Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

17-11-2022

Nieuwsflits 30 september 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer onze vertrouwde nieuwsflits. 

 

 Nieuws vanuit ’t Getij:

  • Deze week is de identiteitswerkgroep weer bij elkaar geweest. Zij hebben vooral gesproken over burgerschap en zichtbaarheid. 
  • In verband met de Elevantiodag zijn alle kinderen woensdag vrij. 
  • Indien u de kasten weer gaat opruimen; op 1 november zal de bag2schoolactie weer plaatsvinden. U kunt uw kleding en textiel inleveren vanaf vrijdag 28 oktober. Op maandagavond 31 oktober zijn er leden van de ouderraad aanwezig om te helpen dragen. 
  • Dinsdag zal het schoolpleinfeest plaatsvinden tussen 18.00-20.00u.  Iedereen is welkom. Kom verkleed in je leukste dierenoutfit. 
  • Naast de spelletjes zal ook Hulst voor Elkaar een aantal workshops verzorgen deze avond. 
  • Deze avond is er naast koffie en thee ook een muffin te verkrijgen. De opbrengst van de verkoop van de muffins zal gaan naar de VTB-operatie van Kelshaw. 
  • De gemeente Hulst is een nieuwe visie aan het ontwikkelen op bewegen, ontmoeten, spelen en sporten in de buitenruimte. Ze willen hier de ervaringen van gebruikers bij benutten. Op 6 oktober zal een groepje kinderen een rondgang door de buurt maken om aan te geven wat zij goed en minder goed vinden aan hun buurt. 
  • Maandag openen we de Kinderboekenweek met als thema 'Gi-ga-groen'. Deze dag hebben we voor alle kinderen nog een verrassing op de planning staan.  
  • We zien steeds meer kinderen die hun telefoon meenemen naar school. Indien u verder van school woont begrijpen wij dat u deze telefoon meegeeft. De telefoon blijft overdag in de tas zitten. Woont u in de directe omgeving van school dan hebben kinderen geen telefoon nodig op school en kunnen ze in geval van nood altijd de telefoon van school gebruiken. 
  • We gaan weer 2 thema-avonden voor ouder(s)/verzorger(s) organiseren. 
  • U kunt inschrijven voor schaaklessen voor ouder(s)/verzorger(s) en een bijeenkomst 'gebaren met baby's en kinderen'. Hierover binnenkort meer informatie! De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op 2 november. 
  • Het schoolfruit voor komende week:
  • Maandag: mandarijn
  • Dinsdag: ananas
  • Donderdag: meloen
  • Vrijdag: wortel

 

Iedere schooldag zijn zowel de leerkrachten als de kinderen hard aan het werk met het op een andere manier leren en organiseren van ons onderwijs om zo toe te groeien naar units. Het hier naar toe groeien is een heel proces. Hoe denken kinderen hier eigenlijk over? Hieronder een paar uitspraken die kinderen aan het eind van vorig schooljaar hebben gedaan en we u niet willen ontnemen:

 

- "De juf stimuleert ons om te werken met leerdoelen en succescriteria en dat we steeds beter leren plannen zodat we ons werk sneller en beter kunnen maken. Ik merk dat het op een betere manier moeilijker gemaakt wordt zodat we meer uit onszelf halen en dat vind ik erg fijn "  (Mayla)

 

- "Bij werkwoordspelling, Engels, gym en knutselen werken we samen in de unit. Op deze manier samenwerken is leuk. Ik kan nu ook eens samenwerken met andere klasgenoten die ook in groep 5 zitten." (Thieme)

 

- "Het is fijn om te werken met succescriteria want zo heb je minder hulp van de juf nodig. School is hier goed mee bezig en moet hier zeker mee doorgaan.  Het zou fijn zijn om ook tijdens Faqta in gemengde groepjes binnen de unit aan het werk te gaan; je leert zo veel van elkaar. " (Anouk)

 

- "Door bij knutselen samen te werken met de kinderen uit heel unit 4 ontmoet je de kinderen uit de andere groepen. Hierdoor spreek je eens iemand anders. Het werken met leerdoelen en succescriteria werkt fijn. Het geeft mij duidelijkheid." (Stijn)

 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

De laatste week van het thema "dit ben ik" zit er ook weer op. We hebben hier en daar nog wat geknutseld, voor de laatste keren onze boekjes gelezen en popje Willemijn haar haren nog eens gewassen en geborsteld. Ook hebben we alle mooie knutselwerkjes weer opgeborgen in de mappen en we starten volgende week fris met het thema 'gi-ga-groen!'

 

Bij de peuters hebben we het gehad over onze ogen en over brillen. Wie draagt er allemaal een bril? We hadden er een paar, deze werden ook eens opgezet. Daarna gingen we nog ogen knutselen.

De rupsen zijn nu cocons geworden dus nog even en we hebben een paar mooie vlinders. 

Helemaal passend bij het volgende thema 'gi-ga-groen'!

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Op het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal hebben we het thema 'ik en mijn familie' afgerond en zijn we begonnen om de groep in herfstsferen te brengen. Dit past mooi bij het thema 'gi-ga-groen' wat wij volgende week starten en in het teken van de kinderboekenweek zal staan. 

Op de peuterspeelzaal hebben we flink geoefend met het tellen van kastanjes en hebben we de maïs ontdekt in onze ontdekbak. We hebben paddenstoelen geplakt met watten en dat was wel een beetje gek, want die watjes kunnen gewoon aan je handen blijven plakken.

Op het kinderdagverblijf hebben we regenlaarzen en paddenstoelen geverfd en als het droog was zijn we er lekker op uitgegaan met de bolderkar. Ook hebben we lekkere koekjes gebakken.

De buitenschoolse opvang is lekker gaan spelen in de speeltuin, zijn er spelletjes gespeeld, zijn er prachtige koksmutsen geknutseld en ook wij bakten koekjes in ons pop-up restaurant 'de zoete geur'.

 

Namens alle medewerkers van het kindcentrum een fijn weekend toegewenst!

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 

 

 


< Nieuwsflits 23 september 2022