Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

30-05-2022

Nieuwsflits 25 mei 2022


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook na deze korte week weer een flits met de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-De kinderen uit groep 1-2 hebben deze week genoten van een voorstelling uit het cultuurmenu. 

  

-Voor een Oekraïense jongen van 10 jaar zijn de buddy's nog steeds op zoek naar een jongensfiets. Indien u een fiets heeft staan die u beschikbaar zou willen stellen dan graag een berichtje naar juf Mirjam: mirjamgoense@elevantio.nl 

-Donderdag, vrijdag en maandag zijn alle kinderen vrij! Dinsdag verwachten we alle kinderen weer terug op school. 

-De schaakavonden van dinsdag 31 mei en 21 juni zullen geen doorgang vinden. We hebben te weinig aanmeldingen om deze avonden te kunnen laten plaatsvinden. 

-Let op: maandag 6 juni en dinsdag 7 juni zijn de kinderen vrij.

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Op de baby/dreumesgroep hebben wij al heel wat geleerd over eten. Met scheerschuim kliederden wij een slagroomtaart en deze week gaan we bekijken hoe de ananas en die kokosnoot er uit zien, hoe je hem open maakt, hoe hij gesneden moet worden en hoe hij smaakt. Misschien kunnen we er zelfs wel iets van drinken..?! We zijn reuze benieuwd hoe de kinderen denken hoe hij open moet! We zijn ook begonnen met knutselen voor Vaderdag. Maar wat.. dat verklappen we nog niet!

Ook op de peutergroep bekijken we de ananas en de kokosnoot. De peuters kenden het nog niet dus ze vonden het wel een beetje spannend om de kokosnoot open te snijden en er wat van te proeven.

We verfden deze week ook met echte appels; dat was ook wel even gek maar ze vonden het maar al te leuk. Mogen we echt met appels verven?!

Ook de cadeautjes voor Vaderdag zijn in de maak maar mondje dicht he kindjes, ssst! 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Op het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal werken we verder met het thema: 'Eet, smakelijk!' De kinderen kleurden, plakten en verfden een wortel. Op het kinderdagverblijf maakten we zelf klei en daar hebben we heerlijk mee gespeeld. De peuters hebben geoefend met de kleuren.

Op de buitenschoolse opvang hebben we het thema: 'circus'. Hierbij hebben de kinderen de ramen opnieuw geschilderd, koekjes gebakken, knutselden we goochelhoedjes en tijgers die door het vuur springen en in de gymzaal hebben we een circustent gemaakt.

Graag attenderen wij onze ouders van Foxkidz er nogmaals op dat onze locatie a.s. vrijdag 27 mei (uitzonderlijk) een dag extra is gesloten.

 

Iedereen een fijn lang weekend toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 


< Nieuwsflits 20 mei 2022