Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

17-11-2022

Nieuwsflits 11 november 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer onze vertrouwde nieuwsflits. 

  

Nieuws vanuit ’t Getij:

  • Juf Linda heeft de afgelopen tijd hard gewerkt met de kinderen uit de oudste kinderen en een aantal oud-leerlingen om te komen tot een ontwerp om het fietstunneltje richting de Lange Nieuwstraat te voorzien van  mooie beschilderingen. Het ontwerp dat hieruit is voortgekomen,  is inmiddels goedgekeurd door de provincie en gemeente. Juf Linda zal volgende week starten met het opzetten van het ontwerp in de fietstunnel. Hierna zullen leerlingen en oud-leerlingen helpen met het schilderen. Hierover snel weer een update. 
  • De ouderraad heeft de school geheel in Sinterklaassferen gebracht. Dit zorgt gelijk voor de gezellige sfeer. Op vrijdag 2 december zullen Sinterklaas en zijn pieten 't Getij komen bezoeken. Hierover later meer informatie. 
  • De stemmen voor de ouderraadsverkiezing voor groep 1 zijn geteld. Alissa Provoost (mama van Ties en Stan) zal leerjaar 1 gaan vertegenwoordigen in de ouderraad. Succes Alissa. 
  • Van 7 november t/m 13 november loopt de campagne ‘Zien drinken, doet drinken’. In deze week staan we stil bij het voorbeeldgedrag met betrekking op het alcoholgebruik van ouders en van andere volwassenen in de omgeving van een kind. De flyer behorende bij deze week treft u in de bijlage.

 

  • Aankomende woensdag zal leerjaar 7 ondersteunen bij het aanplanten van het dorpsbos. Hierover was vandaag ook aandacht in de krant.  De ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 7 krijgen hierover nader bericht. 
  • Afgelopen week kon iedereen weer inschrijven voor het naschools aanbod. Fijn om te zien dat kinderen hier weer gebruik van willen maken. Inschrijven voor de verschillende activiteiten is nog steeds mogelijk.  Voor de bootcamp is er nog volop plek.
  • Woensdag a.s., 16 november a.s.  (19.30 uur) ,  zal de tweede avond 'schaken voor ouder(s)/verzorger(s)' plaats vinden. U kunt zich hiervoor nog steeds aanmelden.  Ook als u de eerste avond heeft gemist; u bent nog steeds van harte welkom.
  • Volgende week zal men terug starten met de verkeerswerkzaamheden rondom school; kiss & ride zone en het vergroten van de parkeervakken. Tijdens de breng en haal momenten zal men de grote werktuigen even stil leggen. Echter kunnen wij niet voorkomen dat u hiervan geen hinder zal ondervinden. Graag uw begrip hiervoor. De werkzaamheden zullen ongeveer 1 week in beslag nemen.

 

Het schoolfruit voor volgende week:

Maandag: appel

Dinsdag: mandarijn

Woensdag: bananen

Donderdag: sinaasappel

Vrijdag: appel


Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we verder gegaan met het thema 'reuzen en kabouters'. We hebben een grote en een kleine boom geplakt. We zijn begonnen met ons lokaal mooi te versieren voor Sinterklaas en we hebben al een begin gemaakt met onze pietenmutsen.

Op de BSO zijn ze begonnen met het verven van de ruimte zodat deze er weer fris uitziet. We hebben daarom veel buiten gespeeld in de speeltuin. We hebben voetbalwedstrijden gespeeld en natuurschilderijen gemaakt.

Ook zijn we begonnen aan het verlanglijstje van de Sint.

Op het kinderdagverblijf hebben we ook de ruimte versierd voor Sinterklaas. Daarnaast hebben we baarden gemaakt met scheerschuim en zijn we gaan wandelen. Ook hebben we mooie tekeningen gekleurd voor Sinterklaas en hebben we geverfd.

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Op de baby/dreumes en peutergroep ruimen we de spulletjes op van het thema op om langzaamaan een begin te maken aan thema 'Sinterklaas'. 

De ramen worden weer gewassen en Sinterklaas wordt er op gemaakt.

Die pietenkleren worden naar beneden gehaald en op de BSO wordt daar al lekker mee gespeeld. 

Samen met Foxkidz hadden we een gezamenlijke avond over KIVA. Het was een leerzame avond waar we zeker wat van toe kunnen passen in de praktijk.  We doen met de peuters nog een kabouterroute door het bos. Zien jullie alle kabouterhuisjes? En de kabouters?  We maken alle knutselwerkjes af en sluiten de week weer af met peutergym.

 

Namens alle medewerkers van het kindcentrum een fijn weekend toegewenst!

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 

 

 


< Nieuwsflits 4 november 2022