Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

17-11-2022

Nieuwsflits 4 november 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer onze vertrouwde nieuwsflits. 

 

 Nieuws vanuit ’t Getij:

  • We kunnen terug kijken op een geslaagde informatieavond omtrent 'schaken' en 'gebaren met baby's en kinderen'. Op woensdag 16 november staat de tweede bijeenkomst schaken voor ouder(s)/verzorger(s) op de planning. Indien u deze eerste bijeenkomst hebt gemist is het zeker wel mogelijk om aan te sluiten op 16 november. Wees welkom zodat u thuis kunt schaken met uw zoon/dochter.  Indien interesse graag even een seintje.
  • Regelmatig zal het voorkomen dat er schriften mee naar huis komen die ongemaakte bladzijdes bevatten. Het lijkt dan of deze oefenstof niet is behandeld.  Deze oefenstof is dan op een andere manier verwerkt/ingeoefend; bijvoorbeeld door bewegend of samenwerkend leren. 
  • Voor in de agenda: maandag 21 november is er een studiedag op school. Alle kinderen zijn deze dag vrij. 
  • Inmiddels kunnen alle ouder(s)/verzorger(s) van groep 1 stemmen voor het ouderraadslid voor leerjaar 1. Stemmen kan tot uiterlijk dinsdag 8 november 14.30u.
  • Vandaag zijn de brieven voor de nieuwe ronde van het naschools aanbod uitgedeeld. Deze treft u nogmaals in de bijlage. Dinsdag 8 november kunnen kinderen zich inschrijven. 
  • In de bijlage treft u ook de flyer voor een klimaatmiddag in den Dullaert. Deze is toegankelijk voor kinderen vanaf groep 3. 
  • De bag2schoolactie heeft het mooie bedrag van €405,60 opgeleverd. De ouderraad kan met dit bedrag zeker weer leuke activiteiten organiseren voor de kinderen. Dank voor ieders bijdrage. 
  • Tevens is de ouderraad druk bezig met de organisatie van de kerstmarkt op 14 december. Zij zijn nog op zoek naar hulp; zie hiervoor de flyer in de bijlage. 
  • Ook is er de mogelijkheid tot het huren van een kraampje. Heeft u dus een eigen bedrijfje of kent u iemand die graag zijn/haar spullen te koop aan wil bieden en hiervoor een kraampje wil huren dan is dit zeker mogelijk. Indien u een kraampje wilt huren of meer informatie zou willen hebben dan kan dit door een berichtje te sturen aan Diana de Vos; diaantjedevos@hotmail.com.

 

Het schoolfruit voor volgende week:

Maandag: sinaasappel

Dinsdag: druiven

Woensdag: komkommer

Donderdag: bananen

Vrijdag: peer


Nieuws vanuit 't Poppeke:

Op de baby-dreumesgroep zijn we druk aan de slag gegaan met knutselen. In de vakantie waren we stiekem al een beetje begonnen, dus het was hier al leuk aangekleed met knutselwerkjes. We toverden met groot en klein onze handjes om tot spinnen en kabouters. Ook hebben we onze paddenstoelen geplakt. Sommige hebben drie stippen, sommige maar eentje en een aantal zoveel dat ze bijna niet te tellen zijn. Weeral hard gewerkt! Ook hebben we verhaal van kabouter Bim voorgelezen. Qua liedjes zijn de eekhoorn en het liedje van de herfstblaadjes weer een heuse hit!!

Op de peutergroep hebben we de groep weer verbouwd. Een heus kabouterhuisje en een echte picknicktafel. Hier is al veel aan gespeeld. Ook hebben we allemaal laarzen in het groot en klein. Deze moeten allemaal eens gepast worden. 

De laatste vlinders worden vrijgelaten. Wat was dat een leuk project!

We knutselden deze week ook nog wat voor Halloween; benieuwd wie we vrijdagavond allemaal tegen gaan komen! 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we begonnen met het thema 'reuzen en kabouters'.

We hebben een paddenstoel en Puk zelf uitgeknipt en deze op een papier geplakt van groot naar klein. We hebben veel herfstliedjes gezongen en boekjes gelezen over de herfst.
Op het kinderdagverblijf hebben we bladeren gezocht en deze opgeplakt. Tekeningen gekleurd en we hebben paddenstoelen geplakt en geverfd.
We hebben een herfstwandeling gemaakt en we hebben fijn buiten gespeeld.

Bij de BSO is er pompoensoep gemaakt en hebben we hier heerlijk van gesmuld.  Ook zijn er pompoenen uitgehold en paddenstoelen gemaakt.

 

Namens alle medewerkers van het kindcentrum een fijn weekend toegewenst!

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 

 

 


< Nieuwsflits 21 oktober 2022