Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

18-04-2023

Nieuwsflits 16 december 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer onze vertrouwde nieuwsflits. Deze week met een 6-tal bijlages ????

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

  • We kijken terug op een koude maar zeer geslaagde kerstmarkt. Fijn om zoveel ouder(s)/verzorger(s) en mensen uit het dorp op school te mogen ontmoeten. Hieronder een kleine impressie

   

 

  • Een groot” DANK je wel” richten we aan alle ouders/vrijwilligers die hebben geholpen om deze kerstmarkt tot een succes te maken. Van het maken van de kerststukken, het opbouwen, de catering en het afbreken van de kerstmarkt; aan iedereen die heeft geholpen; dankjewel!
  • Ondanks het grote bezoekersaantal waren er toch nog kerststukken over. Deze zijn opgekocht door de PLUS en zijn allen naar WZC Antonius gebracht. WZC Antonius heeft dit enorm gewaardeerd. De flyer waarin men iedereen bedankt treft u in de bijlage. 
  • Ook was er nog de wedstrijd van het aantal kerstballen raden in het windlicht. Veel bezoekers hebben een gooi gedaan. Het goede aantal was 95. De winnaars hebben hun prijs ondertussen in ontvangst genomen. 

 

  • Donderdag zal de ouderraad nog een lekkere kerstlunch verzorgen voor alle kinderen. Zij hebben hiervoor een flyer meegekregen maar deze treft u ook nogmaals in de bijlage. Kinderen dienen zelf een bord, beker en bestek mee te nemen. Dit graag meegeven in een plastic zak. 
  • In mei 2022 is de schoolfotograaf langs geweest. Veel ouder(s)/verzorger(s) hebben hierna de schoolfoto's besteld. Als herinnering willen we aangeven dat u nog tot mei 2023 foto's kunt bestellen. De brief hiervoor treft u in de bijlage. 
  • Op woensdag 11 januari zal de tweede schaakavond voor ouder(s)/verzorger(s) plaatsvinden. Indien u zou willen deelnemen dan graag een berichtje aan juf Mirjam: mirjamgoense@elevantio.nl. Let op: ook als u nog helemaal niet kunt schaken bent u welkom op deze avond. 
  • Let op: vrijdag 23 december zijn alle kinderen vrij!
  • Kinderen kunnen ook volgende week nog iets meenemen voor de- 'geven-en nemen'- kast in de Willem Alexanderstraat (bij de ouders van Kaylee en Ciara). De winkelwagen hiervoor staat op het podium. 

Denk hierbij vooral aan: 

*Pasta's (rijst, spaghetti, lasagnebladen)

*Pastasauzen, tomatensaus

*Potgroenten

*Aardappels

*Soepen

*Kruiden

*Pannenkoek & bakmixen

*Houdbare melk & dranken

*Siroop

*Thee, koffie, suiker

*Knakworsten

*Koekjes & snoepjes

*Sauzen (mayonaise, ketchup, curry, mosterd)

*Broodbeleg (hagelslag, vruchtenhagel, chocopasta, pindakaas, sandwichspread)

*Afbakbrood & broodjes

*Beschuit

 

  • De Kloorianen organiseren op vrijdag 30 december een knallende kurken Kloorianen bingo. Ook deze flyer treft u in de bijlage. 
  • Het industrieel museum heeft tijdens de kerstperiode weer een aantal activiteiten georganiseerd. De Flyer treft u in de bijlage.
  • Schaakclub Landau uit Axel organiseert op zaterdag 7 januari 2023 voor de 43e keer het jeugdschaaktoernooi in de Marijkeschool in Axel. In de bijlage vindt u de uitnodiging.

 

Het schoolfruit voor volgende week:

Maandag: ananas

Dinsdag: watermeloen

Woensdag: sinaasappel

 

Donderdag: peer

Vrijdag: vrij. 

 

 

 

Parro 

Ruim een jaar werken we nu met Parro. Als school zijn we erg tevreden met dit systeem om zo de communicatie tussen school en u als ouder makkelijker te maken. Bij aanvang van het werken met Parro hebben we een aantal afspraken opgesteld. Het werken met Parro verloopt op dit moment erg goed! Doordat er nu weer veel nieuwe ouders op school zijn willen we de afspraken nogmaals met u delen: 


 

Parro is een app waarmee school en ouder(s)/verzorger(s) kunnen communiceren met elkaar. Deze app heeft een aantal voordelen: 

-We kunnen u makkelijker op de hoogte houden; bijvoorbeeld door klassenberichten en foto's met u te delen. De berichten komen direct aan en kunnen in tegenstelling tot briefjes niet kwijtraken.  

-Direct contact mogelijk met school en de leerkracht; u kunt als ouder makkelijk iets vragen/doorgeven aan de leerkracht. Ook kan de leerkracht makkelijk communicatie met u als ouder opstarten. Binnen deze communicatie zullen leerkrachten nooit inhoudelijk ingaan op vragen rondom schoolprestaties/problemen; dan zal er een afspraak worden gemaakt.
-Leerkrachten zijn binnen deze app op hun werkdagen bereikbaar tussen: 07.30u-17.00u 

-Binnen Parro kunt u uw privacy voorkeuren aangeven. Foto's die leerkrachten delen worden alleen in de betreffende groep gedeeld.  Wilt u meer lezen over de Parro-app dan kan dit op:  www.parro.com/ouders 

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we verder gegaan met het thema 'Kerst'. We hebben kerstlichtjes gestempeld, kerstballen gekleurd en onze kerststerren gekleurd en deze opgeplakt. We hebben liedjes gezongen over de kerst en boeken gelezen.
Op het kinderdagverblijf hebben we kerstkransen geplakt, we hebben ontdekt met sneeuw op de groep en er zijn kerstballen gekleurd.
We hebben nog een winter wandeling gemaakt. Op de BSO hebben we cakejes gebakken, de ramen mooi versierd met kerstversiering.
Hebben we de ruimte kerst klaar gemaakt en de kerstboom versierd. Ook hebben we lekker buiten gespeeld en veel geknutseld.

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week kwam het thema tot zijn recht!!! Brrrrrrrrrr zo koud opeens. Op de baby-dreumesgroep hebben we onze handen gestempeld in de klei en hier maakten wij super schattige kerstmannen van. We lazen de boekjes over de sneeuw en over dribbel in de winter. Je moet je goed aankleden want anders is het super koud. Handschoenen, sjaal, muts... Dribbel laat het zien. We beeldden ook het verhaal uit van Jozef en Maria. De kindjes keken hun ogen uit en wilden zelf ook wel eens de pruik op en met het ezeltje rijden. Weer heerlijke foto's en veel lachen.

 

Op de peutergroep bouwden we met onze grote blokken een huisje. Hierin konden we dan lekker zitten, dekentje en kussentje erbij zodat het lekker warm is.  We plakten een kerstman en mogen zelf zijn baard knippen; wat konden jullie dat al goed zeg! We knutselden nog mutsen want die hebben we met dit weer wel nodig. Ook hier beeldden we het verhaal uit van Jozef en Maria. 

 

Namens alle medewerkers van het Kindcentrum een fijn weekend toegewenst!

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 

 


< Nieuwsflits 9 december