Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

24-11-2022

Nieuwsflits 18 november 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

 Hierbij weer onze vertrouwde nieuwsflits. 

  Nieuws vanuit ’t Getij:

  • Afgelopen maandag kwamen we voor een enorme verrassing te staan. Sinterklaas is weer in het land en heeft afgelopen weekend gelijk een bezoek aan 't Getij gebracht en iets lekkers achtergelaten voor alle kinderen. Afgelopen nacht is er van ons podium een pakjeskamer gemaakt en wij denken dat deze ook in gebruik is......

 

  • Maandag a.s. hebben we als team een studiedag.  Deze dag zijn alle kinderen vrij. 
  • De bootcamp uit het naschools aanbod van deze middag zal deze dag geen doorgang vinden. Er is echter nog volop plaats om deel te nemen op 28 november, 5, 12 en 19 december! Graag een berichtje indien uw kind(eren) wil(len) deelnemen! 
  • Vanwege een planfout vanuit school zal het naschools aanbod yoga pas na de kerstvakantie worden opgestart. 
  • De eerste muziekles binnen het naschools aanbod is enthousiast en muzikaal van start gegaan. Er is ook hier nog ruimte om aan te sluiten. Graag een berichtje richting juf Els als uw kind(eren) willen aansluiten. 
  • Volgende week vrijdag zal de volgende talentenmiddag plaatsvinden. Deze keer voor de groepen 5-6 (unit 3) Kinderen zullen aan de slag gaan met bloemschikken, proefjes, sporten, koken/bakken en naaien. We hopen een talentvolle middag. 
  • Er zal volgende week geen start gemaakt kunnen worden met de tunnel richting de Lange Nieuwstraat. Het is op dit moment te vochtig om met de verf aan de slag te gaan. 

 

  • Op onze school willen het onderwijs goed laten aansluiten op wat uw kind nodig heeft. We zijn benieuwd naar uw mening over het onderwijs op onze school.  Vandaar dat wij een dezer dagen een vragenlijst verspreiden onder onze ouder(s)/verzorger(s).  Deze vragenlijst, die u anoniem invult, geeft belangrijke informatie over welke aspecten u meer of minder tevreden bent. Deze informatie wordt gebruikt bij de evaluatie van de afgelopen periode en geeft richting aan de aandachtspunten in de komende jaren. Vanzelfsprekend zullen we u in algemene zin informeren over de bevindingen vanuit deze vragenlijst.  

 

 

 

Hieronder een bericht vanuit het sinterklaascomité: 

Beste jongens en meisjes,


Dit nieuws is groot!
Sinterklaas komt dit jaar weer aan met zijn boot!
Hij komt helemaal uit Spanje over zee,
verwelkomen jullie hem met ons mee?

 

Daarna vertrekt Sinterklaas naar het pannenkoekenhuis,
dus, kinderen, blijf niet thuis!
Er kan een foto worden gemaakt met de Sint,
en er is wat lekkers voor ieder kind

 

Zaterdag 26 november 2022, om 12:00 uur, De kaai te Walsoorden.

Zaterdag 26 november 2022, tussen 14:30 en 17:00 uur, Pannenkoekenhuis 't Kabouterke

Zie bijgevoegde Flyer.

 

 

 

Het schoolfruit voor volgende week:

Maandag: - studiedag -

Dinsdag: paprika

Woensdag: appel

Donderdag: peer

Vrijdag: wortel


Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn we begonnen met het maken van onze pietenmutsen zodat Sint en Piet weten hoe wij heten als ze langskomen. We hebben deze gekleurd en hierop stickers geplakt.

Ook zijn de eerste zakken met cadeautjes al gemaakt en hebben we boekjes gelezen en liedjes gezongen van Sinterklaas.
Op het kinderdagverblijf zijn we  begonnen met de ruimte te verven  en alles anders te zetten. We zijn benieuwd naar het resultaat.
Op de BSO  zijn we naar de speeltuin geweest, hebben we frikandellenbroodjes gemaakt en hebben we de ruimte aangekleed voor Sinterklaas.

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Bij de baby-dreumesgroep zijn we druk bezig met werkjes van Sinterklaas. Zo maken wij van babyhandjes en voetjes Sinterklaasjes en pietjes. De dreumesen maken hier zelf een sint of piet van. En tja als die mijter dan op de voeten wordt geplakt dan is dat helemaal niet erg. Het is het werkje van het kind zelf. Ook hebben we het grote boek van Sinterklaas geplakt en de kleuren rood en geel benoemd. Verder zongen we veel liedjes en gebruikten hierbij volop nieuwe gebaren.

Op de peutergroep hebben we de echte boot van sinterklaas waarin we kunnen spelen. We knutselden mijters en pietenmutsen en zongen samen sinterklaasliedjes.

 

Namens alle medewerkers van het kindcentrum een fijn weekend toegewenst!

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 


< Nieuwsflits 11 november 2022