Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

20-09-2022

Nieuwsflits 24 juni 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week sturen wij u de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-Vanwege weersomstandigheden hebben we met de groepen 7 en 8  niet kunnen deelnemen aan het praktisch verkeersexamen in Hulst. We hebben geen mogelijkheid meer gevonden hebben om het praktische examen (volgens de richtlijnen van VVN) op te zetten.  De kinderen van groep 7 kunnen uiteraard volgend jaar meedoen.  De kinderen van groep 8 zullen wel een theoretisch certificaat ontvangen.

-Gisteren heeft er een geslaagde dode-hoek-les met een landbouwvoertuig plaatsgevonden. Kinderen konden ervaren hoe groot de dode hoek van een tractor met kar is en hoe ver je hierachter dient te blijven.  Dank je wel papa Koen voor de duidelijke uitleg!

    

-Per abuis is er in de flyer van het naschools aanbod de verkeerde eindtijd voor de schaaklessen geplaatst. De juiste eindtijd moet zijn om 15.15u. 

-Wegens een verhuizing  binnen de ouderraad dienden we een nieuwe voorzitster te kiezen. Katrien de Visser (mama van Milan) is gekozen tot nieuwe voorzitster. Tevens hebben we een oproep uitgezet voor een nieuwe ouder voor jaargroep 5 (huidige groep 4)

-Op 3 juli 2022 organiseert de stichting Hoogbegaafd Zeeuws-Vlaanderen weer twee activiteiten. Eén voor ouders en één voor kinderen. Het gaat om een Rond(de)tafel gesprek over het brein van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en de workshop De Coole Kikker. Ouders kunnen zichzelf (voor de rond(de)tafel) en hun kinderen (voor de workshop) aanmelden via www.stichtinghbzvl.nl

-Dinsdag gaan we op schoolreis. Alle kinderen dienen in het bezit te zijn van een geldig ID-bewijs. Deze dient uiterlijk maandag a.s. op school aanwezig te zijn. Alle kinderen verzamelen om 08.00u op school. Omdat er ook waterattracties zijn is het fijn als kinderen een droge set kleding bij hebben. 

Let op: deze dag is school onbereikbaar na 08.30u i.v.m. de schoolreizen. Uiteraard zijn we via de kinderopvangpartners  of  per Parro bereikbaar. 

 

-Het schoolfruit voor komende week:

Maandag; druiven.

Dinsdag is er geen schoolfruit vanwege schoolreis. 

 

Groepsindeling

Zoals vorige week aangegeven in de flits delen we deze week welke leerkrachten gekoppeld zijn aan de groepen voor volgend schooljaar: 

 

Unit 1: 

Groep 1-2A: juf Charlotte (ma, di en vrij) en juf Kim (woe, do) 

Groep 1-2B: juf Marian(ma,di, woe en juf Simone P. (do, vrij)

Groep 1-2C: juf Esther (ma, di) en juf Brigitte (woe, do, vrij)

Unit 2:

Groep 3: juf Simone (ma t/m vrij)

Groep 3-4: juf Karlien (ma, di, woe) en juf Nancy (do, vrij)

Groep 4: juf Nancy (di) en juf Wendy (woe, do, vrij)

Unit 3

Groep 5-6A: juf Kim (ma, di) juf Samantha (woe, do, vrij)

Groep 5-6B: meester Michael (ma t/m vrij)

Unit 4

Groep 7-8A: juf Eva (ma, di) en juf Daisy (woe, do, vrij)

Groep 7-8B: juf Ilse (ma t/m do) en meester Patrick (vrij)

Groep 7-8C: juf Ingrid (ma, di, do) en juf Kim (vrij) 

 

Meester Patrick werkt ook op de Oostvogel in Lamswaarde

Juf Els gaat ondersteunen in de kleutergroepen. 

Juf Linda is op maandagochtend aanwezig in unit 2 en op woensdag in unit 4 (Samen met de 2 leerkrachten binnen de unit)

Juf Stephanie: intern begeleidster.  

Meester Godfried: directietaken

Juf Mirjam: directietaken 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Vrijdag sloten wij de week op de bso af met een heuse waterbaan. Iedereen had zwemkleren bij en we slierden over de zeilen op het gras. De bso deed een huizenbingo en hebben hun nummertjes van de kaarten op de huizen gezocht. Gisteren maakten wij bouwwerken van de knexx na van de knexxkaarten en de meisjes lakten alle vinger- en teennagels in mooie kleurtjes.

De peuters ontdekten dat water kan bevriezen tot ijsblokjes en het boek van de mooiste vis van de zee stond centraal. Na het lezen knutselden wij zelf onze eigen “mooiste vis van de zee”

Op de baby/dreumesgroep is ook weer flink geknutseld. De groep is al in een echte onderwater wereld aan het veranderen met vissen, octopussen, schildpadden en kreeften. Ook leerden we het liedje van de zeemeermin Katinka (handpop) die nu elke keer bij het fruit eten op bezoek komt.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

De kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal gingen deze week verder met het thema 'water'. Er werden boten geknutseld om op het water te laten varen en er werd met de watertafel gespeeld. Hierbij oefenden we met drijven en zinken. De klimkussens werden van groep geruild, waardoor nu de kinderen van het kinderdagverblijf volop kunnen kruipen, klimmen en klauteren over de kussens. De aardbeien uit eigen tuin werden door de kinderen geplukt en heerlijk opgesmikkeld.

Op de buitenschoolse opvang gingen we verder met de magische maakfabriek; hierbij schrijven de kinderen hun eigen fantasieverhaal. Ook hebben we met water gespeeld en zijn we afgelopen donderdag met de kinderen naar de voorstelling van de theaterklas gaan kijken.

Volgende week dinsdag is het voor de kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal juffenfeest; de kinderen mogen dan verkleed naar de opvang komen. Terwijl de kinderen van de basisschool dan op schoolreis zijn, maken wij er met de kinderen op de opvang een feestelijke dag van om de verjaardagen van de juffen te vieren. 

 

Iedereen een fijn en zonnig weekend toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 


< Nieuwsflits 17 juni 2022