Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

17-11-2022

Nieuwsflits 21 oktober 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook bij de start van de herfstvakantie sturen wij  weer onze vertrouwde nieuwsflits. 

 

 Nieuws vanuit ’t Getij:

  • Wat geweldig dat er vanmiddag tijdens de kijkmiddag van het thema: 'gi-ga-groen' zoveel ouder(s)/verzorger(s) een kijkje zijn komen nemen in de klassen! 
  • We kunnen terugkijken op een geslaagde kinderboekenweek! 
  • We zijn druk bezig de laatste hand te leggen aan het naschools aanbod in de periode na de herfstvakantie;  met o.a. een bootcamp en yoga.  Meer informatie volgt.
  • Vanaf vrijdagavond 28 oktober kunt u weer uw kleding/textiel inleveren voor de bag2school actie. Op maandagavond 31 oktober tussen 18.30-19.00u zijn er leden van de ouderraad aanwezig om te helpen dragen. Dinsdagochtend 1 november zal alles worden opgehaald. 
  • Op woensdagavond 2 november staan de informatieavonden 'schaken voor ouder(s)/verzorger(s)' en 'gebaren met baby's en kinderen' op de planning. De flyer hiervoor treft u nogmaals in de bijlage. U kunt zich hiervoor opgeven door een mailtje te sturen aan juf Mirjam; mirjamgoense@elevantio.nl
  • In de bijlage treft u de flyer voor sportbuurtwerk de komende periode. Let op: sportbuurtwerk heeft zich verplaatst naar donderdag tussen de middag. De kinderen kunnen tussen de middag aansluiten bij de sportactiviteiten op het schoolplein. 
  • Alvast voor in de agenda: maandag 21 november hebben wij een studiedag. Deze dag zijn de kinderen vrij en gaat het team zich buigen over allerlei ontwikkelingen binnen de school/kindcentrum.
  • Tevens willen wij u nogmaals attenderen op de werkzaamheden waarmee de gemeente in de herfstvakantie aan de slag gaat. Het is mogelijk dat de werkzaamheden aan de parkeerplaatsen en de kiss en ride zone nog niet geheel zijn afgerond na de vakantie. Graag uw begrip hiervoor. 
  • Het is nu tijd om te gaan genieten van de herfstvakantie. We zien alle kinderen graag maandag 31 oktober weer terug op school. 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week beginnen we weeral aan de laatste week van 'gi-ga-groen'. We hebben nog een keer onze knutselwerkjes uit de kast gehaald, de voelbak met blaadjes en nootjes erbij gepakt en dan was het al tijd om op te ruimen. Dan is het altijd maar kaal hoor zonder onze mooie werkjes aan de muur! Volgende week een weekje vakantie en dan starten we met het thema; 'reuzen en kabouters'.

Bij de peuters maken wij een grote spin die we aan het plafon hangen. Oooh, dat is wel een beetje spannend hoor! Juf Charlotte kwam donderdag bij ons kijken op de groep wat wij allemaal aanbieden aan ontwikkelingsmateriaal.

De week sluiten we weer af met gymmen en hebben we ook een paar keer yoga gedaan.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we verder gegaan met het thema 'giga groen'. We hebben het over de herfst gehad, naar de bladeren gekeken en mooie herfsttekeningen gekleurd.
We hebben buiten ontdekt met de bladeren en er mee gespeeld.
Op het kinderdagverblijf zijn we een rondje gaan wandelen, hebben we buiten ontdekt met bladeren en deze op een krans geplakt. Hebben we tekeningen gekleurd en paddenstoelen geverfd. Samen met de BSO hebben we kaasstengels gemaakt en hier heerlijk van gesmuld! Op de BSO hebben we de ruimte mooi gemaakt voor Halloween, de ramen geverfd, mummies gemaakt van bladerdeeg en onszelf ingepakt met wc papier. Ook hebben we een Halloween escaperoom gemaakt. In de vakantie gaan we verder met het thema 'giga groen' En na de vakantie starten we met het thema reuzen en kabouters.

 

Namens alle medewerkers van het kindcentrum een fijne herfstvakantie toegewenst!

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 14 oktober 2022