Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

20-09-2021

Nieuwsflits 2 juli 2021


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer het laatste nieuws vanuit 't Getij.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-We zien steeds vaker kinderen erg vroeg naar school komen. Wij willen vragen de kinderen (o.a. van groep 1-2)  niet voor 08.15u naar binnen te laten gaan. 

-Donderdag a.s. zullen we de groepsindeling (namenlijst) bekend maken. We gaan deze eerst bespreken in de klas en aan het eind van de dag gaat dan de desbetreffende namenlijst mee naar huis.  Nogmaals willen wij benadrukken dat we bij het maken van deze indelingen niet “over 1 nacht ijs gaan”.  Bij het samenstellen van nieuwe groepen wegen we allerlei factoren.

-De flyer voor de feestdag op school was in de nieuwsflits van vorige week niet voor iedereen te openen. Daarom treft u in de bijlage een pdf van deze flyer. 

-Dinsdag a.s. is het feest op school! (als vervanging voor de schoolreis) We verwachten de kinderen op de gebruikelijke tijd op school. 

Kinderen dienen zelf eten/drinken mee te nemen naar school. 

Vanaf groep 3 dienen alle kinderen zwemspullen bij te hebben. 

Vanaf groep 3-4 mogen kinderen skeelers, skelter, hoverboard of een step meenemen. In het geval van skeelers of hoverboard graag valbescherming meenemen. 

We duimen voor mooi weer en gaan er een gezellige dag van maken. 

-Vandaag hebben de kinderen die onze school gaan verlaten, en nog geld tegoed hadden vanuit het schoolfruit,  een restitutie ontvangen. 

-In de bijlage treft een flyer vanuit Hulst voor Elkaar in samenwerking met de tennisvereniging. Zij organiseren op zondag 18 juli een spellenclinic.

-Groep 8 is vandaag gestart met het opvoeren van de musical. Vandaag mochten de groepen 1-2 komen kijken naar de liedjes. De musical "gewoon super" zal volgende week worden opgenomen door Omroep Hulst. Deze zal op zondag 18 juli om 16.00u en 19.00u worden uitgezonden op Omroep Hulst. 

 

 

-Graag willen wij u attenderen op de zomeractie van de bibliotheek welke gisteren van start is gegaan:

 

 

 

Op 1 juli 2021 start de zomeractie Boek ’n trip:

 

•        Boek ’n Trip, een zomeractie voor 0- tot 18-jarigen

•        De zomeractie loopt van 1 juli tot en met 31 augustus

•        Lezen via de online Bibliotheek-app, ook e-reader of online lezen kan

•        Maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken per gebruiker gedurende de actieperiode

•        Speciale selectie zomerboeken uitgelicht per leeftijdscategorie: 0-6, 6-9, 9-12, 12-15 en 15-18 jaar

•        Toegang tot de gehele jeugdcollectie

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

We zijn deze week verder gegaan met het thema 'oef wat warm'. We hebben onze handen rood geverfd en hiermee hebben we krabben gemaakt! We kunnen ze ook heel goed nadoen. 
We hebben heerlijk fruitwater gedronken met munt uit onze eigen moestuin. We hebben heerlijk genoten van modderdag. We hadden een modderkeuken en we hebben moddermaskers gemaakt. Ook hebben we er lekker veel mee ontdekt en mee gespeeld. We hebben de ramen van de BSO al helemaal zomer klaar gemaakt. We hebben ze geverfd in vrolijke en zomerse kleuren.

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

De zomer kan beginnen! Alleen het weer zit niet helemaal mee… ondanks dat maken we er het beste van en hopen we snel weer het zonnetje op bezoek te krijgen! Op de baby/ dreumesgroep deden we ook mee met modderdag, alleen dan wel de aangepaste versie binnen. We voelden aan zand, scheppen, bouwden zandkastelen en bekeken de schelpjes die in de zandtafel lagen. Ook vervingen we de oranje raamschildering (helaas!) met een Puk die in het zwembadje zit! Lekker spetteren! We verfden ook nog ijsjes met de kinderen…. maar de allergrootste favoriet blijft onze tent. Die valt goed in de smaak en de kinderen krijgen er geen genoeg van.

Deze week maakten wij ijsblokjes met fruit erin. We sneden het fruit in stukjes en deden ze in het vormpje, wat water erbij en hop, de diepvries in! De volgende dag gingen we kijken of het al goed was en ja hoor... hier gingen we eens van proeven, bbrr het was toch wel koud. Verder hebben we gekeken welke voorwerpen er bleven drijven en welke er gelijk zinken.

Modderdag was een groot succes! Zowel voor de peutergroep als de BSO; lekker kliederen met modder. De kinderen hadden er volop plezier in.

Op vrijdag gingen we nog op stap met de peuters. Zo deden we een wandeling langs de eendjes, fontein en de molen.

 

 

Fijn weekend toegewenst! 

 

 Team Kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 25 juni 2021