Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

18-10-2021

Nieuwsflits 8 oktober 2021


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer de laatste nieuwtjes vanuit 't Getij: 

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-We willen u wederom attent maken op de verkeerssituatie rondom school. Dit voor de veiligheid van al onze kinderen. We zien helaas weer ouder(s)/verzorger(s) die hun auto parkeren tegenover de school en op het gras aan de kant van de bibliotheek. Vanwege de veiligheid is het niet toegestaan hier te parkeren. Ook al is dit maar kort.  Ook is dit vervelend voor de buurt!

-De bag2schoolactie komt er weer aan. Op maandagavond 1 november kunt u weer uw zakken inleveren. Ook dinsdag 2 november is dit mogelijk tot 08.30u. Hierna zal alles weer worden opgehaald. Zie hiervoor ook de flyer in de bijlage. 

-De Kinderboekenweek is op feestelijke wijze geopend. Alle leerkrachten waren verkleed als een beroep. Aan de kinderen de taak te kijken welk beroep en welk verkeerd item ze hierbij gebruikten. 

-We kijken terug op een geslaagd schoolfeest. Hieronder een kleine impressie. 

    

De bootcamp voor de groepen 4-8 werd verzorgd door Hulst voor Elkaar. Zij organiseren ook iedere woensdagmiddag sportbuurtwerk! Dit zijn gratis sportmiddagen (13.45u-15.00u) welke plaatsvinden in de  Hontenissehal. 

-Ook de Elevantiodag voor de personeelsleden was erg geslaagd. We zijn als team (samen met het team van de Oostvogel) hard aan de slag gegaan met de kernwaarden van onze nieuwe organisatie. 

-We hebben een nieuw OR lid voor groep 4 gevonden. Roxanne Gummels (mama van Silvijn en Leanne) zal zitting nemen in de OR voor groep 4. Welkom Roxanne en veel succes toegewenst! Voor groep 5 waren er geen nieuwe aanmeldingen en dus zal Saskia Colpaart met veel enthousiasme deze taak verder voortzetten. 

-Het schoolfruit voor de komende week: maandag appel en op dinsdag mandarijn. 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke 

Deze week was Puk ziek. Gelukkig konden de kinderen van de dreumesgroep hem beter maken. De dokterskoffer ging open en de stethoscoop, verbandjes, pleisters en thermometers kwamen eruit. Verbandjes werden rond zijn buik en hoofd verbonden en zo werd hij weer helemaal beter. We knutselden Puk op papier en plakten hem helemaal vol met pleisters.
Woensdag kwam de brandweer op bezoek bij de peuters en BSO maar ook onze dreumesen en baby’s mochten in de brandweerauto zitten. Wat een belevenis!

Op maandag was het dierendag, de peuters gingen op bezoek bij de varkentjes. Die waren leuk zeg, maar toch ook wel een beetje spannend.

We mochten ze druifjes geven en hebben geprobeerd om ze te aaien. 

Na afloop kregen we nog lekker een snoepje. Het was een geslaagde ochtend. 

 

Nieuws vanuit Foxkidz

De instrumenten op de buitenschoolse opvang zijn erg in trek en bij muziek maken kun je ook heerlijk dansen. Er is op de ramen geverfd en we hebben mooie kunstwerken met de waterverf gemaakt. We hebben heerlijke koekjes gebakken en zoveel als mogelijk buiten gespeeld. 
Op het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal zijn we bezig met het thema 'Hatsjoe', we hebben warme dekentjes geplakt voor Puk en we hebben van ons huisje een ziekenhuis gemaakt met een bedje en doktersspullen. Ook werken we een beetje aan de herfst en zijn er egels geplakt en bladeren geverfd. Tijdens de zonnige momenten is het kinderdagverblijf erop uitgegaan met de bolderkar voor een wandeling.

 

Wij wensen iedereen een prettig weekend toe. 

 

Team Kindcentrum 't Getij


< Nieuwsflits 1 oktober 2021