Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

30-05-2022

Nieuwsflits 8 april 2022


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hieronder weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande,

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Allereerst kijken wij terug op een zeer geslaagde wafelactie, sponsorloop en mini Roparun. Aan alle vrijwilligers een welgemeende dank je wel! We zullen later nog met u delen hoeveel we uiteindelijk hebben opgehaald.  Uiteraard een groot compliment voor alle kinderen die een (sportieve) bijdrage hebben geleverd.

     

-Dinsdag zullen de kinderen van groep 4 t/m 8 een skateclinic volgen. Indien kinderen zelf skeelers en beschermingsmateriaal hebben dan mogen zij dit zelf meenemen. Indien kinderen geen helm hebben dan dienen zij een muts/pet mee te nemen om onder de helm te dragen. Kinderen die geen beschermingsmaterialen/skeelers hebben kunnen dit lenen tijdens de skateclinic. 

-Woensdag 13 april zullen de kinderen uit de groepen 1-2 paaseieren zoeken. Ook de kinderen uit de oudere  groepen zullen door de ouderraad worden getrakteerd op een paasei. 

-Donderdagmiddag 14 april zijn de kinderen om 12.00u vrij i.v.m. een studiemiddag.  Het team gaat dan o.a. aan de slag met de formatie voor volgend schooljaar en het thema “anders organiseren”.

-Ook vrijdag 15 april en maandag 18 april zijn de kinderen vrij.

- Volgende week start de theaterklas binnen het naschools aanbod. Vanwege het geringe aantal inschrijvingen gaan we over op één grote groep. Kinderen van groep 4 t/m 8 kunnen zich hiervoor inschrijven. Indien je hier nog aan zou willen deelnemen dan kun je hiervoor donderdagochtend inschrijven bij juf Els tussen 08.20-08.30u in de aula. De theaterklas zal op de volgende data plaatsvinden: 14 en 21 april, 12 en 19 mei, 2, 9, 16 en 23 juni. 

-In de bijlage treft u de oudernieuwsbrieven behorende bij thema 8 van het KiVa programma. 

 

-Het schoolfruit voor komende week:

Maandag: mandarijnen

Dinsdag: peren

Woensdag: komkommer

Donderdag: wortel

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week zijn we gestart met het thema 'Pasen'. We konden de ruimtes weer eens anders aankleden met kuikentjes, paas takken en eigen gemaakte nieuwe knutselwerkjes. We hebben op de baby-dreumesgroep al kuikens, paaseieren en paashazen geknutseld. Ze mochten plakken, verven met waterverf en gewone verf. We zijn dus weer al druk aan de slag geweest.

Op de peutergroep zijn we ook begonnen met thema Pasen. We plakken paaseieren en maken een paastak op het raam. Ook versieren we een echte paastak met zelf geknutselde paaseieren. 

We maakten nog een wandeling door het bos en op vrijdag hadden we peutergym. 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we begonnen met het thema 'Pasen'. We hebben konijnen geverfd en geplakt en paaseieren gekleurd.

Ook hebben we al een begin gemaakt aan onze verrassing voor moederdag.

Dinsdag zijn de kinderen van de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf op uitje naar de boerderij geweest! We hebben alles geleerd over de boerderij en we hebben van alles ontdekt. We hebben koeien eten gegeven, kippen gezien en de koe gemolken.
We hebben hier enorm van genoten!
Ook zijn we gaan kijken naar de kuikentjes bij groep 1-2.
Op de BSO hebben we paas brownies gebakken, hebben we een beauty middag gehouden met maskers en hebben we pizza’s gemaakt.
Ook hebben we de ramen mooi versierd voor Pasen en nog fijn in de gymzaal gespeeld.

 

Iedereen een fijn weekend toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 1 april 2022