Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

20-09-2022

Nieuwsflits 15 juli 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook na deze warme week sturen wij u de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-In de bijlage treft u de oudernieuwsbrieven bij thema 10 van het KiVa programma. 

-Vorige week is de kindcentrumraad bijeen geweest. Tijdens deze bijeenkomst is gesproken over het bedrag van het schoolfruitproject. Gezien de stijgende prijzen van groente en fruit zal dit bedrag volgend schooljaar iets omhoog gaan. Voor twee dagen (een heel jaar) schoolfruit vragen wij volgend schooljaar een bijdrage van 25 euro.  We stappen hiervoor over naar een modernere vorm van betalen door het sturen van een betaallink. Uiteraard blijft ook de mogelijkheid bestaan om dit bedrag contant te betalen.

Na de vakantie gaat gelijk het EU-schoolfruitproject van start. Kinderen ontvangen dan al 3 dagen fruit vanuit de EU zodat ze de eerste 20 weken van het schooljaar 5 dagen per week op school fruit kunnen ontvangen. De inschrijfbrief voor dit schoolfruitproject (en verdere toelichting)  ontvangt u in de eerste week na de zomervakantie. 

-Door een aantal personele wijzigingen hebben we te maken met een paar verschuivingen in de groepsbezetting van volgend schooljaar. 

Juf Kim zal na de vakantie niet werken op maandag en dinsdag in groep 5-6A en op vrijdag in groep 7-8C. Deze drie dagen zullen worden ingevuld door juf Lyanke. 

Juf Kim gaat deze drie dagen, naast haar geplande werkzaamheden in groep 1-2A,  zorgen voor de extra handen in de 3 onderbouwgroepen.

Juf Els zal zich gaan richten op de ondersteuning in unit 2 en 3.

-De bibliotheek in Terneuzen organiseert in de zomervakantie wekelijks workshops en evenementen. De flyer hiervoor treft u in de bijlage. 

-Ook Hulst voor elkaar heeft een erg leuk en actief programma opgezet voor in de zomervakantie. De flyer hiervoor treft u in de bijlage. 

Opgeven kan via: https://www.hulstvoorelkaar.nl/activiteiten/nieuws/zomersport.

-Vandaag zijn de stemmen geteld voor het nieuwe ouderraadslid voor leerjaar 5. Beide ouders hebben evenveel stemmen. Hierdoor zullen we in de eerste week na de vakantie een nieuwe stemronde opzetten; zo is dit in ons ouderraadsreglement vastgelegd.

-Als laatste treft u in de bijlage een flyer vanuit Koninklijke Harmonie St. Cecilia. 

 

Volgende week is het de laatste week van het schooljaar.  Tevens zal het een heel warme week worden. Alle kinderen mogen uiteraard tussendoor water drinken indien ze hier behoefte aan hebben. We zullen ons programma aanpassen aan deze omstandigheden.  Af en toe zal er nog een verkoelende traktatie voorbij komen. ????

Tevens nemen we deze week afscheid van de kinderen die onze school gaan verlaten. Dit doen we woensdagavond met de kinderen en ouders van groep 8. Donderdagmiddag gaan alle kinderen die onze school verlaten over de rode loper. 

 

-Het schoolfruit voor komende week:

Maandag: mandarijn

Dinsdag: peer

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week waren ze met de babygroep aan het ontdekken met ijsklontjes. Zelfs de allerkleinsten deden mee. Ook schilderden wij kwallen van de meloenvormen uit de winkel die nu allemaal in de ruimte ophangen. En in het water kon er ook een geheime schat liggen… en die visten wij op! Een schat vol met munten en gouden kettingen die wij eens goed bekeken. Ook de piraat en de zeemeermin zijn meegekomen. We vonden het een beetje spannend, zo’n zeebonk op de groep, maar wel heel erg leuk!

De peuters keken ook even op toen er een piraat op de groep stond. We hadden gelukkig 1 peuter die naast de piraat durfde te gaan staan en die zich ook als piraat wilde verkleden, knap hoor!

We knutselden waterdruppels en speelden met de watertafel. Ook gymmen we weer binnen en lieten we onze kunsten weer goed zien.  Op de BSO speelden we ook wat af met water, het waterballonnen spel werd gespeeld en ook de sproeier werd tevoorschijn gehaald. 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week hebben we de laatste hand gelegd aan het verven van onze vissen. We hebben dinsdagochtend peuter-bootcamp gehad.
De kinderen hebben allemaal spelletjes met water gedaan. Op de BSO hebben we maandagmiddag ook bootcamp gehad.

We hebben genoten van het lekkere weer en veel waterspelletjes gespeeld. We hebben heerlijk gespeeld in de speeltuin bij de Vogel.
Ook hebben we afscheid moeten nemen van meester Jarno! Heel erg bedankt en succes met je verdere opleiding.
Op het kinderdagverblijf zijn er lieveheersbeestje geplakt en gekleurd en zijn we naar de bieb geweest.

 

Iedereen een fijn en zonnig weekend toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 8 juli 2022