Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

30-05-2022

Nieuwsflits 13 mei 2022


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Deze week heeft er een geslaagde fietsenkeuring en oefenparcours plaatsgevonden op het plein.

Groep 7 en 8 heeft zich op deze manier goed kunnen voorbereiden op het praktisch verkeersexamen van volgende week.

Dit praktisch verkeersexamen zal plaatsvinden op donderdag 19 mei a.s. . Er zijn echter  's ochtends nog te weinig vrijwilligers om het examen door te kunnen laten gaan. Indien u deze ochtend zou kunnen ondersteunen dan graag een berichtje richting juf Ilse; ilseardonne@elevantio.nl

 

-Op 31 mei zal de eerste schaakavond voor ouders/verzorgers plaats vinden. Kinderen (vanaf groep 5) hebben schaaklessen gevolgd. Indien u als ouder/verzorger thuis zou willen schaken met uw kind maar hiervoor nog niet de kennis heeft of deze wil opfrissen dan kunt u deelnemen aan deze schaakavonden! De flyer hiervoor treft u in de bijlage.  Opgeven kan door een Parro bericht te sturen aan juf Mirjam of door een mailtje te sturen; mirjamgoense@elevantio.nl  Graag opgave voor 20 mei a.s.

-Groep 8 kijkt terug op een geslaagd en zonnig schoolkamp waarin de kinderen hebben genoten van onder andere de dierentuin in Antwerpen (ook achter de schermen!) , een kampvuur en een spannend nachtspel. 

-Maandag en dinsdag zal de schoolfotograaf 't Getij bezoeken. We hebben hiervoor de volgende planning gemaakt. 

Maandagochtend: Groep 1-2C, 1-2A, 1-2B, 5-6B en 7 gaan op de foto. 

Maandagmiddag: Groep 3-4 en groep 8

 

Dinsdagochtend: Groep 7-8, 5-6A en groep 3

Dinsdagmiddag: Groep 4 en 7-8. Ook zal deze middag de gehele groep 8 of de foto gaan voor de afscheidsfoto. 

 

-In de bijlage treft u de nieuwe flyer van sportbuurtwerk met het programma tot aan de zomervakantie. 

-Tevens treft u hier een uitnodiging vanuit 1nul1. Zij verzorgen dinsdag 17 mei een online ouderavond over gamen/gameverslaving. 

-De buddy's van de Oekraïense mensen zijn nog op zoek naar een jongensfiets voor een jongen van 10 jaar. Mocht u toevallig een fiets hebben staan die u beschikbaar zou willen stellen dan graag een berichtje naar juf Mirjam; mirjamgoense@elevantio.nl 

 

-Attentie:                                                               

Indien u nog uw bijdrage zou willen betalen voor de schoolreis dan is dit nog zeker mogelijk.  We hebben de financiële middelen nodig om schoolreisjes in de huidige vorm te kunnen (blijven) organiseren.  

In de bijlage treft u nogmaals de brief met alle benodigde informatie. 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Maandagavond hebben we de groepen weer gewisseld. Het was voor ons maar ook voor de peuters weer even wennen. Maar wat is er leuker dan alle bakken overhoop te halen om te kijken wat erin zit!? 

De peuters hebben een mooie winkel gekregen met een winkelmandje. Met zelfgemaakte geld konden ze dan boodschappen doen. 

Ook op de baby - dreumes groep zijn we begonnen met thema 'eet smakelijk'. De knuffels van het fruit werden weer van zolder gehaald en er werd lekker mee gespeeld. 

Verder genoten alle groepen van het heerlijke weer. Op de BSO werd er zelf weer met  water gespeeld. 

Laat de zomer maar komen! ??

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Na een leuke vakantie zijn we begonnen met het thema “eet smakelijk”. We hebben boterhammen gekleurd en hierop vlees, kaas of hagelslag geplakt.
We hebben enorm genoten van het lekkere weer en we zijn veel naar buiten geweest.
Samen met de kinderen hebben we plantjes geplant en zijn we erg benieuwd wanneer deze gaan uitkomen!

Bij de BSO zijn we gaan spelen in de speeltuin, hebben we hutten gebouwd in de gymzaal en hebben we samen met de kinderen onze moestuinbakken gevuld.

Op het kinderdagverblijf hebben we ook boterhammen gekleurd. Daarnaast hebben we genoten van het lekkere weer en hebben we geverfd.

 

Iedereen een fijn en zonnig weekend toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 

 


< Nieuwsflits 22 april 2022