Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

08-11-2021

Nieuwsflits 5 november 2021


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

De eerste week na de herfstvakantie zit er al weer op. Ook deze week weer de laatste nieuwtjes vanuit het Kindcentrum: 

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Op vrijdag 12 november staat de volgende jeugdsoos op de planning. De flyer hiervoor treft u in de bijlage. 

-Vandaag hebben de kinderen een brief meegekregen omtrent het werken met Parro. In de loop van komende week ontvangt u een uitnodiging om Parro te installeren. 

-We hebben ons themacertificaat op het gebied van welbevinden (denk aan KiVa)  kunnen verlengen. 't Getij mag zich weer drie jaar lang gezonde school noemen. Uiteraard zijn wij hier weer erg blij mee. 

-Zoals donderdag in de mail aangegeven willen we vragen om de kinderen uit de groepen 1-2 weer bij het hek af te zetten. Vanaf het hek zal een medewerker de kinderen naar binnen begeleiden. Dient u toch in de school te zijn dan willen wij u vragen om een mondkapje op te zetten. 

Tevens willen wij u allen vragen alert te zijn op klachten en bij klachten uw zoon/dochter te laten testen. 

-Graag willen wij nogmaals de ruilkast op Willem Alexanderstraat 35 onder de aandacht brengen. Iedereen is vrij om iets in deze kast te zetten en een ander product mee te nemen. Echter is het ook toegestaan om alleen iets te pakken!! Dit is geheel gratis. Heeft u dus iets nodig neem dan zeker eens een kijkje in deze kast! Op deze manier kunnen we elkaar een helpende hand bieden. 

 

-Het schoolfruit voor volgende week: maandag mandarijn en op dinsdag een appel. 

-Groep 8 heeft vandaag bomen geknot. Hieronder een kleine impressie. 

 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke: 

Helaas is Halloween weer al voorbij! Hopelijk hebben jullie lekker een weekendje kunnen griezelen!? We hebben op de baby-dreumesgroep voor de laatste keer met de herfsttafel gespeeld deze week. Nog eens kijken naar de zaadjes van de zonnebloem en bij de maiskolf haalden we de maiskorrels eraf. Ook plakten we mooie paddenstoelen die we op het raam konden hangen. Natuurlijk werd er ook weer gelachen om het liedje van de eekhoorn aan tafel… de eekhoorn kwam weer op bezoek en wilde hun koekjes opeten.

Deze week knutselden we op de peutergroep verder voor de herfst. Zo kleurden we een paddenstoel in en prikten we onze eigen eekhoorn.

Ook zijn we het bos nog even ingegaan om paddenstoelen te zoeken. Ze waren verstopt onder de vele bladeren. Deze moesten we natuurlijk ook even in de lucht gooien, haha! Dat moesten we geen 2 keer vragen.

De peuters speelden veel met de dokterskoffer, allemaal zieken. Gelukkig hadden wij super dokters die iedereen weer beter maakten.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week hebben we paddenstoelen geknutseld en zijn we verder gegaan met het thema 'Hatsjoe'. We hebben een echt ziekenhuis gemaakt waar we veel in spelen.
We zijn veel naar buiten gegaan en daar gespeeld en ontdekt met alle herfstspullen die er buiten te vinden waren. We hebben onze voel tafel gevuld met spulletjes van de herfst en hier heel veel mee ontdekt.
Op het kinderdagverblijf hebben we geverfd, gekleurd en geplakt.
We hebben ontdekt met ballen en met kussens. Wat gebeurt er en wat kunnen we er mee doen?
Bij de BSO zijn we veel naar buiten gegaan, zijn we al begonnen met versieren voor Sinterklaas en hebben we al een verlanglijst gemaakt van wat we graag op de groep zouden willen. Ook zijn we met blaadjes hele mooie kunstwerken gaan maken.

 

Wij wensen iedereen een fijn weekend toe. 

 

Team Kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 22 oktober 2021