Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

09-12-2013

Nieuwsflits 15


Beste ouder(s)/verzorger(s), Aan het eind van deze week ook weer de vertrouwde nieuwsflits: -vandaag heeft Sint samen met 4  Pieten een bezoekje gebracht aan onze school. Helaas was er wat verwarring en stond Sint  samen met de Pieten op de verkeerde locatie. Na wat heen en weer gebel  is uiteindelijk  alles gelukkig weer goed gekomen en heeft de Sint vele bezoekjes in de verschillende  groepen afgelegd.
-deze week hebben we de schoolfinale voor de nationale voorleeswedstrijd gehouden. Er waren drie finalisten: Britt Jonkheijm, Anne van Kruijssen  en Sarah Molhoek.   Na een spannende finale heeft  Sarah (uit groep 7a) gewonnen!   Sarah mag onze school vertegenwoordigen tijdens de regionale finale.
-in een paar groepen hebben kinderen spontaan een actie gehouden voor de Filipijnen; in groep 6 hebben een aantal kinderen lege flessen opgehaald en in de bovenbouwgroepen hebben een paar kinderen een pannenkoekenlunch  voor klasgenoten georganiseerd (opbrengst meer dan 120) !
-indien u lege batterijen heeft of lege printercartridges dan kunt u deze op school (laten) inleveren. Goed voor het milieu en goed voor de school (=kinderen) want we krijgen hiervoor een vergoeding.
-ouders die zich hebben opgegeven via de lijst “ouderhulp”  kunnen  een dezer dagen  worden benaderd of zijn al benaderd voor de kerstknutselochtend van 11 december a.s.
-vanaf 12 december zal er tijdens een  gymles voor de groepen 3 t/m 8 een handbalclinic worden gehouden. Deze handbalclinic wordt georganiseerd door handbalvereniging HV Novitas met als doel om de kinderen te laten kennis maken met deze sport.
-Vanuit de verkeerswerkgroep:
    -> We signaleren dat de TULPSTRAAT een gevaarlijke straat is voor fietsers en auto’s vanwege de breedte van de straat en de “vele” zijstraten.   Vandaar de volgende vragen?
  * Wilt u eens kritisch  kijken of u deze straat kunt mijden met de auto op het moment dat er "veel fietsverplaatsingen" zijn ?
  * Dient  uw kind door deze straat te fietsen (van/naar school) of is er een alternatieve route mogelijk?   >  Denkt u eraan NIET parkeren op het hoekje van Oosthof…. Het belemmert enorm het zicht van onze fietsers/fietsertjes. -voor in de agenda/op de kalender :
  Kerstdiner voor de kinderen van de groepen 1 t/m 8 op woensdag 18 december a.s. van 17.30-19.00 uur! Meer informatie hierover volgt nog.
Prettig weekend toegewenst namens het team van basisschool ’t Getij te Kloosterzande
< Nieuwsflits 14