Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

20-09-2022

Nieuwsflits 17 juni 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook na deze (wederom) korte week de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-We kunnen terugkijken op een warme maar geslaagde sportdag. We willen iedereen die zich hiervoor heeft ingezet enorm  bedanken.  Ondanks de termperatuur heeft eenieder weer het beste sportieve beentje voorgezet.

 

-Op 28 juni gaan we op schoolreis. Ter attentie: Ieder kind (groep 3 t/m 8) dient in het bezit te zijn van een geldig ID-bewijs/paspoort. We willen deze dag vertrekken om 08.15u en zullen rond 18.00u terug op school zijn. Meer informatie over deze dag volgt volgende week. We hebben genoeg extra  begeleiding gevonden voor deze dag. Voor de extra begeleiding gebruiken we altijd een “vaste formule” waarbij we eerst kijken binnen de ouderraad en de medezeggenschapsraad.  Mochten er dan niet genoeg begeleiders zijn, dan kijken we binnen de bestaande ouderwerkgroepen.

-Ook voor volgend schooljaar zijn we weer ingeloot voor het EU schoolfruitprogramma. Dit zal deze keer gelijk na de zomervakantie van start gaan. Voor aanvang van het nieuwe schooljaar zullen wij u hierover verder informeren. 

-Indien u zich nog wilt aanmelden voor de vrijwilligersattentie dan kan dit nog t/m maandag a.s. bij juf Charlotte. 

-Donderdag a.s. zal de uitvoering zijn van de theatergroep van het (na)schools aanbod. De uitvoering zal om 15.45u van start gaan. 

-De mama van Bianca en Maaike heeft vanuit haar sieradenwinkel een kleurwedstrijd uitgeschreven. Deze treft u in de bijlage. Kinderen kunnen deze inleveren t/m 12 juli. 

 

-Het schoolfruit voor komende week:

Maandag; banaan

Dinsdag; mandarijn

 

Groepsindeling

Vrijdag a.s. willen we de groepsindeling voor volgend schooljaar met u delen.  Dan maken we bekend welke leerkrachten aan welke groepen les zullen gaan geven.   We zijn tevens bezig met de leerlingenindeling; welke leerling in welke groep.  Zodra dit zorgvuldige proces afgerond is, zullen we deze met de kinderen en u delen.

We gaan volgend schooljaar weer van start met 11 groepen en zijn tot de volgende indeling gekomen:

 

Unit 1: Groep 1-2A, 1-2B, 1-2C

Unit 2: Groep 3, 3-4 en 4

Unit 3: Groep 5-6A en 5-6B

Unit 4: Groep 7-8A, 7-8B en 7-8C

 

-Binnen unit 1 gaan we extra handen  inzetten aangezien de kleutergroepen weer snel zullen groeien. 

-Binnen unit 2 en 4 zullen we het 1 moment (dag/dagdeel)  “anders moeten organiseren” ; de 3 groepen verdelen we dan over 2 leerkrachten en 1 onderwijsassistent. In unit 2 is dit op maandag, in unit 4 op woensdag. De groepen zullen hun rooster aanpassen op deze momenten. 

-Er zal weer 1 dag per week gym gegeven worden door een gymleerkracht.

 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Wij zijn begonnen met het nieuwe thema ‘water’. Daarbij begonnen we met het water geven van onze moestuin en de eerste komkommer is hieruit geoogst! Hij smaakte heerlijk! Op de babygroep maakten wij kwallen die voor ons raam hangen en zongen we liedjes van water en dieren uit het water met ons liedjesrad. De peuters speelden buiten met de watertafel, experimenteerden met wat zinkt en drijft en knutselden duikboten. Ook het ‘poppekebos’ is weer helemaal schoon want met de prikkers hebben de bso-ers al het afval opgeprikt. Voor “de plantjes van de Plus” knutselden we bloempotten waar we daarna de bloemetjes in hebben geplant.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

We zijn deze week begonnen met het thema 'water'. nWe hebben gieters gekleurd en uitgeknipt. 

We hebben heerlijk genoten buiten van het lekkere weer. 

Vanavond hebben we op de BSO een pyjamafeest en we hebben we enorm veel zin in!

 

Woensdag hebben we feest gevierd voor juf Alexandra, die was 20 jaar in dienst! 10/6/2002 - 10/6/2022 = 20 jaar in dienst als pedagogisch medewerker/ juf in de kinderopvang op Kloosterzande! En wat is zij verwend door de collega's, kinderen en ouders van de oudercommissie.

In 20 jaar tijd veel kinderen mogen helpen groeien en stimuleren in hun ontwikkeling.

Met ze mogen lachen en troosten, luiers verschonen en pleisters plakken en nog meer liedjes zingen en verhaaltjes voorlezen en omgedoopt worden tot 'Super-juffie'??

Laten we hopen op nog heel veel mooie jaren erbij!

 

Iedereen een fijn en zonnig weekend toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 10 juni 2022