Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

30-05-2022

Nieuwsflits 14 april


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hieronder weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande,

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Dinsdag hebben de kinderen van groep 4-8 deelgenomen aan een skateclinic op het schoolplein. We hadden fantastisch weer en de kinderen hebben volop genoten. Alle kinderen hebben we meegenomen in het belang van het dragen van de juiste bescherming.  Hieronder een kleine impressie: 

  

-Woensdag hebben de kinderen van groep 1-2 paaseieren gezocht. Ook de kinderen uit de hogere groepen zijn alles getrakteerd op een lekker chocolade ei. 

-Vanmiddag heeft er een studiemiddag plaatsgevonden. Als team hebben we o.a. samen gekeken naar de stappen in het traject 'anders organiseren, de eventuele groepsindeling voor volgend schooljaar en plus. 

-Morgen en maandag zijn de kinderen vrij i.v.m. het Paasweekend. Dinsdag verwachten we alle kinderen weer op school. 

-Vrijdag 22 april zullen we samen met de kinderen de Koningsspelen vieren. Voor alle groepen zullen er sportieve activiteiten zijn op school. Kinderen hoeven deze dag geen brood mee te nemen. Samen gaan we genieten van de Koningslunch. Dresscode voor de dag: Oranje. 

-Denkt u nog aan het toestemmingsformulier van de MQ scan? Indien u deze niet meer heeft dan is deze ook te vinden in de bijlage. 

-Donderdag 19 mei zal het praktisch verkeersexamen plaatsvinden in Hulst. We zoeken nog ouder(s)/verzorger(s) die 's ochtends willen ondersteunen. Indien u hiervoor interesse heeft dan graag een seintje richting meester Godfried godfriedblaeke@elevantio.nl of juf Mirjam mirjamgoense@elevantio.nl

-In de bijlage treft u het programma van Koningsdag 2022; dit zal ook nog eens huis aan huis worden verspreid.  Indien u uw zoon/dochter nog wilt opgeven dan kan dit nog steeds.

De indeling van de groepjes zal  via de mail worden verspreid.  Dit zal volgende week gebeuren.  Tevens zullen alle ouder(s)/verzorger(s) die zich opgegeven hebben om te helpen  een berichtje krijgen over de inzet.

-In de bijlage treft u tevens een flyer vanuit de Steltkluut en insectenwerkgroep/jeugdgroep 't Stekkertje. 

-Deze week is er nog sponsorgeld van de sponsorloop en mini roparun binnengekomen. Zodra we het definitieve bedrag vastgesteld hebben,  zullen we dit met u delen. 

-Het valt ons op dat er in de hogere groepen veel 'straattaal' wordt gebruikt en we vinden dit niet gewenst. We hopen dat u ons ondersteunt in het terugdringen hiervan. 

 

-Het schoolfruit voor komende week: (Let op: dit is de laatste week dat er schoolfruit zal worden aangeboden vanuit de EU subsidie. Na de meivakantie dient u weer zelf fruit mee te geven op woensdag, donderdag en vrijdag. Indien u meedoet met het schoolfruitproject dan krijgen de kinderen op maandag en dinsdag nog fruit aangeboden op school.) 

Dinsdag: appel

Woensdag: banaan

Donderdag: mandarijn

Vrijdag: peer

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week gingen we verder met thema "Pasen". De paashazen kwamen ook langs. Eerst was het wel een beetje spannend maar daarna vonden ze het niet meer zo erg. We gingen op zoek naar lekkere chocolade paaseieren. Hmmmmmmmm deze vonden de kinderen wel lekker. Het was een kort weekje voor de BSO. Ze speelden lekker buiten en genoten van het mooie weer. Ook maakten ze nog een heerlijke paasbrunch.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we verder gegaan met het thema 'Pasen'.

We hebben geplakt en een kip gemaakt op een paasei. Tevens hebben we onze laatste paasknutsels afgemaakt.

Ook hebben we paaseieren gezocht. De paashaas had ze goed verstopt! Hierna hebben we heerlijk gesmuld.
We hebben ook al een begin gemaakt aan onze verrassing voor mama.
Op de BSO hebben we koekjes gebakken met prei en wafels met rode bieten.

Tevens zijn we naar de speeltuin geweest en hebben we een huis gebouwd in de gymzaal. Ook hier waren er eieren verstopt.

Op het kinderdagverblijf hebben we veel gekleurd en geplakt en zijn we nog een stukje gaan wandelen met de bolderkar. Ook hebben we hier naar paaseieren gezocht en zijn we begonnen met onze moederdagcadeaus. 

 

Iedereen een fijn lang en zonnig Paasweekend toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 8 april 2022