Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

30-05-2022

Nieuwsflits 20 mei 2022


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Maandag zal de MQ scan plaats vinden voor groep 3 t/m 8. De kinderen (die toestemming hebben)  zullen een motorisch parkoers afleggen. Met de gegevens die wij hieruit verkrijgen kunnen we een completer beeld krijgen van de motorische ontwikkeling van kinderen . Alle kinderen vanaf groep 3 dienen dus gymkleding bij te hebben. Voor de groepen 1-2 zal deze screening op een later tijdstip plaats vinden. 

 

-U kunt zich nog steeds opgeven voor de 1e schaakavond op 31 mei. Dit kan door een berichtje te sturen naar juf Mirjam; mirjamgoense@elevantio.nl

-De kinderen zijn  donderdag 26 mei, vrijdag 27 mei en maandag 30 mei vrij.     Dinsdag 31 mei verwachten we alle kinderen weer terug op school. 

-Volgende week zullen de oudergesprekken in groep 1-2 plaatsvinden. De ouders hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen.

-Maandag 13 juni zullen de facultatieve oudergesprekken plaatsvinden. Deze zijn voor groep 3 t/m 7. 

-Deze week is de medezeggenschapsraad  bij elkaar geweest. We hebben onder andere gesproken over de formatie, het jaarplan en de NPO gelden. De notulen van de MR-vergaderingen zijn terug te vinden op de website. Tevens hebben we afscheid genomen van Konrad als MR-lid.

-Woensdag heeft er een verkeersfeest voor de onderbouw plaatsgevonden. We hebben geoefend met oversteken, over de stoep te lopen en hebben een levend ganzenbord met verkeersvragen gespeeld. Hierbij een kleine impressie:

      

-Vanwege het onstuimige (onvoorspelbare) weer hebben de groepen 7-8 gisteren niet deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen in Hulst. 

-Het schoolfruit voor komende week:

Maandag: komkommer

Dinsdag: druiven

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week is er weer heel wat lekkers gekookt en gebakken op de baby-dreumesgroep tijdens het vrije spel. Wij mochten proeven en daarna namen ze zelf ook nog een hapje. Ook moesten de ramen nog een beetje versierd worden dus gingen we allerlei soorten fruit knutselen. Bananen, ananas, appels… alles moest een kleurtje krijgen met waterverf. Toen ze droog waren, konden we ze uitknippen en ophangen. We verfden een fruitmand op het raam en “legden” alles erin. Ook hebben we het knieboek van geit gelezen en allerlei liedjes gezongen die passen bij het thema.

Bij de peuters kregen we een echte winkel; winkelkar erbij en we konden boodschappen gaan doen. Met onze eigen gemaakte “centjes” konden we dan spullen kopen. 

We knutselden een placemat en hebben gekeken naar wat we allemaal nodig hebben als we de tafel gaan dekken.

Op woensdag gingen we naar de markt en kochten we groente en fruit. 

Verder genoten we van het mooie weer en vonden we het spannend om naar buiten te kijken toen het hard aan het regenen en er onweer was.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we verder gegaan met het thema 'eet smakelijk'. We hebben koksmutsen gemaakt zodat we als een echte kok kunnen koken.

We hebben buiten ontdekt met paraplu’s.
Ook hebben we heerlijke koekjes gebakken en werd er voorgelezen door de  bibliotheekjuf.

We hebben veel met water gespeeld en we zijn naar de speeltuin geweest. We hebben een waterballonnen gevecht gehad.

Op het kinderdagverblijf hebben we bloemetjes gezaaid en hebben we met de waterbak gespeeld. We hebben nog een rondje gewandeld en gesmuld van ijsjes met het lekkere weer!

 

Iedereen een fijn en zonnig weekend toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 


< Nieuwsflits 13 mei 2022