Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

18-04-2023

Nieuwsflits 13 januari 2023


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer de vertrouwde nieuwsflits 

 

 Nieuws vanuit ’t Getij:

  • De bibliotheek organiseert 3 voorlees-activiteiten voor kleuters in de bibliotheek van Hulst. Zie hiervoor de flyer in de bijlage.  
  • De informatieavond betreffende social media hebben we verplaatst i.v.m. de open avond op het Reynaertcollege. De nieuwe datum zal zijn maandag 6 februari. De brief met verdere informatie treft u in de bijlage.  U kunt u al opgeven voor deze avond! 
  • In de bijlage treft u de Flyer voor een kidsmiddag op zaterdag 28 januari georganiseerd door carnavalsvereniging de Knosseljers. 
  • We hebben al veel aanmeldingen voor het naschools aanbod. Er is nog bij alle onderdelen, behalve bij yoga, ruimte. Wie heeft er nog zin om mee te gaan tafeltennissen? Aanmelden kan nog steeds!!
  • Hieronder treft u het vakantierooster voor schooljaar 2023-2024. Let op: de studiedagen en extra vrije dagen dienen nog ingepland te worden. Zodra deze zijn vastgesteld zullen we deze met u delen. 

 

  • Herfstvakantie: 23 oktober t/m 27 oktober 2023

    Kerstvakantie: 22 december 2023 t/m 5 januari 2024

    Voorjaarsvakantie: 12 februari t/m 16 februari 2024

    Pasen: 29 maart t/m 1 april 2024

    Meivakantie: 22 april t/m 3 mei 2024

    Hemelvaart: 9 en 10 mei 2024

    Pinksteren: 20 mei 2024

    Start zomervakantie: 5 juli 2024

     

  • Met een groot aantal collega's hebben wij dinsdag afscheid genomen van juf Alma. Het was een mooi persoonlijk afscheid. 

 

Het schoolfruit voor komende week:

Maandag: mandarijn

Dinsdag: druiven

Woensdag: meloen

Donderdag: tomaat

Vrijdag: sinaasappel

 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Na de vakantie konden we weer fris van start met een nieuw thema. Het thema is; 'wat heb ik aan vandaag? '. Op de baby-dreumesgroep gingen we aan de slag met handjes stempelen. We maakten wantjes met een hand erin. Iedereen zijn eigen handje! De verf voelt wel een klein beetje gek hoor. Ook hebben we weer boekjes gelezen aan tafel over Jules die zichzelf warm aan moest kleden voor de kou. Puk moest aan tafel even zijn pyjama wisselen voor zijn gewone kleren; want je kan toch niet een hele dag in je pyjama blijven lopen Puk?

Op de peutergroep zijn we ook druk aan de slag gegaan met het nieuwe thema. We hebben een echt droogrek waar we de kleren kunnen ophangen als ze gewassen zijn. We kijken naar verschillende soorten sokken; sportsokken, voetbalsokken, baby- en kindersokken. Welke passen we nog? En kunnen jullie ze ook van groot naar klein leggen? Ze worden ook eens gepast. We verven ons eigen T-shirt en knutselen zelf nog een waslijn met kleertjes eraan.

 

Nieuws vanuit Foxkidz: 

Wat leuk om jullie weer allemaal te zien na de vakantie! Deze week zijn we begonnen met het thema 'winter'. We hebben ijsberen geknutseld en deze opgeplakt en we hebben gespeeld met de themabak waar allemaal mutsen, sjaals en handschoenen in zitten. We hebben een themahoek gemaakt en we hebben yoga gedaan.

Op het kinderdagverblijf zijn er mutsen geverfd, hebben we smoothies gemaakt en hier heerlijk van gesmuld. We hebben een rondje gewandeld en we hebben fijn buiten gespeeld tussen de buien door.

Op de BSO is er een nieuwe indeling van de groep en hebben we gespeeld in de gymzaal. We hebben veel gezelschapsspelletjes gespeeld en tussen de buien door zijn we naar buiten gegaan.

We hebben van touwtjes mooie sleutelhangers gemaakt.

 

Namens alle medewerkers van het Kindcentrum een fijn weekend toegewenst!

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 22 december 2022