Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

30-05-2022

Nieuwsflits 25 februari 2022


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook op deze feestmiddag sturen wij u weer de laatste nieuwtjes vanuit het Kindcentrum: 

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-We kunnen terugkijken op een geslaagd carnavalsfeest!! Wat hebben de kinderen genoten van het hossen. Hieronder een kleine impressie: 

  

-We zien weer erg veel auto's geparkeerd staan aan de overzijde van de school. Let op: het is niet toegestaan om hier te parkeren! Dit alles in het belang voor de veiligheid van onze kinderen. 

-Na de vakantie mogen de ouder(s)/verzorger(s) van groep 1-2 de kinderen weer naar de klas brengen. Dit tussen 08.20-08.30u .  Het toezicht bij het hek zal dan ook stoppen.

-Deze week hebben de kinderen in groep 7 en 8 uitleg gehad over de Roparun welke op vrijdag 8 april zal plaatsvinden. Op deze dag willen wij ook de traditionele (al heeft deze  vanwege covid-19 al 2 jaar niet plaatsgevonden) wafelactie en sponsorloop hieraan koppelen. Een deel van de opbrengst zal naar de Roparun gaan. Het andere deel gaat traditioneel naar de vastenactie. Hierover volgt later meer informatie. 

-Tijdens de Mini-roparun vormen we teams van 7-9 lopers welke een estafetteloop lopen over een kleine 60 kilometer langs de dorpen van onze gemeente met start en finish in de stad Hulst. De kinderen passeren tijdens de loop alle deelnemende basisscholen en zullen daar de hele schooldag over doen! Het is nadrukkelijk geen wedstrijd, maar een teamprestatie! De groep/school organiseert ten behoeve van de deelnemende teams een sponsoractie. Met deze actie halen de kinderen geld op voor mensen met kanker. Stichting Roparun richt zich vooral op het zo dragelijk mogelijk maken van het leven van mensen die behandeld worden of uitbehandeld zijn.

-Indien u in de vakantie de kledingkasten voorjaarproof gaat maken; 29 maart is de volgende bag2school actie! 

-In de bijlage treft u de nieuwsbrieven voor ouders behorende bij thema 6 van het KiVa programma. 

-Tevens treft u hier de vacature voor de ondersteuningsplanraad binnen Elevantio. Zij zoeken een lid voor de oudergeleding. 

-Na de vakantie zullen de hoofdluiscontroles weer terug opgestart worden. 

 

-Hieronder een bericht vanuit het Oranjecomité 

Het oranjecomité van Kloosterzande is weer volop bezig om een passend ochtend -en middagprogramma voor Koningsdag 2022 te organiseren. Aangezien het nog uit een klein clubje met leden (4 leden) bestaat,  is dat best een flinke opgave en zouden het jammer vinden dat door gebrek aan handen wij het niet door kunnen laten gaan. 

 

We zouden hierbij dan ook graag een beroep doen op een aantal ouders/verzorgers/kennissen/opa’s/oma’s om ons die ochtend te ondersteunen. We zoeken een paar mensen die mee willen helpen in de opbouwende en uitvoerende fase voor het ochtendprogramma. We willen hiervoor dan met deze mensen één avond bij elkaar komen om te bouwen aan het totale spelencircuit voor de kinderen. Uiteraard kunnen we daarnaast ook tijdens die ochtend altijd handen gebruiken; dit zullen we vragen via de gebruikelijke briefjes.

Heeft u interesse?  Wilt u meebouwen aan Koningsdag 2022, wilt u dan een seintje geven aan Sebastiaan Vanhijfte via het mailadres: oranjecomitekloosterzande@outlook.com

Tevens zijn we nog op zoek naar mensen die in de ochtend tijdens het spelencircuit misschien iets willen ondernemen in het kader van een goede doelenactie (koffie verkopen, iets lekkers verkopen o.i.d.). Mocht u hiervoor interesse hebben dan kunt u ook hiervoor contact opnemen via Sebastiaan via bovenstaand adres.

 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week hadden we het weer druk. De bso-ers maakten vogelvoer en dansten de stoelendans. We knutselden krantendieren en carnavalssteken. Op de babygroep en peutergroep hielden we verkleedfeestjes en leerden we de polonaise. We hadden hem precies op tijd onder de knie want vanochtend kwamen er een paar leden van de raad van elf met ons mee hossen en dansen.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we verder gegaan met het thema 'carnaval' en hebben we fijn ontdekt met confetti  en serpentines. We hebben veel boekjes gelezen en liedjes gezongen.
Ook zijn we op het kinderdagverblijf naar de winkel gelopen, zijn we nog naar de speeltuin gegaan en bij de eendjes gaan kijken.
Bij de BSO hebben we veel gedanst en hebben we tijdelijk op de groep een springmat staan. Hier kunnen we heerlijk mee ontdekken en kunnen we er leerzame spelletjes mee oefenen.
We hebben deze week afgesloten met een carnavalsfeest! Wat hebben we hiervan genoten! We zijn over een catwalk naar buiten gelopen met de muziek aan!

 

Iedereen een fijne carnavalsvakantie toegewenst. 3x Alaaf! 

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits vrijdag 18 februari