Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

20-09-2021

Nieuwsflits 11 juni 2021


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer het laatste nieuws vanuit 't Getij.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Maandag zullen de facultatieve oudergesprekken online plaatsvinden. Het rapport van uw zoon/dochter is nog niet in te zien tijdens dit gesprek. 

-Na jaren actief lid te zijn geweest van de oudergeleding van de MR nemen wij na dit schooljaar afscheid van Fleur (mama van Tijn en Bram). Hierdoor is de oudergeleding van de MR op zoek naar een nieuw lid. De MR komt ongeveer 6x per jaar bij elkaar. Dus vindt u het leuk om mee te denken in de ontwikkeling van school en het kindcentrum dan is de MR wellicht iets voor u. Indien u hiervoor interesse heeft dan graag een mailtje voor 25 juni richting Konrad van de Velde: konradvdvelde@hotmail.com

-In de aula is een mooie tentoonstelling ontstaan van het thema 'Groen moet je doen'. Hieronder een kleine impressie:

      

 

-We hebben begrepen dat onze eerste berichtgeving omtrent het 'anders organiseren' bij een aantal ouders voor verwarring heeft gezorgd. Dit is uiteraard niet de bedoeling.  Om u als ouder(s)/verzorger(s) mee te nemen in dit traject hebben we een flyer gemaakt. Dit is de eerste flyer maar we zijn voornemens nog drie flyers uit te brengen voor de vakantie. De eerste flyer is op papier meegegeven aan uw zoon/dochter maar tevens te vinden in de bijlage en op de website. 

 

-Wij hebben weer al een heleboel vlaggen buiten zien hangen in Kloosterzande en omgeving. Aan al onze oud-leerlingen: Gefeliciteerd!!

-Afgelopen maandag is de Kindcentrumraad bijeen geweest. Er is onder andere gesproken over wat er in een gezonde lunchtrommel hoort te zitten. Hieronder een impressie van de opgehaalde ideeën. Wie weet kunt u hieruit inspiratie halen ????

 

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Met het heerlijke, zonnige weer hadden de juffen het lekker druk met het insmeren van de kinderen, want alle groepen hebben veel buiten gespeeld. 

De BSO heeft ook de speeltuin weer opgezocht en daar naar hartenlust gespeeld. Er werden EK-tattoos gezet en  er werd flessenvoetbal gespeeld. 

Deze week planten de BSO-kinderen munt, dit kunnen we gebruiken voor ons fruitwater. Want alle groepen hebben een grote waterkan gekregen, zodat we dagelijks ons eigen fruitwater kunnen maken samen met de kinderen. 

Het kinderdagverblijf komt ook al in de EK-sferen en verfde voetballen.

Op de peuterspeelzaal begonnen de kinderen deze week aan een verrassing voor hun papa. Ook had Juf Alexandra van thuis maïsplantjes meegenomen en hebben we deze samen geplant in onze moestuin. Deze maïs is geen gewone maïs, maar pofmaïs, hopelijk kunnen we daarvan in het najaar onze eigen popcorn maken. Nu ons thema 'groen moet je doen' is afgelopen hebben we hiervan een collage gemaakt en in de aula van school gelegd bij alle andere werkjes van de kinderen van school. Voor de ouders van onze kinderen hangt deze collage bij de ingang van de peuterspeelzaal.

En wisten jullie dat wij op ons pleintje een mooi heuveltje hebben gekregen; dit was een grote wens van de juffen. Naar aanleiding van de body-map cursus die juf Darlien en juf Alexandra een aantal jaar geleden hebben gedaan. Bij de body-map richten we ons op de natuurlijke ontwikkeling via beweging, zo geven we de kinderen optimale kansen om hun eigen talenten te ontplooien. Door het heuveltje kunnen we nu lekker veel rollen en dat komt dan weer ten goede aan de hersenontwikkeling.

Volgende week starten we met het thema: 'oef, wat warm!'

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week hebben wij het thema "groen moet je doen" afgesloten. Hieronder een collage van de afgelopen weken:

 

 

 

 

Fijn weekend toegewenst. 

 

Team Kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 4 juni 2021