Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

18-04-2023

Nieuwsflits 27 januari 2023


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij sturen wij u weer de vertrouwde nieuwsflits.  

 

 Nieuws vanuit ’t Getij:

  • We hebben net voor de Kerstvakantie een oudertevredenheids-enquête gehouden.  De totale score van onze ouders/verzorgers kwam op een 8-

Hier zijn we uiteraard blij mee en trots op.  De ouders gaven de school hoge scores op o.a. didactisch en pedagogisch handelen en afstemming met ouders/kinderen.? Uiteraard gaf deze vragenlijst ook een aantal signalen waar we mee aan de slag gaan. 

 

 

Er was volgens ouders ruimte op het gebied van:

-we gebruiken meerdere informatiekanalen (parro, flits, bellen, briefje) Kan dit anders?

-hoe kunnen jullie (het schoolteam) ouders meer meenemen in het leerproces?

-ongewenst gedrag/incidenten terugdringen/oplossen en de kansen die er op dit gebied nog zijn.  

-informatie delen omtrent voortgang van leerlingen door het jaar heen

Bovenstaande items en nog een aantal losse opmerkingen zullen we meenemen in het verder vorm geven van onze school/ons kindcentrum.

 

Dank aan alle ouders/verzorgers die de moeite hebben genomen deze vragenlijst in te vullen! Het helpt ons om verder te “groeien”

 

 

 

  • U kunt zich nog steeds inschrijven voor de avond omtrent 'social media' op maandagavond 6 februari om 19.30u. Het belooft een zeer interessante ouderavond te worden. U kunt zich opgeven voor deze avond door een berichtje te sturen aan juf Mirjam.  Het is erg belangrijk om kinderen op jonge leeftijd al mee te nemen in deze reis!   Hierin ligt ook een belangrijke taak voor ouders!  We hopen op een grote opkomst.
  • Inmiddels is de opbrengst van de Kerstmarkt bekend. Deze heeft dit jaar net iets meer dan €3000,- opgebracht. Met dit bedrag kan de ouderraad de komende 2 jaar weer tal van leuke activiteiten organiseren. 
  • In de bijlage treft u de oudernieuwsbrieven behorende bij thema 5 van het KiVa programma. 
  • Tevens treft u in de bijlage nogmaals de flyer voor de kidsmiddag van carnavalsvereniging de Knosseljers. 
  • Vanaf vanmiddag staat voor de leerlingen van groep 3 t/m 8 het rapport “open”. U kunt hiervoor inloggen op 'mijnrapportfolio'. 

 

Het schoolfruit voor komende week;

Maandag: peer

Dinsdag: appel

Woensdag: komkommer

Donderdag: mandarijn

Vrijdag: sinaasappel

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

De voorlaatste week van het thema zit er weer op en wat hangen de groepen al vol met knutselwerkjes. De peuters hadden zulke leuke wasmachines gemaakt, dat wij het op de baby-dreumesgroep ook graag wilde maken. We verfden met waterverf de bonte was en gooiden het in onze wasmachines!  En volgende week willen we eigenlijk ook eens zelf een wasje draaien met sop, bubbels en waarschijnlijk heeeeel veeel waterspetters.

Deze week kregen we bij de peuters een echte baby op bezoek die bij ons in bad ging. Wat was dat leuk om te zien en wat waren de peuters geïnteresseerd!  Ze wilden wel wat meehelpen en konden soms iets aangeven aan “de mama”. 

We bouwden de groep nog eens om zodat er weer wat andere dingen kunnen staan, zo haalden we de zitzak weer eens van boven. Hier wordt al gelijk veel mee gespeeld. De meisjes zaten er vooral met hun poppen te spelen en de jongens waren er lekker op aan het stoeien. 

 

Nieuws vanuit Foxkidz: 

We zijn deze week verder gegaan met het thema 'winter'. We hebben mutsen geknipt, geverfd en daarna nog beplakt met stofjes.

We zijn naar de bibliotheek geweest waar we werden voorgelezen uit het boekje van de nationale voorleesdagen; Maximiliaan Modderman. We hebben hier een feestje gevierd voor hem met slingers en taart. We mochten de diertjes zelf in bad doen en ze daarna afdrogen.

We hebben lekker veel buiten gespeeld en hebben met zijn allen de bladeren opgeruimd.

Op het kinderdagverblijf zijn er mutsen geplakt met wol, zijn er mooie verftekeningen gemaakt en hebben we buiten gespeeld. Ook zijn we nog eventjes “gaan ontdekken” in de gymzaal. Op de BSO hebben we buiten gespeeld, hutten gebouwd in de gymzaal en hebben we zelf lippenstift gemaakt.

 

Namens alle medewerkers van het Kindcentrum een fijn weekend toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 20 januari 2023