Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

20-09-2021

Nieuwsflits 4 juni 2021


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer het laatste nieuws vanuit 't Getij.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Deze week was de laatste week dat kinderen fruit hebben gekregen vanuit de EU-schoolfruitsubsidie. Vanaf volgende week dienen kinderen weer iedere dag zelf fruit mee te nemen. Indien uw zoon/dochter in groep 8 zit zullen we het resterende tegoed aan u uitbetalen. Volgend schooljaar gaan we de draad weer oppakken met schoolfruit en EU-fruit.  

-Let op: bij warm/zonnig weer is het goed om uw kind thuis al in te smeren met zonnebrandcrème om ze op deze manier goed te beschermen tegen de felle zon.  Indien u zonnebrandcrème meegeeft mogen kinderen in de pauzes zich hiermee zelf ook altijd nogmaals insmeren. 

-In de bijlage treft u het zesde update betreffende de besturenfusie. 

-Inmiddels zijn we druk bezig met de groepsindeling en het hieraan koppelen van leerkrachten. Dit is ieder jaar een hele puzzel en momenteel zijn wij de laatste stukjes aan het leggen. Een aantal scholen zijn  al helemaal klaar en kunnen  dit al met de ouders delen. Ook wij hopen hier snel duidelijkheid in te kunnen geven. In de huidige bezetting van vaste leerkrachten zullen wij afscheid  nemen van meester Joost; hij gaat een nieuwe uitdaging aan op De Antoniusschool te Axel. 

-Het Kabinet heeft besloten om “de corona-maatregelen” in het Primair onderwijs nog niet te versoepelen. Ook de 'bubbels' dienen we nog tot aan de zomervakantie in stand te houden. 

-In het kader van het thema 'groen moet je doen' zijn er ook in groep 8 overheerlijke vegetarische/veganistische gerechten gekookt. Hieronder een sfeerimpressie:

     
 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Op de buitenschoolse opvang zijn we deze week lekker gaan bakken en hebben de kinderen heerlijke brownies gemaakt. Met het heerlijke zonnetje konden wij veel buiten spelen in de speeltuin en op het plein hebben we prachtige creaties geverfd met water. Hebben jullie op onze facebookpagina gezien dat de BSO-kinderen een heus escape-room spel hebben gedaan in het thema sprookjes en dat ze daar enorm van hebben genoten?!

Op het kinderdagverblijf knutselden we buiten en speelden we met de watertafel. De baby's konden met dit heerlijke weer veel buiten spelen in onze prachtige nieuwe ruime buitenbox. Ook werd er al een begin gemaakt met een verrassing voor de papa's.

Op de peuterspeelzaal werkten we deze week over water. Wat doen wij allemaal met water? Drinken, wassen, plantjes water geven. De peuters wisten ons er al heel veel over te vertellen, want als het heel koud is en vriest dan wordt het water ijs, maar als het heel warm is, dan is het fijn om te gaan zwemmen. 

We knutselden een mooie gieter en die kwam goed van pas met dit warme weer, want onze plantjes hadden veel dorst. De bonen die de kinderen 2 weken geleden zelf hadden geplant gingen mee naar huis, want die groeiden zo hard!

Ook werd onze locatie deze week verwend door de organisatie. Wij kregen nl. 3 kweekbakken, kruidenplanten en aardbeiplanten. De kinderen hebben de planten in de bakken geplant en samen met de kinderen kijken we elke dag of de plantjes water nodig hebben. De munt doen we in ons water en we hebben ook al van de basilicum geproefd. We zijn benieuwd of er snel aardbeien aan de plantjes komen en hopelijk kunnen we die dan snel proeven.

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week begon dan eindelijk de zon te schijnen. Zowel de babygroep als de peutergroep genoten hier met volle teugen van!

De watertafel kwam weer uit de schuur en we schilderen met water mooie tekeningen op de stoep.

Op woensdag hebben de peuters nog een uitstap gedaan naar de paardjes van Petra. Naast de paarden is nog een boerderij; hier hebben ze de schapen gezien en eitjes gekocht die ze bij hun boterham lekker hebben opgegeten.

Hebben jullie ons nieuw schaduwdoek al gezien!? Wat een uitvinding! Ook de babygroep heeft hier gebruik van gemaakt. Gezellig met zijn allen op een deken en lekker in een wippertje rondkijken; wat zijn er veel nieuwe dingen te zien buiten.

Op de BSO zijn we veel in de weer geweest met water. We hebben nieuwe waterpistolen en een watermuur gekregen. Deze gaan wij de volgende keer zeker uittesten! 

 

 

Fijn weekend toegewenst. 

 

Team Kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 28 mei 2021