Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

18-04-2023

Nieuwsflits 9 december


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer onze vertrouwde nieuwsflits. 

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

  • Nu Sinterklaas achter de rug is, werken we in alle groepen aan Kerstmis. De ouderraad heeft de school al helemaal in kerstsferen gebracht en is volop bezig met de organisatie van de kerstmarkt a.s. woensdag.
  • Het naschools aanbod “muziek met Michiel” zal op 15 december a.s.  niet op donderdag plaatsvinden maar eenmalig op dinsdag; dit op 13 december. 
  • In de bijlage treft u de oudernieuwsbrieven behorende bij thema 4 van het KiVa programma. 
  • Deze week is de Kindcentrumraad weer bij elkaar geweest. We hebben in groepen onder andere gesproken over ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie. We hebben weer mooie opbrengsten weten op te halen die we als kindcentrum zeker meenemen. 
  • Vandaag heeft “tussen de middag” het eerste 'schaak-half uur' plaatsgevonden. Kinderen spelen een schoolschaaktoernooi op school.  De kinderen konden zich hiervoor opgeven. Volgende week zal de volgende ronde plaatsvinden. Hieronder een kleine impressie: 

 

 

 

 

 

In de kerstperiode staan we stil bij saamhorigheid en de mensen om ons heen. Zeker in deze ‘roerige’ tijd is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om te kunnen genieten van een onbezorgde kerst. Daarom willen we in deze tijd iets betekenen voor de mensen om ons heen. Vanaf donderdag mogen kinderen daarom iets meenemen voor de- 'geven-en nemen'- kast in de Willem Alexanderstraat (bij de ouders van Kaylee en Ciara). Zij zullen zorgen dat de kast steeds wordt aangevuld. 

Denk hierbij vooral aan: 

*Pasta's (rijst, spaghetti, lasagnebladen)

*Pastasauzen, tomatensaus

*Potgroenten

*Aardappels

*Soepen

*Kruiden

*Pannenkoek & bakmixen

*Houdbare melk & dranken

*Siroop

*Thee, koffie, suiker

*Knakworsten

*Koekjes & snoepjes

*Sauzen (mayonaise, ketchup, curry, mosterd)

*Broodbeleg (hagelslag, vruchtenhagel, chocopasta, pindakaas, sandwichspread)

*Afbakbrood & broodjes

*Beschuit

 

-Komt u allen naar onze Kerstmarkt? Er is volop gezelligheid en vertier. Iedereen is welkom. 

-De ouderraad is nog op zoek naar potten, manden, schalen en veel groen om kerststukken te maken voor de kerstmarkt. Zij verzamelen alles onder het fietsenhok op het kleine plein. Ook dit weekend kunt u de spullen hier neerzetten. 

 

 

 

Het schoolfruit voor volgende week:

Maandag: mandarijn

Dinsdag: appel

Woensdag: sinaasappel

Donderdag: tomaat

Vrijdag: peer


Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week hebben we nog lekkere pepernoten gebakken en  daarna zijn we  begonnen met het thema 'Kerst'.

Samen met de kinderen hebben we de kerstboom opgezet en deze versierd.
We hebben lichtjes gestempeld met verf en we zijn bezig geweest met ons geheime project.

Op het kinderdagverblijf is de kerstboom ook samen met de kinderen versierd, zijn er kerstmannen en kerstballen gekleurd en zijn er smoothies gemaakt.

Bij de BSO hebben we in de gymzaal hutten gebouwd, hebben we buiten gespeeld en zijn we mooie tekeningen gaan maken voor Kerst.

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week zijn wij begonnen met het thema 'Kerst". We plakken op de baby /dreumes groep kerstbomen en zetten onze eigen kerstboom. We oefenen het liedje 'sjok, sjok, sjok liep het ezeltje'.

Verder lezen we boekjes over kerst, plakken we onze kerstbomen en zijn de kerstfoto's de deur uitgegaan; iedereen heeft hem ontvangen in de brievenbus. Bij de peuters knutselen we onze eigen mutsen en versieren we de ruimte; zo hangen we lampjes aan de muur en versieren we ook onze eigen kerstboom. 

De kerstballen worden ook wat aan de lichtslingers gehangen. Ook zetten we de openhaard nog aan op het digibord; lekker warm zo hoor!

 

 

Namens alle medewerkers van het kindcentrum een fijn en een  “oranjerijk”-weekend (*) toegewenst!

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 

 

*(tijdens opmaak is de uitslag van de wedstrijd nog niet  bekend???? )


< Nieuwsflits 2 december 2022