Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

21-06-2014

Nieuwsflits 39


Beste ouder(s),verzorger(s),
Nieuwsflits 39;  met de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden van ’t Getij.
-we zijn nu een paar weken bezig met de aanpassing in de verkeersstroom en we zijn tot nu toe niet ontevreden over de effecten. Vanaf deze week mogen de kinderen van groep 4 t/m 8 kiezen door welk hek ze naar binnen gaan. Soms is het “verkeersveiliger” om het hek aan de zijkant te nemen,  soms aan de voorkant. Kinderen mogen daar een keuze in maken.
-onderaan deze mail staat een stukje over de MR-beslissing in relatie tot de overblijfbijdrage voor volgend schooljaar.
-er zijn nog geen  inzendingen gekomen voor de nieuwe naam  van de stichting “ieder kind heeft recht op het vieren van zijn/haar verjaardag”; dus wees creatief en stuur een nieuwe naam in voor de stichting (mailtje naar : info@compiet.nl)
-hieronder een berichtje van de ouderraad omtrent de schoolfoto’s; de schoolfoto’s kunnen op school op verschillende dagen worden bekeken. U kunt dan beslissen of u deze wel/niet neemt.
-afgelopen donderdag  hebben we (weer) een ontruimingsoefening gedaan met alle groepen, de peuters en de BSO om te oefenen om zo gestructureerd en rustig mogelijk naar buiten te gaan. De ontruimingsoefening verliep goed en de verbeterpunten zullen we meenemen.
-vorige  week hebben we de uitslagen van de Kangoeroe rekenwedstrijd binnen gekregen. Ondanks dat meedoen belangrijker is dan “winnen”, willen we toch even meegeven dat er wel 3 kinderen waren die meer dan 80% van de rekenopgaven goed hadden; 1 leerling had zelfs 97 % van de opgaven goed.
-indien uw telefoonnummer wijzigt,  wilt u dit dan aan ons doorgeven zodat wij beschikken over actuele nummers?
Met vriendelijke groeten namens het team,
Godfried Blaeke
(dir.)
(met onderaan een bijdrage van ouderraad en medezeggenschapsraad)
?~ ~ ~ ~  Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~ 
Nieuwsflits ouderraad:
Beste ouder(s) en/of verzorger(s),
Inmiddels zijn de schoolfoto’s afgeleverd en kunnen deze opgehaald worden; Ze zijn leuk!!
Er is een portretfoto en een klassenfoto gemaakt.
Het vel portretfoto’s bestaat uit 1 grote foto en een aantal kleinere formaten.
Daarnaast 1 klassenfoto formaat 20x15.
De gehele set is te koop voor 7,50 euro.
De tijdstippen waarop de foto’s bekeken en opgehaald kunnen worden:
Maandag 23 juni van 8.45-9.15 u en van  14.45-15.15u
Dinsdag 24 juni van 8.45-9.15u  en van  14.45-15.15u
Donderdag 26 juni van 8.45-9.15 u
Vrijdag van  27 juni van 14.15-14.45u
We zien jullie graag op een van deze momenten! 
Wanneer deze momenten niet uitkomen, maak dan even een afspraak om op een ander tijdstip de foto’s op te halen!
Groeten, de ouderraad
Nieuwsflits  medezeggenschapsraad:
De doelstelling van de tussenschoolse opvang is de leerlingen de mogelijkheid geven om tijdens de middagpauze te lunchen en ‘bij te tanken’ op een ontspannen en veilige wijze. Voldoende begeleiding, zowel in aantal als in kwaliteit, is daarvoor een randvoorwaarde. Met het samenvoegen van de beide scholen, de oplevering van de nieuwbouw en het naderende nieuwe schooljaar kan nu bepaald worden hoe aan deze randvoorwaarde zo goed als mogelijk invulling te geven. In elk geval is er meer (overblijf)personeel nodig dan in de oude situatie. Het streven is daarbij om niet meer dan 25 kinderen per overblijfouder te hebben. De huidige bijdrage, die in vergelijking met andere scholen laag is, moet omhoog om dit streven te kunnen behalen. In gezamenlijkheid met de directie van ’t Getij heeft de MR besloten de nieuwe bedragen (met ingang van het schooljaar 2014/2015) vast te stellen op 100 euro voor het 1e kind, 90 euro voor het 2e kind en 80 euro voor overige kinderen. De 10-strippenkaart gaat hierbij naar 15 euro, of per keer 2 euro. We hebben er vertrouwen in dat deze kwaliteitsimpuls uiteindelijk voor de kinderen tot de beste overblijfomgeving zal leiden.
Met vriendelijke groet,
De MR van basisschool 't Getij

< Nieuwsflits 38