Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

17-11-2022

Nieuwsflits 14 oktober 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

 Ook deze week weer onze vertrouwde nieuwsflits. 

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

 • Wat hebben we vandaag een geslaagde dag achter de rug. Samen met alle kinderen en leerkrachten hebben we vandaag gevierd dat juf Brigitte 40 jaar werkzaam is in het onderwijs. Hieronder een kleine impressie:
 •      
 • Alle groepen werken nog steeds aan het thema 'Gi-ga-groen' van de Kinderboekenweek. Aanstaande vrijdag zijn alle ouder(s)/verzorger(s) tussen 14.00-14.30u welkom om in de klas te komen kijken wat de kinderen gemaakt en geleerd hebben. 
 • In de bijlage treft u de KiVa oudernieuwsbrieven van thema 2. 
 • Naar aanleiding van de medezeggenschapsraadvergadering van afgelopen maandag hebben wij de punten uit ons jaarplan op de website van school geplaatst. Op deze manier kunt u zien aan welke punten wij dit schooljaar werken. 
 • Vrijdag 4 november staat de Halloweentocht, georganiseerd door promoot Kloosterzande, weer op de agenda. De flyer hiervoor treft u in de bijlage. 
 • Ondanks dat dit al meerdere malen hier in de flits heeft gestaan zien we nog steeds ouder(s)/verzorger(s) en kinderen tegen de richting in fietsen. Daarnaast staan er ook regelmatig toch auto's aan de overkant van de straat geparkeerd. Wij willen u vragen hier, in het belang van de verkeersveiligheid voor alle kinderen, rekening mee te houden. 
 • In de herfstvakantie zal de gemeente Hulst van start gaan met het aanbrengen van een aantal wijzigingen in de verkeerssituatie bij school;

-Men zal een 'Kiss & ride' strook aanleggen voor de bibliotheek. Aan het eind van deze strook zal een algemene gehandicaptenparkeerplaats komen. 

-Daarnaast zal er ten zuiden en oosten van de vijver 1 richtingsverkeer worden ingevoerd, zodat mensen die hun kinderen afzetten en vervolgens weer doorrijden, niet opeens een tegenligger kunnen tegenkomen. 

-Ook zal men de rij parkeervakken voor Oosthof 8 en 10 verbreden. 

 ?????   Het kan zijn dat deze werkzaamheden in de eerste week na de herfstvakantie nog niet zijn afgerond. Graag        ?????   hiervoor uw begrip. 

 

 • Daarnaast breken ook de donkere dagen weer aan. Hieronder een berichtje vanuit 'school op seef':
 • Tijd voor de fietsverlichtingscheck! Herfst en winter staan gelijk aan donkere dagen, met vaak regenachtig weer. Kinderen hebben vaak niet in de gaten dat ze zonder verlichting en reflectie pas op het allerlaatste moment zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. U kunt als ouder helpen door ervoor te zorgen dat uw kind op pad gaat met een fiets met goed werkende verlichting en reflectie. Daarnaast kunt u reflecterend materiaal aanbrengen op tassen en kleding. ? Geef zelf het goede voorbeeld, uw kind doet u na! Zorg dus dat ook uw eigen fiets helemaal in orde is. 

 

 • Het schoolfruit voor komende week:
 • Maandag: banaan
 • Dinsdag: peer
 • Woensdag: druiven
 • Donderdag: wortel
 • Vrijdag: appel
 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week gaan we verder met het thema 'gi-ga-groen'. We knutselen spinnen en prikken bomen uit.  De baby/dreumes groep gaat nog op stap met de paraplu want het regent een beetje. Wat genieten ze hiervan!  De peuters hebben op vrijdag weer peutergym en laten al hun kunsten hier zien.

De BSO ging op vrijdag voor de eerste keer gymmen in de gymzaal.  De kinderen konden zich hier helemaal in uitleven op deze regenachtige dag. 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we verder gegaan met het thema 'giga groen'.  We hebben klei klein gemaakt en we hebben hierop een blaadje gelegd. Deze goed ingedrukt en dit laten drogen tot de klei hard was.
Daarna hebben we hem in herfstkleuren geverfd. We hebben met de herfstbak ontdekt. We hebben de week afgesloten met peuteryoga.
Op het kinderdagverblijf hebben we nog een rondje gewandeld en bladeren gezocht. We hebben ontdekt met kastanjes en eikels en nog met zonnebloemen. We hebben van vers fruit en yoghurt smoothies gemaakt. Hebben we geverfd met zand en water.

Bij de BSO hebben we paddenstoelcakejes gebakken en hebben we fijn buiten gespeeld.

 

Namens alle medewerkers van het kindcentrum een fijn weekend toegewenst!

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 

 

 

 


< Nieuwsflits 7 oktober 2022