Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

30-05-2022

Nieuwsflits 11 maart 2022


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook aan het eind deze week sturen wij u weer de nieuwsflits.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Op zaterdag 2 april organiseert men de 5e zwemloop. De flyer hiervoor treft u in de bijlage. 

-Tevens treft u hierbij de uitnodiging voor het schaaktoernooi georganiseerd door schaakvereniging Landau. Dit is op 26 maart. 

-Binnen de Kindcentrumraad is de vraag naar voren gekomen of men het rapport kan printen. Dit kan zeker! Nadat u het rapport van uw kind heeft geopend kunt u op de verschillende pagina's kiezen voor afname printen of tabel printen. Lukt dit niet dan horen wij het graag om zo met u mee te kijken. 

-dinsdag zal groep 8 voorlichting krijgen vanuit het Reynaertcollege. Een aantal oud-leerlingen komt voorlichting geven over het vervolgonderwijs. 

-Indien u met dit mooie weer de kledingkasten gaat opruimen; 29 maart zal de volgende bag2school actie plaatsvinden. De opbrengst van deze actie gaat naar de ouderraad. Zij kunnen hier weer allerlei activiteiten mee organiseren. 

-Inmiddels heeft de Medezeggenschapsraad goedkeuring gegeven betreft de studiedagen en vrije dagen voor volgend schooljaar. Hieronder het complete vakantierooster. 

Vakantierooster 2022-2023

5 oktober 2022: Elevantio dag. Alle kinderen zijn vrij

24 oktober - 28 oktober 2022: herfstvakantie

21 november 2022 studiedag. Alle kinderen zijn vrij

23 december - 6 januari 2023: Kerstvakantie

20 februari - 24 februari 2023: carnavalsvakantie

6 april 2023: studiedag. Alle kinderen zijn vrij

7 april - 11 april 2023: Pasen

24 april - 5 mei 2023: meivakantie

18-19 mei 2023: Hemelvaart

29-30 mei 2023: Pinksteren

14 juli 2023: start zomervakantie

 

Het schoolfruit voor komende week:

Maandag: banaan

Dinsdag: mandarijn

Woensdag: bleekselderij

Donderdag: wortel

Vrijdag: sinaasappel

 

-Hieronder nogmaals het bericht vanuit het Oranjecomité 

Het oranjecomité van Kloosterzande is weer volop bezig om een passend ochtend -en middagprogramma voor Koningsdag 2022 te organiseren. Aangezien het nog uit een klein clubje met leden (4 leden) bestaat, is dat best een flinke opgave en zouden het jammer vinden dat door gebrek aan handen wij het niet door kunnen laten gaan.  Tot nu toe hebben we nog geen aanmeldingen!! ):

 

We zouden hierbij dan ook graag een beroep doen op een aantal ouders/verzorgers/kennissen/opa’s/oma’s om ons die ochtend te ondersteunen. We zoeken een paar mensen die mee willen helpen in de opbouwende en uitvoerende fase voor het ochtendprogramma. We willen hiervoor dan met deze mensen één avond bij elkaar komen om te bouwen aan het totale spelencircuit voor de kinderen. Uiteraard kunnen we daarnaast ook tijdens die ochtend altijd handen gebruiken; dit zullen we vragen via de gebruikelijke briefjes.

Heeft u interesse?  Wilt u meebouwen aan Koningsdag 2022, wilt u dan een seintje geven aan Sebastiaan Vanhijfte via het mailadres: oranjecomitekloosterzande@outlook.com

Tevens zijn we nog op zoek naar mensen die in de ochtend tijdens het spelencircuit misschien iets willen ondernemen in het kader van een goede doelenactie (koffie verkopen, iets lekkers verkopen o.i.d.). Mocht u hiervoor interesse hebben dan kunt u ook hiervoor contact opnemen via Sebastiaan via bovenstaand adres.

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

 

Wij zijn weer aan een nieuw thema begonnen; 'de boerderij'. Op de babydreumesgroep is de voelbak nu gevuld met zand en boerderijdieren. Deze week stond de kip centraal en hebben we liedjes van de kip en eieren geleerd en kregen alle kinderen een kippenhoofd op.  De boer (leidster die verkleed was) kon zingen over zijn kippen. De peuters knutselden tractoren met de kinderen als boeren en boerinnen.
Op de bso werd groentesoep en bananenbrood gebakken en ze gingen op avontuur. In het bos achter ‘t Poppeke waar er hutten werden gebouwd en boommonsters werden geknutseld op de bomen. De resultaten hiervan zijn te zien op onze Facebookpagina.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Helaas werd onze locatie deze week getroffen door veel zieke collega's. Door iedereen die nog overeind stond, werd er flink de schouders onder gezet. Zo konden we alle kinderen die op tijd opvang hadden aangevraagd,  opvang blijven bieden.

De kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal zijn gestart met het thema: 'Lente & boerderij'. Er werden deze week op het kinderdagverblijf mooie vogelhuisjes met een vogeltje erin geknutseld en op de peuterspeelzaal gingen we aan de slag met verf om biggetjes te maken. Er werd veel voorgelezen over de lente en bij de vertelplaat van de boerderij konden de kinderen alle dieren opnoemen en de geluiden erbij maken. Natuurlijk genoten we van het heerlijke weer en gingen we met de bolderkar erop uit om van het zonnetje te genieten.

Ook de kinderen van de buitenschoolse opvang hebben heel veel buiten gespeeld en gingen naar de speeltuin.

 

Iedereen een fijn weekend toegewenst. 

 

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 25 februari 2022