Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

01-11-2021

Nieuwsflits 22 oktober 2021


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook net voor de herfstvakantie weer de laatste nieuwtjes vanuit het Kindcentrum: 

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Maandagavond 1 november kunt u uw zakken kleding inleveren op school voor de bag2school actie. Dit kan ook dinsdagochtend 2 november nog tot 08.30u. Hierna zal alles weer worden opgehaald. De opbrengst van de bag2school actie komt geheel ten goede aan de ouderraad. Zij kunnen met deze opbrengst weer leuke activiteiten organiseren voor de kinderen. De flyer van de bag2school actie treft u in de bijlage. 

-Wat was het vandaag ineens spannend. De brandweer stond zomaar in de klas in het kader van het thema 'beroepen'!! Hieronder een kleine impressie:

     

-Vandaag is de derde nieuwsbrief omtrent anders organiseren meegegeven. U treft deze ook nogmaals in de bijlage. 

-Vanuit het ministerie hebben wij gelden gekregen om onderwijsachterstanden weg te werken. Na de vakantie zal juf Linda Geus starten om ons  hierin te ondersteunen. 

-Ondertussen zijn we druk bezig met het opstarten van een naschools aanbod. Vrij snel na de herfstvakantie hopen we ons aanbod rond te hebben. Hierover snel meer informatie.

-Vandaag is de verkiezing voor het ouderraadslid voor groep 1 gesloten. Diana de Vos zal plaatsnemen in de ouderraad  voor leerjaar 1. Welkom Diana en veel succes toegewenst. 

-Voor in de agenda: vrijdag 19 november is er een studiedag voor de leerkrachten. De kinderen zijn deze dag vrij. 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke: 

De voelbak is gevuld met herfstspulletjes uit de natuur. Zo zitten er nu niet alleen kastanjes, blaadjes en eikels in, maar ook maïskolven en zonnebloemen. De dreumesen zijn dan ook druk in de weer geweest om de zaadjes en maïskorrels eruit te peuteren en in bakjes te verzamelen. Omdat we nog steeds bezig zijn met het thema ‘Hatsjoe!’ deden wij ook de tissuedans. Tissues werden op klassieke muziek uit de doos getrokken. Leuk om te zien dat elk kind er zijn eigen creatieve ding mee deed. Er werden neuzen gesnoten, netjes opgevouwen of juist gescheurd en propjes van gemaakt. De ambulance kwam ook nog op bezoek, alleen vonden wij dat nog een beetje spannend. Na even te kijken hebben we de rest overgelaten aan de peutergroep.

Bij de peuters hebben wij röntgenfoto's gemaakt; de kinderen maakten met verf hun eigen foto. 

Ook hebben we de werkbank weer eens van zolder gehaald. Met helmen en echte werkhandschoenen gingen de peuters aan het werk.

Tijdens het spelen zagen we de ambulance de oprit oprijden, Wow! Snel schoenen en jas aan en naar buiten. Ze vonden het eerst wel spannend maar durfden daarna wel in de ambulance te gaan zitten, stoer hoor!

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we verder gegaan met het thema 'hatsjoe'.
We hebben een ziekenhuisbed gemaakt in de groep en hebben pleisters op PUK geplakt want hij was ziek.
We hebben veel buiten gespeeld en ontdekt in onze thema tafel. Hier zitten nu spulletjes in van de herfst waarmee we lekker kunnen ontdekken.
Op het kinderdagverblijf hebben we ook pleisters op Puk geplakt en hebben we gekleurd. We hebben samen met een aantal kinderen van de BSO een grote doos versierd met verf en glitters.
Bij de BSO zijn er appelflappen gebakken, hebben we heerlijk buiten gespeeld en hutten gebouwd in de gymzaal.

 

Wij wensen iedereen een fijne herfstvakantie toe. 

 

Team Kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 15 oktober 2021