Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

30-05-2022

Nieuwsflits 1 april 2022


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hieronder weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande,

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-De actie van bag2school heeft het mooie bedrag van €271,20 opgeleverd. Hier kan de ouderraad weer leuke activiteiten van organiseren. Dank voor ieders bijdrage! 

-Per abuis is de verkeerde eindtijd bij het schaken geplaatst in de flyer van het naschools aanbod. Het schaken is klaar om 15.15u.  Sportbuurtwerk start om 13.45u i.p.v. 13.15u.

-Op dinsdag is er nog veel ruimte bij de tennis. Kinderen kunnen zich hiervoor nog steeds inschrijven! 

-In de bijlage treft u een flyer voor de Johan Cruyff league. Deze wordt door Jong United in samenwerking me Hulst voor Elkaar georganiseerd op 26 april. 

-Reminder: 14 april is er een studiemiddag. De kinderen zijn deze middag vanaf 12.00u vrij. 

-Afgelopen woensdag heeft er een talentendag plaats gevonden voor de groepen 3, 3-4 en 4. In groepjes hebben kinderen gekookt, geschilderd, creatief bezig geweest en zijn er de mooiste bloemstukken gemaakt. Uiteraard is er ook flink gesport met skeelers, bootcamp en hockey. We kijken terug op een zeer geslaagde ochtend!  Dank voor de ingezette talenten

-Groep 7 heeft het theoretisch verkeersexamen afgelegd. Vol trots kunnen we melden dat we een hoog slagingspercentage hadden. Gefeliciteerd iedereen. 

 

 

 

-U kunt uiteraard nog steeds wafels bestellen! U mag het geld op de brief plakken, meegeven in een envelop of betalen bij het afhalen. Indien u deze dag moet werken dan kunt u vooraf betalen en op de brief vermelden om de wafels mee te geven met uw zoon/dochter. We hopen op een mooi bedrag voor de twee goede doelen!

 -Voor de sponsorloop dienen de kinderen sportschoenen mee te nemen. We zagen al een aantal kinderen die flink op zoek waren gegaan naar sponsors! 

-De kinderen uit groep 1-2 mogen een bijdrage voor het goede doel in de spaarpot steken. 

 

-Denkt u allen aan het inleveren van het toestemmingsformulier van de MQ scan! Wij dienen van alle kinderen een toestemmingsformulier te hebben. 

-In de bijlage treft u een brief vanuit ons bestuur over de wijze waarop ze het onderwijs aan kinderen uit Oekraïne gaan vormgeven. 

Elevantio heeft een oproep gedaan onder alle leerkrachten om zich aan te melden indien zij hiervoor interesse hebben. Juf Lyanke heeft hier gehoor aan gegeven en zal daarom vanaf volgende week werkzaam zijn op het TEC (Taalexpertisecentrum) in Hulst. Juf Stephanie en juf Samantha zullen tot aan de meivakantie de lessen verzorgen in groep 5-6A. Meester Michael zal hierdoor op maandag de lessen verzorgen in groep 5-6B en dus geen gymlessen verzorgen. 

-Vanaf vandaag zijn de Cito/DIA resultaten te bekijken in 'mijnrapportfolio'. U kunt inloggen met uw bekende inloggegevens. Klik op het kopje 'documenten'. Daar ziet u het kopje 'Cito resultaten'. Heeft u hierover vragen dan kunt u deze stellen aan de leerkracht van uw kind. 

 

-Het schoolfruit voor komende week:

Maandag: appel

Dinsdag: sinaasappel

Woensdag: komkommer

Donderdag: wortel

Vrijdag: peer

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

De BSO “loomde buiten” armbandjes en knutselden kroontjes, maakte van wol paaseieren en bakte  hun eigen kroepoek! Om de beurt mochten ze in de pan de kleine kroepoek in de pan doen en er als grote kroepoek terug uit vissen. En deze smaakte heerlijk!!

Op de babygroep maakten we varkentjes die niet geschilderd werden met verf… maar met echte modder van potgrond en zand! Ze pronken nu tussen de geknutselde kuikentjes op het raam. Ook het boek van varkentje Jan die taart ging bakken deden wij denkbeeldig na; 1 pak meel in de pan, 2 pakken melk, 3 eieren en de kinderen roerden in de pannen van het keukentje.
En hebben jullie de tractor op onze oprit zien staan dinsdag? Thomas, de papa van Mason, kwam de tractor laten zien aan de peuters en we mochten er allemaal eens in zitten. Wat een belevenis!
Zagen jullie op Facebook onze post van de airtrampoline? Helaas pindakaas blijft deze hoog op ons wensenlijstje staan, maar voor vandaag was het… 1 april.. kikker in je bil!

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Op het kinderdagverblijf hebben we weer lekker gewandeld met de bolderkar en onderweg kwamen we veel dieren tegen. We speelden in de zandbak en hadden het druk met verstoppertje spelen. Op donderdagmiddag mochten de oudste kinderen van het kinderdagverblijf meedoen op de buitenschoolse opvang met de meesterproef die werd aangeboden door leerlingen van het Lodewijkcollege.

Op de peuterspeelzaal zijn we deze week verder gegaan met ons thema: 'boerderij en lente'. Op de peuterspeelzaal hadden we het in de kring over de boer, koeien en melk. Volgende week brengen we met de kinderen van de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf een bezoekje aan een melkveebedrijf. Verder hebben we mooie lente-tekeningen gekleurd en maakten we een schilderij van vlinders en speelden we veel buiten. Vrijdagochtend kwam Yordy van Praktijk Wortelrijk een les peuter-yoga geven;  dit gaan we vanaf nu weer 1 keer in de maand bij de peuterspeelzaal aanbieden. 

Op de buitenschoolse opvang werd ook veel in de zandbak gespeeld, gingen we weer naar de speeltuin en deden we daar een picknick. Donderdag hadden we een meesterproef.  Hierbij hebben we eierkoeken versierd, smoothies geproefd, fruit-estafettes en in de gymzaal hebben we volop gedanst. Toen we hiermee klaar waren, werden we allemaal beloond met een medaille.

 

Iedereen een fijn weekend toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 25 maart 2022