Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

30-05-2022

Nieuwsflits 18 maart 2022


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer de verse nieuwsflits.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-29 maart zal de volgende bag2school actie weer plaatsvinden. U kunt uw kleding/textiel inleveren vanaf zaterdag 26 maart. Dit mag u onder het fietsenhok leggen op het kleuterplein. De flyer met uitgebreide informatie treft u in de bijlage. 

-Deze week hebben wij aan de kinderen vanaf groep 3 (na lang wachten) weer de flyer voor het naschools aanbod mee kunnen geven. Inschrijven kan op donderdag tussen 08.20-08.30 bij juf Els in de aula. Volgende ronde zullen wij zeker zorgen voor een aanbod voor de kinderen in groep 1-2. 

-Inmiddels hebben de kinderen uit groep 5-6 een aantal schaaklessen gehad van meester Manuel. Ook in het naschools aanbod zijn er weer schaaklessen opgenomen. Tevens gaan wij 2 schaakavonden organiseren voor ouder(s)/verzorger(s)! Op deze manier kunt u ook uw schaakkennis weer ophalen en thuis met uw zoon/dochter schaken. De schaakavonden zullen plaatsvinden op dinsdag 31 mei en dinsdag 21 juni. Meer informatie over deze avonden volgt. 

-Nogmaals willen wij u attenderen op de veiligheid van onze kinderen. We zien nog steeds ouder(s)/verzorger(s) aan de overkant van de straat staan of stoppen voor de school. In het belang van de veiligheid van de kinderen willen we u vragen om echt alleen te parkeren op de plaatsen waar dit is toegestaan. 

-Vrijdag 8 april zal de mini-roparun en de traditionele wafelbakactie plaatsvinden. Hierover ontvangt u volgende week meer informatie. Voor deze wafelbakactie met sponsorloop zijn we nog op zoek naar een aantal ouders die deze dag willen ondersteunen! Indien u zou willen helpen dan kunt u hiervoor een mailtje sturen aan: mjansemenu@hotmail.com

-Binnenkort zullen wij met u nog de resultaten van de Cito en Dia toetsen delen. Vanaf 1 april zal hiervoor 'mijnrapportfolio' weer open staan. 

-Het schoolfruit zal later dit weekend via Parro met u gedeeld worden. 

 

Koningsdag 2022

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Gisteravond is het oranjecomité bij elkaar geweest.  Er zijn slechts 2 reacties binnen gekomen van ouders die willen helpen bij de voorbereiding. Dat zijn 4 ouders te weinig om het kinderprogramma voor de ochtend kansrijk te  kunnen organiseren.  Bij deze nogmaals de herhaalde oproep:

Wie wil ons helpen bij de voorbereiding van het ochtendprogramma voor de kinderen?  Het zal maar een paar uur in beslag nemen!!  Indien je wilt helpen dan uiterlijk woensdag 23 maart een reactie  aan Sebastiaan Vanhijfte via het mailadres: oranjecomitekloosterzande@outlook.com.

 

Aan de hand van de reacties zullen we dan besluiten of het ochtendprogramma  wel of geen doorgang kan vinden.  

 

Met hoopvolle oranjegroeten,

Oranjecomité Kloosterzande e.o.

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week stond op de baby/dreumesgroep de koe centraal. En een koe heeft… een uier! 

We maakten een koe na die we ophingen met daaronder een uier van plastic handschoen. Gevuld met melk was het net een echte uier. De kinderen mochten er allemaal eens in knijpen en vingen in het teiltje en in het bekertje de melk op. Die daarna opgedronken werd. We hebben ons weer als boeren en boerinnen verkleed en liepen op klompjes door de groep. Ook onze sensomotorische voelbak is weer geruild met ander vulmateriaal want nu zit er hooi in. En als we goed zoeken vinden we er zelfs boerderijdiertjes in! 

De peuters zijn deze week op uitstap gegaan naar de boerderij. We hadden iets moois gemaakt wat we aan de boer konden geven.

We mochten op een echte tractor zitten, dat wilden de peuters wel! Verder genoten we van het mooie weer er speelden we weer lekker in de zandbak.

Op de BSO hebben we een nieuwe stoel gekregen; deze moesten ze natuurlijk allemaal uitproberen. Je kan er lekker languit in liggen om even uit te rusten na een schooldag, lekker hoor!

Ook pannenkoekendag lieten we niet aan ons voorbij gaan. Alle groepen genoten van een heerlijke pannenkoek.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we verder gegaan met het thema 'lente' en ook 'Pasen'.
We hebben paastakken opgehangen en deze mooi versierd met onze zelfgemaakte paashangers en andere leuke versiersels.
We hebben koeien en varkens geplakt en geverfd.
Op de BSO hebben we weer fijn gespeeld en geleerd met het springlab en hebben we mooie tekeningen en knutselwerkjes gemaakt.
We zijn naar de speeltuin geweest en we hebben heerlijk buiten gespeeld.
Op het kinderdagverblijf hebben we ook de paastak versierd. We hebben veel knutselwerkjes gemaakt en we zijn nog buiten gaan ontdekken en in de gymzaal. Ook hier hebben we nog heerlijk met het springlab gespeeld.
We hebben deze week afgesloten met heerlijke pannenkoeken! We hebben hier lekker van gesmuld!

 

Iedereen een fijn en zonnig weekend toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 


< Nieuwsflits 11 maart 2022