Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

19-04-2023

Nieuwsflits 3 maart 2023


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees, Hierbij sturen wij u weer een “verse” nieuwsflits op vrijdag.

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Deze week zijn alle groepen van start gegaan met het Faqta-thema 'Kunst met een K'. Juf Linda heeft er voor gezorgd dat alle kinderen dagelijks het museum binnen lopen: Op vrijdag 24 maart sluiten we het thema af. Ouders, opa's, oma's, oppas en buren; iedereen is welkom om onze tentoonstelling te komen bezichtigen tussen 14.30-15.00u. De kinderen komen eerst met de klas naar buiten waarna u vervolgens een kaartje krijgt om onze expositie te betreden.

-Dinsdag 28 maart zal de volgende bag2school actie plaatsvinden. U kunt uw kleding tussen zaterdag 25 maart en dinsdagochtend 28 maart (08.45u) inleveren. Zie hiervoor de flyer in de bijlage.

-Afgelopen week hebben de ouder(s)/verzorger(s) van groep 3 t/m 8 een brief ontvangen betreffende de betaling van de schoolreis. Dit jaar bedraagt de bijdrage voor de schoolreis 30 euro. Het wordt echter steeds lastiger om voor dit bedrag een schoolreis te kunnen organiseren. Ondanks dat het een vrijwillige bijdrage betreft, hopen wij dat veel ouders deze bijdrage willen voldoen en de schoolreis doorgang kan vinden.

-De groepen 1-2 zullen dit jaar niet op schoolreis gaan. Zij houden dit jaar een schoolfeest.

-Afgelopen woensdag hebben we met maar liefst 4 teams meegedaan met de schoolschaakwedstrijden in Hulst. Meedoen is belangrijker dan winnen; toch willen we even melden dat de kinderen die meegedaan hebben flink tegenpartij hebben gegeven. Getij 1 eindigde zelfs op de derde plaats en mag meedoen aan het Zeeuws schoolschaakkampioenschap.

-De eerste ronde van ons eigen schoolschaaktoernooi op 't Getij hebben we afgesloten. We hadden meer dan twintig deelnemers. Siem van Delft en Wojtek hebben gewonnen en hebben een beker(tje) ontvangen. Proficiat! Binnenkort starten we weer een eigen schoolschaaktoernooitje op.

-Op de agenda staat voor volgende week, in concept, het schoolhandbaltoernooi gepland. Wij hebben nog geen definitieve datum ontvangen. Volgende week zal het toernooi in ieder geval geen doorgang vinden. Het schoolfruit voor komende week; Maandag: druiven Dinsdag: appel

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Onze kleine kunstenaars zijn weer druk aan de slag gegaan deze week. We hebben geëxperimenteerd met knikkers, verf en een bak. Ze mochten het zelf heen en weer bewegen zodat de knikkers door de verf gingen rollen. Bij elk kindje zag het er weer net een beetje anders uit! Ook maakten we kleine knutselwerkjes op een mini schildersezel. Het begint hier al op een echte galerij te lijken! Bij de peuters zijn wij druk bezig met het experimenteren van de kleuren. We hebben daar een leuk versje voor: Hocus pocus zonder franje Rood en geel wordt oranje Hocus pocus met een zoen Blauw en geel wordt groen Hocus pocus heel wat raars Blauw en rood wordt paars We probeerden dit ook uit met onze handjes en krijgen er dan een mooi kunstwerk voor terug. Ook maakten wij een mooi schilderij van Piet Mondriaan. Die mogen straks op school hangen tijdens de tentoonstelling. We genieten deze week ook met momenten even van het zonnetje!

Nieuws vanuit Foxkidz: Deze week zijn we begonnen met het thema ‘kunst’. We hebben kunstzinnige tekeningen gekleurd en geplakt en we zijn “mini Mondriaan” geweest. We hebben vierkanten en rechthoeken geplakt. We hebben buiten gespeeld met water en kwasten en onze eigen tekeningen gemaakt! Op de BSO hebben we pizza’s en brownies gemaakt en hier heerlijk van gesmuld. We zijn naar de speeltuin geweest en we hebben hutten gemaakt in de gymzaal. Op het kinderdagverblijf zijn er ook kunstzinnige tekeningen geverfd, hebben we gewandeld met de bolderkar en hebben we dingen ontdekt in de bakken met spliterwten.

Namens alle medewerkers van het Kindcentrum een fijn weekend toegewenst. Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 17 februari 2023