Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

30-05-2022

Nieuwsflits 22 april 2022


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook net voor de meivakantie weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Vandaag heeft heel de school genoten van de Koningsspelen. Wij willen alle ouder(s)/verzorger(s) die hebben geholpen bedanken. Hieronder een kleine impressie:

   

-Deze week was de laatste week van het EU-schoolfruit. Na de vakantie zal er geen EU-schoolfruit meer zijn op woensdag, donderdag en vrijdag. Indien uw kind(eren) meedoen met het schoolfruit dan krijgen zij op maandag en dinsdag wel fruit. 

-de tekenles van juf Linda op woensdag zal woensdag 11 mei niet doorgaan vanwege schoolkamp.  De les wordt een week opgeschoven naar 18 mei.

-In de bijlage treft u een flyer vanuit de tennisvereniging om kennis te maken met de tennissport. 

-er worden door het oranje comité zo’n 75 kinderen verwacht tijdens de ochtendspelen.  We starten rond 09.15 uur in Churchillhof.

-Groep 8 heeft deze week de 'route 8' eindtoets gemaakt. De uitslag van de eindtoets kunnen de ouders na de meivakantie verwachten. Indien deze uitslag hoger uitvalt dan het gegeven schooladvies zullen wij, indien gewenst, hierover in gesprek gaan met ouder(s)/verzorger(s). 

-De opbrengst van de sponsorloop/ wafelactie en mini Roparun is bekend. 

We mogen de mooie bedragen van €1490,88 overhandigen aan de vastenactie met het project subisiso. De mini-Roparun heeft €1525,70 opgeleverd. Iedereen ontzettend bedankt voor zijn/haar bijdrage. 

-4 mei zal de traditionele dodenherdenking plaatsvinden op het Hof te Zande plein. Een aantal leerlingen van onze school zal tijdens deze plechtigheid een bijdrage leveren.  De herdenking begint om 19.15 uur.  Iedereen is uiteraard van harte welkom.

-Gisteren hebben er in een aantal groepen weer hoofdluiscontroles plaatsgevonden. Na de meivakantie zal de volgende hoofdluiscontrole plaatsvinden. Wij willen u vragen alert te zijn op de eventuele aanwezigheid van hoofdluis. 

-Deze week hebben de kinderen uit de groepen 6 t/m 8 nog zelftesten meegekregen. Preventief zelftesten is niet meer nodig. Alleen indien uw zoon/dochter klachten heeft dienen zij een zelftest te doen. Kinderen zullen na de vakantie geen zelftesten meer mee naar huis krijgen. 

-Na de vakantie zal leerjaar 8 op woensdag 11 mei vertrekken op schoolkamp. Zij zullen logeren op Puytvoet te St-Niklaas. 

-Dinsdag 10 mei zullen groep 7 en 8 nog, middels een parcours, oefenen op het plein. Dit ter voorbereiding op het praktisch verkeersexamen. Tevens zal deze dag de fietsenkeuring plaatsvinden voor deze groepen. We zoeken voor deze ochtend nog 2 ouder(s)/verzorger(s) die ons kunnen helpen. Indien u zou willen ondersteunen dan graag een mailtje naar juf Mirjam; mirjamgoense@elevantio.nl 

-Voor in de agenda: maandag 16 mei en dinsdag 17 mei zal de schoolfotograaf onze school bezoeken. Het schema hiervoor zullen wij na de vakantie met u delen. 

-Op 25 mei is er van 16.00-18.00u in de Vliegende Vaart een open dag voor de aangepaste sportclub voor kids en jongeren met een (fysieke) beperking. Indien u hiervoor interesse heeft dan treft u de flyer in de bijlage. 

-Op dinsdag 31 mei staat de 1e schaakavond voor ouders op de planning. Meer informatie over deze avond en het aanmelden volgt na de vakantie. 

-Vandaag start de meivakantie. We verwachten alle kinderen maandag 9 mei weer op school. 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Op de BSO hebben wij natuurbingo van Natuur&Zo gespeeld. Er werd een verhaal over dieren en natuur voorgelezen en de kinderen zochten naar de plaatjes op de bingokaarten. Ook deden wij het spijker poepen-spel en spelletjes met blinddoeken. 

De babygroep genoot van het mooie weer en op het raam staat al een versiering voor Koningsdag. Voor Moederdag hebben wij allemaal al druk geknutseld.. maar wat..? Dat blijft nog even geheim ;)

De peuters waren flink aan het gymmen deze week. We hadden nieuwe spulletjes gekregen en deze moesten we natuurlijk allemaal eens uitproberen. 

Verder genoten we nog van het mooie weer. Lekker buiten fietsen en spelen in de zandbak. 

De Moederdag cadeaus worden al meegegeven aan de peuters, goed verstoppen hoor! 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week hebben we onze verrassingen voor mama afgemaakt. We kunnen niet wachten om dit te geven!
We hebben een mooie tekening gekleurd voor Koningsdag en ons lokaal oranje versierd.
We zijn veel naar buiten gegaan en hebben genoten van het zonnetje en een lekker ijsje.
We hebben in de speeltuin gespeeld en we zijn nog gaan wandelen.
Ook hebben we veel met natuur kaarten gedaan en zijn we op ontdekking geweest in de natuur.

In de vakantie hebben we het thema 'back to basic'. We gaan op stap naar de holbewoners en kijken hoe hun leefden.

We wensen degene die vakantie hebben een fijne vakantie

 

Iedereen een fijne en zonnige meivakantie toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 14 april