Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

17-11-2022

Nieuwsflits 7 oktober 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Ook deze week weer onze vertrouwde nieuwsflits. 

 Nieuws vanuit ’t Getij:

  • Wat kijken wij terug op een geslaagd schoolpleinfeest! Fijn om zoveel kinderen en ouders te mogen ontvangen en te zien genieten. Dank aan de ouderraad voor de goede organisatie. 
  • Sportbuurtwerk was ook aanwezig op het schoolfeest. Indien uw kind(eren) genoten hebben van één van hun activiteiten dan kan uw zoon/dochter vanaf groep 5 iedere woensdagmiddag van 13.45-15.00u gratis meedoen aan de activiteiten in de sporthal. 
  • De muffinverkoop voor de VTB operatie van Kelshaw heeft het mooie bedrag van 214,20 opgeleverd. Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage!

 

??????

  • Maandag hebben we de Kinderboekenweek op feestelijke wijze geopend. Ronald Jonkman van het uilennist uit Ossenisse heeft alle groepen verteld over zijn uilen, de spanwijdte ....
  •   
  • Alle groepen werken nu aan het thema 'gi-ga-groen'. Op vrijdag 21 oktober sluiten de Kinderboekenweek af met een kijkmiddag. Tussen 14.00-14.30u zijn alle ouder(s)/verzorger(s) welkom op school om in de klas van hun kind(eren) te komen kijken naar wat ze hebben geleerd en gemaakt. 
  • Nogmaals feest! Volgende week vrijdag vieren we dat juf Brigitte 40 jaar werkzaam is in het onderwijs. Deze dag worden alle groepen getrakteerd op een leuke activiteit. De groepen 1 t/m 3 krijgen een workshop van Hetty Mens; "muziek in de keuken”. Voor de kinderen uit de groepen 4 t/m 8 staat de voorstelling: 'de grote radioshow' door Gino Buysrogge op de planning. We hopen er samen met juf Brigitte en alle kinderen een feestelijke dag van te maken. In de bijlage treft u een brief van juf Brigitte. 
  • Afgelopen donderdag is een groep kinderen met medewerkers van de gemeente Hulst door de wijk gegaan om aan te geven wat ze vinden van de speel -en ontmoetingsplaatsen. Met deze informatie gaan de medewerkers aan de slag om deze verder te ontwikkelen.
  • Naast deze rondgang zullen de kinderen uit groep 5 t/m 8 op school een enquête invullen zodat ieder kind kan meedenken over buiten spelen, bewegen en ontmoeten in hun dorp.
  • Aan de ouders van de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 willen we vragen of u deze samen met uw kind zou willen invullen. Op deze manier kan ook uw kind hierover meedenken. U kunt hiervoor onderstaande link gebruiken: https://new.maptionnaire.com/q/89adz89mx2ma

 

  • Hieronder een berichtje vanuit de Kloorianen. Dit weekend organiseren zij de Bamisfeesten.  

             Op zaterdagmiddag 8 oktober houden we onze BamisRun, waarbij er ook een kidsrun is. Over een afstand ???????              van ca. 700 m kunnen de kinderen hun beste beentje voor zetten. We starten    

             om 14:30 uur en inschrijven kan vanaf 13:30 tot 14:15 uur. Uiteraard mag je ook meedoen bij een van de ??????         ?        andere afstanden (ca. 5 of ca. 11 km). Op zondagmiddag houden we de Delta Dikke Banden Race. Meer informatie               in de bijlage.

 

  • Het schoolfruit voor komende week:

Maandag: appel

Dinsdag: mandarijn

Woensdag: meloen

Donderdag: appel

Vrijdag: peer

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

We zijn begonnen met het thema 'gi-ga-groen!' Een heel breed thema met weer veel nieuwe dingen om te ontdekken. Op de babygroep zijn we aan de slag gegaan met het recyclen van oude materialen. Lege potjes en flesjes voor in het keukentje en oude kranten om mee te knutselen. De kindjes mochten de kranten verscheuren en daarna op een papier plakken. Simpel, maar super leuk! Ook werden er weer nieuwe liedjes gezongen en verhalen gelezen.

Maandag begonnen wij met het starten van ons nieuwe thema van de Kinderboekenweek: 'gi-ga-groen!' 

In de kring waren de leidsters verkleed in een “Safari outfit” en zij zochten met verrekijkers en zaklampen naar groene dieren. En we vonden er super veel. Van al die dieren kenden we ook nog een liedje. Kikkers, slangen, krokodillen enzovoort. 

Daarna gingen we op pad met de bolderkar naar het laantje waar we kastanjes zochten, want ook die horen in de natuur. We hadden op de thematafel zelfs een opgezette eekhoorn. Daar zijn we nu een liedje van aan het leren, samen met het liedje van Marilyn de dikke spin. We keken online naar de gigagroene voorstelling van Dirk Scheele en vrijdag gingen we voor het eerst gymmen in de Emmahal. Vanaf nu hebben wij elke vrijdagochtend peutergym waar we klimmen, klauteren, balanceren, springen, hangen en rollen. Kortom: alles wat thuis niet kan of mag, is wel mogelijk tijdens onze peutergym!

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

We zijn deze week begonnen met het thema 'giga groen'! We hebben appels en peren gekleurd.  We hebben voor Kelshaw heerlijke koekjes gebakken en deze verkocht!
Donderdag zijn we naar de boomgaard bij Vereecken geweest! We hebben appels geplukt, zijn met het treintje door de boomgaard gereden en we hebben geproefd van de heerlijke appels en appelsap!
We hebben genoten van het heerlijke weer en zijn veel buiten gaan spelen. Op het kinderdagverblijf zijn we gaan wandelen en hebben we brood aan de eendjes gegeven. We hebben koekjes gebakken en we hebben buiten gespeeld. Bij de BSO hebben we hutten gemaakt in de gymzaal en hebben we in de speeltuin gespeeld.

 

Namens alle medewerkers van het kindcentrum een fijn weekend toegewenst!

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 

 

 


< Nieuwsflits 30 september 2022