Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

20-09-2022

Nieuwsflits 1 juli 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week sturen wij u de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Allereerst kijken we terug op geslaagde en zonnige schoolreizen. Wat fijn om na al die tijd weer een dag weg te gaan met de groep. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag.  Dank voor alle helpende handjes.

 

Ondanks dat het om een vrijwillige ouderbijdrage gaat, hebben  de meest ouders de gevraagde  bijdrage betaald!  Er kwam echter een signaal bij ons binnen dat sommige mensen het gevraagde bedrag erg hoog vonden; dit in vergelijking met sommige andere scholen in de buurt.

Het is mogelijk dat het bedrag bij sommige scholen lager is omdat deze naast de schoolreisbijdrage ook een jaarlijkse ouderbijdrage vragen.  Uit deze extra inkomsten bekostigen ze dan ook een deel van de schoolreis waardoor het andere bedrag lager wordt.

Wij doen dit niet waardoor we alleen de werkelijke kosten  (bus, entree) voor de schoolreis op dit moment in het schooljaar aan ouders vragen. 

 

-Al een aantal jaar gaan we aan het begin van het nieuwe schooljaar op schoolkamp met de leerlingen uit leerjaar 8. Voor volgend schooljaar hebben we echter besloten om het schoolkamp pas aan het eind van het jaar te organiseren. De ouders van de leerlingen uit leerjaar 7 hebben hier deze week bericht over gehad. 

-In de bijlage treft u een dankbrief vanuit de mini-Roparun. Door geheel Zeeuws-Vlaanderen is er net iets meer dan €40.000 opgehaald voor de goede doelen die de Mini-roparun steunt.

-Het inschrijven voor een ouderraadslid voor groep 5 (huidig leerjaar 4) zullen we met een week verlengen. Aanmelden kan nog door een mailtje te sturen naar maribowa@zeelandnet.nl 

-Afgelopen week hebben we met u gedeeld welke leerkracht er is gekoppeld aan iedere groep. Dinsdag 12 juli zullen de kinderen de groepsindeling mee naar huis krijgen.  We zijn de laatste hand aan het leggen aan deze uitdagende puzzel waarbij we allerlei factoren mee laten wegen om alle kinderen zo passend mogelijk te plaatsen.

-De komende weken zal het naschools aanbod 'met Barbara de natuur in' op dinsdagen plaatsvinden. Dit op 5, 12 en 19 juli. Er is nog ruimte dus men kan hier nog voor inschrijven. 

-In de bijlage treft u een vacature vanuit de GMR. Zij zoeken binnen de oudergeleding een contactpersoon voor cluster Terneuzen.

 

-Het schoolfruit voor komende week:

Maandag: appel

Dinsdag: ananas

 

Hoofdluis

Deze week heeft er weer een her-controle op hoofdluis plaats gevonden. Indien uw zoon/dochter hoofdluis/neten heeft dan hebben wij u hiervan op de hoogte gesteld.  Ons advies is vooral om langdurig dagelijks te kammen om ervoor te zorgen dat alle luizen/neten zijn verwijderd. Om het kammen gemakkelijker te maken kunt u het haar spoelen met azijn. Hierna zijn neten er gemakkelijker uit te kammen doordat de haarvaten zich sluiten en het haar glad wordt. Een neet lijkt op roos maar zit aan het haar vast. (trek je de neet tussen je nagels van het haar af dan merk je dat deze vast blijft zitten.)

 

Voor de zomervakantie zal er geen nieuwe her-controle meer plaatsvinden. We willen aan alle ouder(s)/verzorger(s) vragen om zelf alert te zijn op de eventuele aanwezigheid van luizen/neten. 

 

De ouder(s)/verzorger(s) die deze controle uitvoeren doen dit vrijwillig en uiteraard kan er altijd iets over het hoofd worden gezien. Hiervoor vragen wij uw begrip. 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

We zijn weer druk aan “de knutsel” geweest deze week. We hadden een papier met een visje erop en wij maakten met verf en wc rolletjes de bubbels in het water. Ook verfden we onze eigen zeedieren zoals schilpadden, krabben en zeepaardjes. Druk, druk, druk! We hebben tijdens het zingen ook weer een paar nieuwe acts.

We hebben kikker handpoppen voor het liedje van de kikkertjes, we hebben een vis en visser voor het vissen liedje en ook de zeemeermin komt voorbij. De kinderen konden de liedjes dus echt tot leven zien komen!

Op een raam tekenden we Puk in het ijsjeskraam en voelden we aan regendruppels. Ook plakten we onze eigen regendruppel. 

In de zee zwommen er kwallen, we verfden ze eerst en daarna plakten we er tentakels op.

Het was weer een leerzame week

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we verder gegaan met het thema 'water'. We hebben schildpadden geverfd en hierop poten geplakt.

Dinsdag hebben we een superleuk juffenfeest gehad! We hebben genoten op het springkussen, fruitspiesen gegeten, koek happen en genoten van de waterbak! 

We hebben genoten van deze ochtend en wat zijn de juffen toch verwend!
Woensdag hebben de kinderen van de BSO genoten van modderdag in de natuurspeeltuin.
Ze hebben met modder geverfd en hutten gebouwd.

We zijn bezig geweest met de magische maakfabriek en we hebben hutten gebouwd in de gymzaal.

 

Iedereen een fijn en zonnig weekend toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 24 juni 2022