Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

08-02-2021

Nieuwsflits 5 februari 2021


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Nu ook de laatste week “thuisonderwijs” erop zit ontvangt u ook deze week weer onze vertrouwde nieuwsflits.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

 

-Allereerst willen wij alle ouder(s)/verzorger(s) bedanken voor ieders inzet in de afgelopen weken!   

-Maandag a.s. zien we graag weer alle kinderen op school! Wij zijn vooral erg blij dat we de kinderen weer mogen ontvangen. Natuurlijk dienen we hiervoor wel een aantal richtlijnen in acht te nemen om alles veilig, verantwoord en uitvoerbaar te kunnen laten verlopen.  

-De kinderen van groep 1 t/m 6 dienen door 1 ouder worden gebracht. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen in principe zelf naar school te komen. 

-Kinderen mogen tussen 08.15-08.30u zelf het plein opkomen via de afgesproken toegangshekken en naar de klas lopen. De toegangsplaatsen zijn als volgt verdeeld:

 

Groepen 1-2: via het kleuterhek

Groepen 3, 4 en 8B via de bibliotheek

Groepen 5, 7 en 8A komen via de ingang van het grote plein

Groepen 6 en 6/7 komen via de speeltuin ingang (we realiseren ons dat dit niet de ideale route is maar momenteel wel noodzakelijk)

De kinderen zullen de school ook weer via deze uitgang verlaten. Bij het kleuterhek zal ’s ochtends een medewerker staan.

 

-Op school zal iedere groep een eigen 'bubbel' vormen. Binnen school en buiten op het plein zullen deze bubbels niet mengen. 

-Indien er een leerling binnen deze 'bubbel' besmet is met het covid-19 virus zal het groepje of de gehele klas en medewerker in quarantaine gaan. Indien zij na 5 dagen negatief testen mogen zij terug naar school. Kinderen die zich niet laten testen blijven 5 dagen langer thuis in quarantaine.

-De gymlessen zullen voorlopig geen doorgang vinden. Indien deze weer van start gaan, zullen wij u hierover informeren.

-Wilt u, tijdens het ophalen van uw kind(eren), er voor zorgen dat de uitgangen voldoende vrij zijn voor de kinderen. Tevens willen wij u vragen te zorgen voor 1,5m afstand. Het dragen van een mondkapje tijdens het breng- en ophaalmoment is vanuit de overheid geadviseerd. Leerkrachten zijn vrij om te beslissen of zij binnen/buiten de klas een mondkapje dragen. Wel zullen zij uiteraard ten opzichte van volwassenen de 1,5m in acht nemen.

-Kinderen mogen zeker trakteren de komende periode. Dit dient wel een in-de-winkel-voorverpakte traktatie te zijn. 

-Indien uw kind(eren) verkoudheidsklachten heeft/ hebben mogen zij gewoon naar school komen. Hebben ze daarnaast koorts, benauwdheid of veel hoesten dan dienen zij thuis te blijven. Zij dienen ook thuis te blijven indien zij in contact zijn geweest met iemand met het covid-19 virus. Hieronder nogmaals de link naar de beslisboom: https://www.boink.info/beslisboom

 

-Wij willen u vragen om maandag a.s. alle boeken/schriften en het (eventueel) geleende chromebook terug mee te geven naar school. Deze hebben wij maandag nodig om alles opnieuw in te richten (en uiteraard te ontsmetten)  

-Aankomende week zal ook het EU schoolfruit weer worden opgestart. Op woensdag staat er wortel op het menu, op donderdag een appel en op vrijdag een peer.

-Hoewel carnaval dit jaar niet doorgaat willen we hier vrijdag a.s. toch een klein feestelijk tintje aangeven samen met de kinderen. Daarom mogen zij 's ochtends al verkleed naar school komen. Vrijdagmiddag zal er in iedere klas een feestelijke /gezellige activiteit plaatsvinden. De ouderraad zal voor alle kinderen en traktatie verzorgen. 

-Maandag a.s. staat er een vergadering van het kinderparlement op de planning. Deze zal geen doorgang vinden.

-In de bijlage treft u een nieuw fusiejournaal aan rondom de schoolbesturenfusie in Zeeuws-Vlaanderen.

 

-Wij begrijpen dat dit voor iedereen, zowel kinderen, ouders als leerkrachten, een spannende en onzekere periode is. Samen hopen wij er weer het beste van te maken op een zo veilig mogelijke manier! Indien u vragen/onzekerheden heeft deel deze dan zeker met ons. 

 

-Mochten er vragen zijn schroom dan zeker niet om meester Godfried (godfriedblaeke@ogperspecto.nl) of juf Mirjam (mirjamgoense@ogperspecto.nl) een mailtje te sturen. Wij denken graag met u mee!

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Deze week beginnen we met het opruimen van het thema en gaan we langzaam beginnen aan thema ‘carnaval/ wat heb ik aan’. Zowel bij de baby-dreumes groep als de peutergroep gaan er weer veel mooie knutselwerkjes in hun map.

Voor het thema "wat heb ik aan" hebben de peuters al mooie slingers geknutseld en hielpen ze mee om de ruimte te versieren. Bij de kleintjes hebben we al voorgelezen uit het knieboek van Puk.

We hebben deze week ook het rondje voor de peuters afgemaakt; alle kindjes die niet naar de opvang mochten komen hebben een kleinigheidje gehad. 

Volgende week zien wij jullie allemaal weer, wij hebben er zin in! 

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we al begonnen met mutsen te verven in de Kloorianen-kleuren. Er zijn veel kinderen thuis-knutsel-werkjes komen halen.  We vonden het leuk jullie even te zien.  We hebben buiten gespeeld. We hebben voor de kinderen van de BSO een online bingo georganiseerd. Dit was een groot succes! Alle juffen waren te zien  en er waren veel kinderen die er aan mee hebben gedaan. Er zijn leuke prijsjes gewonnen.  Deze hebben jullie nog tegoed maar komen z.s.m. jullie kant op. Er is nog een parcours gebouwd in de gymzaal.  Ook zijn de eerste valentijnskaarten al geknutseld. Afgelopen woensdagavond is de oudercommissie weer online bij elkaar gekomen. We hebben geëvalueerd over de afgelopen Corona periode. En hebben de plannen voor de aanpak van het  speelplein besproken. We kijken er naar uit om de kinderen weer te zien, en we hopen dat we alle BSO kinderen ook weer snel zien.

 

 

 Namens alle medewerkers van het Kindcentrum wens ik u een fijn en wit  weekend toe.

 

Godfried Blaeke,

(dir.)


< Nieuwsflits 29 januari 2021