Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

30-01-2021

Nieuwsflits 22 januari 2021


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Nu de derde week “thuisonderwijs” er op zit  ontvangt u ook deze week weer onze vertrouwde nieuwsflits.

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Maandag a.s. mogen de kinderen van groep 3 t/m 8 hun rapport op komen halen op school. Het rapport zal klaar liggen op “ieders stoel”. Ook zal hier nieuw werk bij liggen wat de kinderen mee kunnen nemen naar huis. Het ophalen van de rapporten en het werk zal als volgt te werk gaan.

Groep

Tijdstip

8A en 8B

08.30-09.00u

4

09.00-09.30u

6/7 en 3

09.30-10.00u

5 en 7

10.00-10.30u

6

10.30-11.00u

 

De kinderen uit de groepen 6 en 6/7 komen hiervoor via de speeltuin ingang binnen.

De kinderen uit de groepen 4 en 5 komen hiervoor langs de kleuteringang binnen

De kinderen uit de groepen 3, 7 en 8 komen hiervoor langs de bovenbouw ingang naar binnen.

-Na het ontvangen van het rapport zal er een oudergesprek voor de groepen 3 t/m 7 plaatsvinden. De leerkracht zal hiervoor zelf contact met u opnemen om een afspraak in te plannen. De oudergesprekken zullen digitaal/telefonisch plaats vinden.

-Deze ronde zal u geen cito resultaten vinden op het rapport. Normaal worden deze in januari bij de kinderen afgenomen. Door het sluiten van de scholen zijn deze nu niet afgenomen. Zeeland-breed zal er gekeken worden of we deze nog gaan inhalen of dat er dit schooljaar alleen een eindmeting zal worden afgenomen.  Dit is mede afhankelijk van het feit wanneer de scholen weer terug open kunnen gaan. Indien wij hierover meer informatie hebben,  hoort u dit van ons.

- U heeft  waarschijnlijk wel begrepen dat Alma al een hele tijd  ziek thuis is. In eerste instantie was dit  n.a.v. herstel van heupoperatie,  vervolgens op zoek naar een diagnose n.a.v. gezondheidsklachten. De diagnose is onlangs  vastgesteld en  luidt: galwegkanker.  Een dezer dagen zal het behandelplan starten. Dit zal uiteraard een hele opgave worden.  Alma heeft  niet de energie om allerlei appjes/mailtjes te lezen/te beantwoorden.  Kaartjes zijn van harte welkom. Indien u haar een kaartje zou willen sturen, wilt  u die naar school sturen? Dan zorgen wij er voor dat die bij Alma terecht komen. 

 

-Doordat juf Alma nog afwezig is,  zal juf Irma de rol van anti-pest coördinator op zich nemen. Zij zorgt ervoor dat het anti-pestbeleid (volgens de KIVA-methode) , welke aanwezig is op school, wordt nageleefd en wordt uitgevoerd. Indien u vragen heeft of met pestproblematiek geconfronteerd wordt kunt u bij juf Irma terecht met vragen. Tevens kunt u ook altijd terecht bij de vertrouwenspersoon. Dit is bij ons op school juf Ilse.

-Sinds afgelopen woensdag staat er iedere dag om 10.00 uur een gymles online op de facebookpagina van Hulst voor Elkaar. Deze zijn ook terug te vinden op de site van Hulst voor Elkaar. Doen jullie ook allemaal mee aan deze leuke online gymles?!

-Vanaf maandag 18 januari organiseert Hulst voor Elkaar 2x per week activiteiten voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. U dient zich hiervoor aan te melden via sportenbewegen@hulstvoorelkaar.nl.  De flyer hiervoor treft u in de bijlage.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Deze week hadden de kinderen veel verhalen over de sneeuw die afgelopen weekend was gevallen. Er zijn een hoop sneeuwpoppen gemaakt en ook een sneeuwballen gevecht kon niet ontbreken. Er waren zelfs kinderen die hadden gewonnen van mama en papa.. Haha! We zijn druk geweest met het knutselen van wanten en mutsen. Deze kunnen we nu wel gebruiken.Ook maakten we bij de peuters nog lekkere worstenbroodjes. Mmm, die smaakten wel! Na het snoepen is het tijd voor wat beweging. Hop, snel gaan dansen en gaan sporten. De kinderen konden wel 10 x omhoog springen, superknap! Hoofd, schouders, knie en teen kenden ze ook al goed. Op de baby/dreumesgroep hebben ze ook flink geknutseld. Zo hebben ze een eigen sneeuwman gemaakt met hun hand. Ook hebben ze een vogelhuisje op het raam getekend en hebben ze de vogels ingekleurd met vingerverf. Zowel groot als klein hadden er veel plezier in.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

 

Deze week zijn de peuterjuffen een belronde gestart, naar alle kinderen die niet komen, om eens te vragen hoe het met iedereen gaat. De ouders en peuters waardeerden dit zeer. Mocht het niet lukken om iedereen te bereiken dan sturen we een berichtje. Heeft u zelf vragen of behoefte aan contact met de juffen dan kan en mag dit natuurlijk ook altijd. Schroom dan niet om een berichtje te sturen of te bellen. Op de BSO gaan we een online bingo houden voor alle kinderen.

 

Namens alle medewerkers van het Kindcentrum wens ik u een fijn weekend toe.

 

Godfried Blaeke,

(dir.)


< nieuwsflits 15 januari 2021