wandelden ze door het ‘Poppekebos’ waar er al allerlei nootjes, bladeren en andere herfstschatten gevonden werden. De BSO is weer aan het loomen geslagen en de mooiste creaties armbandjes en kettingen worden weer gemaakt en uitgedeeld. Ook was het lang geleden dat we hadden geschminkt dus ook de schminkkoffer weer eens uit de kast.
Ondertussen zijn we begonnen aan een nieuw Puk-thema: 'hatsjoe'. Het themakastje is weer opnieuw gevuld met dokters spullen dus de Poppeke-dokters kunnen Puk en zijn vriendjes weer onderzoeken en beter maken.
Aanstaande maandag is het weer dierendag! En natuurlijk staat er ook dit jaar weer een meet-and-greet met echte dieren op de planning! De peuters zullen maandag bij de mini-varkentjes bij Julian op bezoek gaan.

 

Nieuws vanuit Foxkidz

Op de peuterspeelzaal zijn we afgelopen maandag gestart met een les peutergym van Hulst voor Elkaar. De kinderen waren in een heuse jungle beland, waarbij ze moesten klimmen en klauteren als apen, op hun buik moesten schuiven als slangen en ze moesten van de berg afrollen. Voor onze herfsttafel kwamen de eerste spullen mee. Zo kregen we een zak vol met kastanjes en daarvan hebben de juffen er een paar opengesneden maar we hadden ook walnoten en als je die open deed dan zat er een noot in. Ook kregen we een tas vol maïskolven en hoe leuk is dat om de maïs van de kolven af te halen en ook nog eens goed voor onze fijne motoriek. Op het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal hebben we nu het thema 'Welkom Puk' afgesloten en vanaf volgende week beginnen we aan het thema 'Hatsjoe' en natuurlijk de start van de kinderboekenweek!

De kinderen van het kinderdagverblijf hebben deze week ook hun armen en benen gestrekt in de gymzaal en knutselden mooie paraplu's.

Op de buitenschoolse opvang hebben we gisteren de muziekbox in ontvangst mogen nemen, deze zal de komende 2 weken in het middelpunt van onze activiteiten op de buitenschoolse opvang staan. Gisteren gingen de kinderen al volop op ontdekking met het keyboard, de gitaar en ukelele. Ook werd er deze week nog veel buiten gespeeld.

 

Wij wensen iedereen een prettig weekend toe. 

 

Team Kindcentrum 't Getij


< Nieuwsflits 24 september 2021