Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

15-11-2014

Nieuwsflits 12


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees van de nieuwsflits,
Ook deze week weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:
-We doen (weer) mee met de landelijk leesmonitor. We volgen nauwgezet de ontwikkelingen van de kinderen op leesgebied. De laatste metingen geven aan dat we als school erg goede resultaten behalen op het gebied van technisch lezen door de gehele school!  Deze  monitor onderzoekt echter:
 •         het leen- en leesgedrag van leerlingen
•          de leesmotivatie van leerlingen
•          de informatievaardigheden van leerlingen
 Hiervoor is een vragenlijst ontwikkeld en deze nemen we op school af. Meer info in de bijlage.
-De zwemclub Koewacht organiseert op 24 januari a.s. schoolzwemwedstrijden. Opgave hiervoor is nog steeds mogelijk. We hebben tot nu toe 1 aanmelding ontvangen. Opgave kan bij meester Godfried/juf Mirjam.
-op deze manier willen we toch (weer) eens aangeven dat we zo goed en gemakkelijk een beroep kunnen doen op zo veel ouders voor allerlei “zaakjes en taakjes” op school!  Van techniek tot aan hoofdluis, van computer tot herstelwerkzaamheden. Overal kunnen we weer wel ouders vinden om ons te ondersteunen!  Onze dank hiervoor is (mede namens de leerlingen) zeer groot!
-De rekening van overblijven is een week later verspreid dan op de brief is vermeld. Vanzelfsprekend schuift  dan de betaaltermijn ook een weekje op.
-donderdag a.s. zullen de uitnodigingsbriefjes voor de oudergesprekken meegaan. De gesprekken vinden plaats op 1 en 2 december a.s.
-deze week zijn beide groepen 8 richting Hulst geweest met het zonnetreintje. In Hulst was er een tentoonstelling in het teken van 25 jaar Unicef. ( Helaas was de zonnetrein iets te laat terug maar verder was het een zeer leerzame ochtend)
-De verkiezingen voor het Kinderparlement zijn achter de rug.  Mila de Jonge, Lars Picavet, Kim Hollestelle, Marcky van Kruijssen, Jules van Dijke (voorzitter) en  Elte van Goethem zullen plaats nemen in het Kinderparlement. Meester Michael en juf Wendy van Waes zullen het kinderparlement begeleiden. De ideeën van het kinderparlement van  eind vorig schooljaar worden momenteel meegenomen in de besluitvorming binnen de school en de werkgroep “vernieuwing schoolplein”. Wordt zeer zeker vervolgd. 
 
Een goed weekend toegewenst!
Met vriendelijke groeten namens de collega’s van ’t Getij,
Godfried Blaeke
(dir.)

< Nieuwsflits 11