Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

30-01-2021

Nieuwsflits 29 januari 2021


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook na deze week  “thuisonderwijs”, ontvangt u weer onze vertrouwde nieuwsflits.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Allereerst willen wij alle kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) nogmaals complimenten geven voor de manier waarop iedereen alles oppakt en er alles aan doet om deze periode goed door te komen. Wij zijn trots op jullie!

-Indien kinderen iets niet begrijpen/een vraag hebben mogen zij altijd, gedurende de schooluren, een beroep doen op de hulp van juf/meester (via mail, beeldbellen, chat etc.)  Vragen zijn altijd welkom!   Kinderen vinden dat over het algemeen spannend!  Wilt u de kinderen hierin stimuleren? 

-Na de carnavalsvakantie zullen we starten met het plaatsen van een nieuw speeltoestel, in de vorm van een beweegbaan, op het grote plein. De kinderen uit het Kinderparlement hebben meegekeken en weten al hoe deze eruit komt te zien. We hopen dat iedereen hier na de carnavalsvakantie veel speelplezier aan mag gaan beleven.

-Deze week hebben wij met een aantal (willekeurig gekozen!) ouders verder gesproken over de uitkomsten uit de ouderenquête. Aan de ouders die hieraan hebben deelgenomen hartelijk dank. Het heeft voor ons als school zeker punten opgeleverd waar wij onze kwaliteit weer verder mee kunnen laten groeien. De uitkomsten van deze enquête zullen we binnenkort met u delen.

-Volgende week hopen wij meer te weten over het eventueel terug openen van de scholen. Zodra wij hier meer informatie over hebben laten we dit aan u weten. 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Deze week zijn we weer druk aan “de knutsel” gegaan. We hebben onze eigen pinguïns gemaakt van gestempelde handjes of voetjes en de grotere dreumesen mochten eentje plakken met papiertjes. Hebben jullie onze iglo al gezien op het raam? Verder lazen we boekjes over de sneeuw en onze zandtafel is omgetoverd tot sneeuwbak. Propjes witte sneeuw met winterdiertjes erin die ze konden zoeken! Deze week waren we met een aantal peuters op bezoek gegaan bij de peuters die niet naar de noodopvang komen. We missen ze toch wel heel erg! Volgende week doen we nog een rondje om de andere peuters te bezoeken.  De BSO is aan de slag gegaan met bladerdeeg en ze kunnen zeer binnenkort een kleine verrassing verwachten in de bus! Gewoon omdat we ze stiekem toch allemaal wel missen! Maak er iets moois van en we zien graag een fotootje verschijnen.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

We zijn deze week verder gegaan met het thema ‘winter’. We hebben voer voor de vogels gemaakt en onze vogelhuisjes afgemaakt. Er zijn veel boekjes gelezen. Als er kinderen zijn die een werkje mee willen nemen voor thuis, kan dit worden opgehaald.

Ook hebben we met scheerschuim de leukste sneeuwfiguren gemaakt.  We hebben gedanst op juf Roos en hebben lekker buiten gespeeld.  Op de BSO zijn er hutten gebouwd in de gymzaal.

Woensdag a.s. is er nog een online  bingo met de kinderen en de juffen van de BSO. Heb je zin om mee te doen?  Aanmelden kan nog!

 

Namens alle medewerkers van het Kindcentrum wens ik u een fijn weekend toe.

 

Godfried Blaeke,

(dir.)


< Nieuwsflits 22 januari 2021