Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

20-09-2022

Nieuwsflits 9 september 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Na deze eerste schoolweek sturen we hierbij weer onze vertrouwde nieuwsflits:

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

  • Fijn om alle kinderen weer te kunnen ontmoeten deze week! Er is weer al heel hard gewerkt.
  • Basisschool de Oostvogel organiseert op zaterdag 24 september een gezellige activiteiten middag met activiteiten voor jong en oud. Wees allen welkom. De flyer hiervoor treft u in de bijlage. 
  • 10 en 17 september organiseert “Cadsand fruit” zelfplukdagen bij hun boomgaard bij de wijk Othene in Terneuzen. Ook de flyer hiervoor treft u in de bijlage. 
  • De ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 5 kunnen nog tot dinsdag a.s. hun stem uitbrengen voor het nieuwe ouderraadslid voor leerjaar 5. Indien ook deze stemronde sprake is van evenveel stemmen voor iedere kandidaat zal er een loting volgen.
  • Alvast voor in de agenda: dinsdag 1 november staat de volgende bag2school actie op de agenda. 
  • Komende week zal er weer een hoofdluiscontrole plaats vinden. 
  • Volgende week vrijdag, 16 september, zal juf Lyanke in het huwelijksbootje stappen. De groepen 5-6A en 7-8C zijn deze ochtend uitgenodigd voor de kinderreceptie.  
  • De tekenles van juf Linda zal vanaf woensdag weer van start gaan. Dit voor kinderen vanaf groep 3. De lessen vinden plaats van 13.30-15.00u. Het verdere naschoolse aanbod zal in de loop van de komende weken worden opgestart.
  • Indien u nog geen afspraak gemaakt heeft voor het kind/ouder-vertelgesprek, wilt u dit dan alsnog doen?
  • Het schoolfruit voor komende week:
  • Maandag: druiven
  • Dinsdag: appel
  • Woensdag: snacktomaatjes
  • Donderdag: meloen
  • Vrijdag: peren

 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

De peutergroep heeft eitjes, rupsen en cocons in een bak op de groep. Dat vinden wij allemaal reuze spannend! Vol spanning wachten wij af wanneer de eerste koolwitjes uit de cocons zijn gekropen en rond zullen fladderen. We zijn dan ook volop aan het leren over dit proces. Rupsje nooitgenoeg wordt dan ook voorgelezen en uitgebeeld tijdens het lezen. Ook hebben we een versje over de rups geleerd. 

Daarnaast werken wij ook aan het thema 'dit ben ik' waar we tanden op papier hebben geverfd met een tandenborstel en ons eigen gezicht na hebben geplakt met alle onderdelen. Bij sommige kinderen zaten de oren en ogen wel op een heel bijzonder plekje. Maar daarover leren wij de komende weken meer. 

Op de baby-dreumesgroep zijn we ook flink aan de slag gegaan! We hebben onze ruimte weer aangepast voor het thema en zijn begonnen met een aantal knutselwerkjes. Zo hebben we onze voeten gestempeld met verf wat toch wel een beetje gek was en kriebelde. Sommigen hebben grotere voetjes en onze baby’s nog mini voetjes. We zijn ook het versje van Klein Willemijntje aan het voorlezen en uitbeelden aan tafel. We kammen de haren, poetsen tanden en wassen de handjes. De handjes en gezichten wassen mochten ze daarna ook bij zichzelf proberen. Dit werd goed bekeken in de spiegel want we moeten natuurlijk wel weten of alle koekkruimels weg zijn gepoetst. 

De BSO heeft nog genoten van het heerlijke weer; we hebben bekertjes opgestapeld en deze moesten ze omver zien te krijgen met een waterpistool!

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Wat waren we blij om jullie na de vakantie weer allemaal terug te zien! 

We hebben jullie gemist!

We zijn deze week gestart met het thema 'ik en mijn familie'. We hebben foto’s van onze familie meegenomen en hierover in de kring verteld.

We hebben liedjes gezongen over mijn familie en boekjes gelezen. 

Op de BSO zijn we gestart met het thema 'spelletjes'.

We hebben balspelen gedaan in de gymzaal, een escaperoom en we hebben boter kaas en eieren gemaakt op het raam. 

Op het kinderdagverblijf hebben we fotolijstjes geknutseld en naar de foto’s gekeken van onze familie. 

We hebben gespeeld met klei en met magisch zand.

 

Namens alle medewerkers van het kindcentrum een fijn weekend toegewenst.

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 

 

 

 

 


< Nieuwsflits 2 september 2022