Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

20-09-2021

Nieuwsflits 16 juli 2021


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer het laatste nieuws vanuit 't Getij.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Volgende week is alweer de laatste schoolweek aangebroken;

*Woensdagavond zullen wij afscheid nemen van groep 8. Voor deze kinderen is er een gezellig avondprogramma opgesteld met o.a. een barbecue. 

*Donderdagmiddag zullen de kinderen die onze school verlaten een rondgang maken door Kloosterzande. Eindpunt van deze rondgang zal rond de vijver zijn waar we met alle kinderen afscheid nemen van deze schoolverlatende kinderen. 

*Vrijdag zijn alle kinderen vrij! 

 

-Zondag a.s. zal de musical van groep 8 worden uitgezonden op omroep Hulst. Deze is te bekijken om 16.00u en 19.00u. 

 

-Na plaatsen van de vacature voor de oudergeleding van de MR is er een nieuw lid aangesteld. Sebastiaan Vanhijfte (papa van Aukje en Bente) zal de oudergeleding van de MR na de zomervakantie komen versterken. Succes Sebastiaan!

 

-Kinderen kunnen zich inschrijven om in de zomervakantie mee te doen aan de zomervoetbaldagen en jonkie united. De flyers hiervoor treft u in de bijlage. 

 

-Hulst voor elkaar organiseert in de zomervakantie weer dagelijks zomersportactiviteiten. Ook deze flyer is in de bijlage te vinden. 

 

-De laatste flyer is voor de dag van de wetenschap op zaterdag 2 oktober. In verschillende bibliotheken en vanaf thuis zijn er workshops te volgen. Deelname is gratis maar u dient zich wel in te schrijven. 

 

-Hieronder nogmaals een bericht vanuit de Kindervakantieweek. De flyer voor deze week treft u in de bijlage en hebben de kinderen ook mee naar huis gekregen. 

 

Weet jij al wat je wilt worden later? Floor en Noor hebben al van alles geprobeerd, maar ze weten het nog steeds niet. Alles is namelijk zó leuk! Floor en Noor hebben de Kindervakantieweek om hulp gevraagd en wij gaan ze natuurlijk helpen! Wil jij Floor en Noor ook helpen? Kom dan naar de Kindervakantieweek van 23 t/m 27 augustus op het scoutingterrein in Kloosterzande.

Hopelijk tot dan!

 

-Woensdag heeft er een succesvolle verkeersochtend plaatsgevonden voor de groepen 1 t/m 4. Er was deze ochtend geweldige ondersteuning door kinderen uit groep 8.

  

    


Hieronder een berichtje van Ian: 

 

Hallo allemaal!
Mijn naam is Ian Warmenhoven. Ik word in augustus 3 jaar en samen met mama kom ik graag mijn grote zus Amé halen bij ‘t Getij.
Ik ben een ontzettend vrolijke, ondernemende en enthousiaste jongen, die het liefst de hele dag buiten speelt.

 

Ik ben doof.

 

Hier maak ik het mama, papa en mijn zus Amé niet makkelijk mee. We praten met gebaren en soms begrijpen we elkaar niet waardoor ik gefrustreerd raak en dan kan ik wel eens heel hard gillen.

Op 14  juni heb ik cochleaire implantaten gekregen, zodat ik veel meer van de wereld kan horen en dan met name de gesproken taal. We hopen hiermee dat ik ook zal kunnen leren praten.

 

Aangezien ik alle woorden nog moet leren, kan het zijn dat mama of papa of een tolk voor mij de woorden gebaart. Als ik bij ‘t Poppeke speel, is er sinds kort ook altijd een gebarentolk aanwezig, zodat ik alles kan volgen!

 

Mocht je mij zien en met mij willen communiceren, wil ik je graag vragen het volgende te doen:

-              kom op ooghoogte (het liefst op de knieën) en maak oogcontact;

-              Praat rustig en duidelijk, roepen hoeft niet;

-              Geef mij de kans om het te verwerken en te reageren.

 

Groetjes, Ian

  

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we verder gegaan met het thema 'oef wat warm'.  We hebben slippers gestempeld met kurken, en we hebben in de zandtafel met het zand gespeeld.
In de kring hebben we veel beweeg-oefeningen gedaan en beweegliedjes zodat we onszelf lekker konden bewegen!  Er zijn veel boekjes gelezen over de zomer en we hebben veel buiten gespeeld.
Bij de BSO zijn we veel naar buiten en naar de speeltuin geweest. Bij het kinderdagverblijf zijn er emmers en een strandlaken geverfd en hangen er vissen op.
We hebben veel boekjes gelezen, gekleid en we zijn lekker naar buiten gegaan. Ook maken we elke dag fruit-water met vers fruit en verse munt uit onze eigen tuin; hier smullen we heerlijk van!
De groenten en fruit beginnen heerlijk te bloeien. We kunnen binnenkort lekker smullen van al dit lekkers.

 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week zijn we op de baby/dreumesgroep druk aan de knutsel geweest. We hebben vlinders geplakt met vrolijk gekleurde papiertjes en ook hebben we ijsjes gemaakt met verf en scheerschuim. Wat een gek gevoel! Experimenteren met materialen; voelen aan de lijm, papiertjes, scheerschuim en verf. Helaas is het zonnetje nog niet komen spieken van de week. Des al niet te min hebben we toch weer even een bezoekje gebracht aan de eendjes en dit keer mochten zij het brood opeten. 

Bij de peuters hebben we gekeken wat we allemaal nodig hebben als we gaan zwemmen. Zo wisten de peuters al dat we daar een zwembroek voor nodig hebben en dat de meisjes een bikini aan doen. Ook hebben we een handdoek nodig om ons af te drogen. Op de handdoek kunnen we ook lekker liggen met een petje op ons hoofd en een zonnebril. Maar het belangrijkste is toch wel de zonnebrandcrème.

Verder prikken we een eigen zonnetje en geven die kleurrijke zonnestralen. Wie weet helpt het om de zon te vinden! Die was er helaas niet zo veel deze week. Hopelijk zien we hem snel weer!

Op de BSO maakten we cakejes van ei. We deden de eitjes in een cupcake-vorm en deden er nog wat ham of bacon bij, nog een beetje kaas en snel in de oven, hmmm dat was lekker. De kinderen smulden ervan! Donderdag gingen we tekenen met onze voeten, dat was nog knap lastig maar wat een mooie resultaten!

 

 

Fijn weekend toegewenst! 

 

Team Kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 9 juli 2021