Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

20-09-2021

Nieuwsflits 9 juli 2021


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer het laatste nieuws vanuit 't Getij.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Gisteren hebben alle kinderen de groepsindeling ontvangen. Wij realiseren ons dat we niet voor 100% van onze kinderen kunnen zorgen voor tevredenheid. Echter zijn  voor alle kinderen pedagogische- en onderwijskundige afwegingen gemaakt om tot de groepsindeling te komen. Maandag a.s. gaan de kinderen vanaf groep 2 tussen 13.00-13.30u kennismaken in hun nieuwe groep. 

-In de bijlage treft u een flyer vanuit Promoot Kloosterzande omtrent de zonnebloemwedstrijd. Zij willen graag foto's van de groeiende zonnebloemen op hun site plaatsen. 

-Tevens treft u hier voor de kinderen die volgend schooljaar in groep 6,7 en 8 zitten een flyer en inschrijfformulier voor de NHI typecursus. 

-Woensdag a.s. hebben de groepen 1 t/m 4 een verkeersochtend over veilig oversteken. De groepen 1-2 zullen op het plein oefenen met oversteken. Groep 3 en 4 zullen hiervoor een verkeerswandeling maken. Door deze verkeersochtend zal groep 3 woensdag a.s. niet gaan gymmen. 

-Vandaag is de musical van groep 8 gefilmd door omroep Hulst. Deze zal op zondag 18 juli worden uitgezonden. Dit om 16.00u en 19.00u.  Met z’n allen “voor de buis dus……”

-“Aan-Z” heeft weer een nieuwe editie van het vakantieboek uitgebracht: het Kids2Fun zomerboek. Het boek zit weer boordevol knutselideeën, recepten, breinbrekers en proefjes. Het boek kan gratis geopend worden op onze website: https://www.aan-z.eu/nieuws/zomerpret-met-het-kids2fun-zomerboek-1

 

Zomerpret met het Kids2Fun zomerboek | aan-z

Telefoon: 0115 56 30 15 Vanuit België: 09 344 3610 E-mail: info@aan-z.eu Bereikbaar op werkdagen: van 08.30 tot 17.00 uur Heeft u buiten kantoortijden een zeer dringende vraag die niet kan wachten tot de volgende werkdag bel dan: 1) spoedeisende hulp: 085 222 00 19

www.aan-z.eu

 


 

 -We hebben afgelopen dinsdag genoten van een geslaagde feestdag op school!! Deze dag is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de ouderraad. Hieronder een kleine impressie. 

    

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

We zijn deze week verder gegaan met het thema 'oef wat warm'.
We hebben strandballen geverfd, boekjes van de zomer voorgelezen en zomerliedjes gezongen.
In de kring hebben we beweegoefeningen gedaan; onze voeten en handen losgemaakt.
Alles in onze moestuin is al heel erg gegroeid! We drinken elke dag water met onze eigen munt erin. Ook hebben we al sla en aardbeien gegeten uit onze eigen tuin!
Onze zonnebloem en de andere planten staan al in volle bloei.
Bij de BSO hebben we heerlijk genoten in de speeltuin. We hebben de mooiste creaties met onze loombandjes gemaakt en hebben de leukste figuren van de klei gemaakt.
Op het kinderdagverblijf hebben we ook strandballen geverfd, shirts en broeken gekleurd en zijn we veel maar buiten gegaan.
Ook zijn we met de bolderkar een stukje gaan wandelen en zijn we daarna heerlijk in de speeltuin gaan spelen.
We hebben veel boekjes gelezen en liedjes gezongen over de zomer.

 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week hebben wij op de baby/dreumes groep van onze nieuwe kussens een hindernisbaan gemaakt. Lekker klimmen en klauteren en daarna door de tunnel. Het boekje van ‘Bobbie gaat zwemmen’ stond centraal. De kindjes kunnen al steeds meer zomer gebaren laten zien! Op het raam hangen nu ook geverfde ijsjes en de eerste geknutselde zonnetjes versieren onze ramen. Met het zonnetje hebben we ook nog een uitstapje richting de eendjes gemaakt. We namen brood mee (vers) en voordat we de eendjes hadden gezien waren de boterhammen al half opgegeten. Sorry eendjes…

Deze week hebben wij zelf ijsjes gemaakt bij de peuters. We hebben yoghurt met aardbeien door elkaar gedaan in de blender. Dat was gek om te zien. De yoghurt werd langzaam roze!

De volgende dag hebben we er lekker van gesmikkeld.

Ook hebben we gekeken of we konden voelen wat warm en koud water was, het warme water voelde toch wel het meest aangenaam. 

Verder hebben we lekker gespeeld. 

 

 

 

Fijn weekend toegewenst! 

 

Team Kindcentrum Kloosterzande

 

 


< Nieuwsflits 2 juli 2021